Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
O mój Boże jak Ci uroczo powiedział.... Osobiście jestem troszkę impulsywna chyba poprostu bym stamtąd wyszła i poszła gdzie indziej.......

w trzecim z koleji stwierdzil ze owszem ochrzci nam dziecko pod warunkiem ze zdeklarujemu mu ze wezmiemy slub koscielny
,,a wczwrtym kosciele ksiadz nam powiedziala ze owszem ochrzci dziecko bez problemow poniewaz skoro chcemy zeby byl chrzescijaninem to on nie moze nam tego zabronic ale skoro zyjemy w takiej wierze to powinnismy sie do tej wiary odpowiednio ustosunkowac czyli najpier slub potem chrzest,, tyle bylo komentarzu zjego strony i dziecko ochrzcil nie mowiac wiecej ani slowa;-)wiec ja mysle ze naprawde zalezy to od ksiedza i jego podejscia,,,i jesli ksiadz uwaza ze jestesmy tylko ludzmi to nie bedzie stwarzal problemow poniewaz zapewne oni tez nie sa swieci,,,,,,,
zgadzam sie z Anaklim co do joty
mnie wkurza jak tu czytam ''po co chcecie chrzcic swoje dzieci?''
no kurka brak jednego sakramentu skresla mnie jako KATOLIKA??????????
od dziecka jestem wychowana w tej wierze,12 lat uczeszczalam na lekcje religi,przyjelam chrzest,komunie,bierzmowanie i brak skaramentu malzenstwa skresla mnie jako katolika w oczach ksiezy ??? oraz moje dzieci,tez z gory za grzech rodzicow sa skreslone????
szczerze powiedziawszy mam w głebokim powazaniu co sobie ksieza mysla na temat zyjacych ''na karte rowerowa'' jak to na naukach przedmalzenskich moj proboszcz okreslil...ksieza w Polsce ciagle probuja rzadzic,ale OK
juz chce widziec te tłumy w kosciolach za 20,30,40 lat....
nie badzmy zasciankowi!! czasy sie zmieniaja i wielu ludzi slubu nei bierze z roznych pwoodow,ale sa razem i to jest najwazniejsze!
a Jezus powiedzial: ''przyprowadzajcie dzieci do mnie'' i tego kosciol powinien sie trzymac,słow Bozych

Anaklim - moja droga zgadzam się z tym co napisałas w 100%tach ,, ja też będę miała ten problem za niedługo bo mamy tylko cywilny , już nam teściowa powiedziała że pytała z ciekawości i u nich w miejscowości dziecka nie dopuszczą do chrzcin .. ale mam to w głębokim poważaniu , bo u mnie w parafi jest ksiądz który zawsze powtarza , ze cieszy się że się dziecko kosciołowi ofiaruje . I nie wdaje się w szczególy , mojej przyjaciółce ochrzcił dwie córki bez problemów i zbednych pytań , oby więcej takich)