reklama

In vitro 2024 - refundacja

Kobieta
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM i IgG - 3 m-ce
> toxoplazmoza IgM i IgG, różyczka IgG, – 6 m-cy
>

- Mężczyzna
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM - 3 m-ce
> wymaz z cewki moczowej na obecność Chlamydia PCR – 6 m-cy

Robiłyście to same czy w klinice w ramach programu?

reklama
Kobieta
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM i IgG - 3 m-ce
> toxoplazmoza IgM i IgG, różyczka IgG, – 6 m-cy
>

- Mężczyzna
> anty HBc całkowite, HBS Ag, VDRL, HIV Combo, Anty HCV-Ab – ważność, CMV IgM - 3 m-ce
> wymaz z cewki moczowej na obecność Chlamydia PCR – 6 m-cy

Robiłyście to same czy w klinice w ramach programu?
oprócz chlamydii wszystko w ramach programu. Ja miałam ważne badania chlamydia.

Ja zamierzam pracować, póki będę mogła. Mam pracę biurową, którą bardzo lubię, więc nie będzie negatywnie wpływać na ciążę :-) poza tym liczne pojednyczne dni wolne spowodowały, że powiedziałam prawdę mojej dyrektor, bo nie chciało mi się już wymyślać kłamst i bardzo mnie wspiera, więc jak tylko zdrowie pozwoli to praca do samego końca 😉
10 lat temu też miałam bardzo ambitne plany pracować tak długo na ile zdrowie pozwoli. Jestem nauczycielką wychowania przedszkolnego. Okazało się, że w 10 tyg musiałam iść na L4 bo ciąża zagrożona... Dostałam plamienia, lekarz chciał pisać L4- nie zgodziłam się... Po 2 tygodniach sytuacja się powtórzyła i stwierdziłam ,że chyba inaczej się nie da... Musiałam się bardzo oszczędzać. Skończyło się założonym pessarem który i tak nie powstrzymał wcześniejszego porodu. Koniec końców mam zdrowego 10 letniego synka- urodzonego w 8 miesiącu ciąży z wagą 3,5kg 😁. Myślę ,że jeśli uda się tym razem to jak usłyszę ❤️ na USG to sama poproszę o L4. Chyba nie będę chciała kolejny raz ryzykować...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry