Coffe18
Fanka BB :)
Hej Czy ktoś orientuje się czy za przechowywanie zarodków z procedury przed dofinansowaniem tj z 2021 roku nadal trzeba płacić za kolejny rok czy jest to też refundowane?
Niestety refundacja tego nie obejmuje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hej Czy ktoś orientuje się czy za przechowywanie zarodków z procedury przed dofinansowaniem tj z 2021 roku nadal trzeba płacić za kolejny rok czy jest to też refundowane?
Dziękuję za odpowiedź, choć niestety nie taka na jaką miałam nadzieję PozdrawiamNiestety refundacja tego nie obejmuje
JaNajlepiej <3 Ktoś też myśli, że jeszcze w tym miesiącu albo w grudniu się załapie na transfer?
transfer miałam 29,10 i zrobiłam wczoraj beta i jest mniej niż 2,5((L
Mój pierwszy też nie udany . Niestety Biochem . Ale głowa do góry , będzie dobrze , masz jeszcze zarodki ?transfer miałam 29,10 i zrobiłam wczoraj beta i jest mniej niż 2,5((
Ja mam estrofem 3x1U mnie też PCOS, termin odroczony.... pierwszy raz odkąd pamiętam- czekam na okres, żeby rozpocząć przygotowania do transferu.
Ps. Ktoś pamięta co dają za leki na sztucznym transferze właśnie w przygotowaniach do transferu?
O matko jaka kawkaZobacz załącznik 1671473
Ja świętuje moje dwa zarodki, jutro będę musiała jakoś spalić a przez tą kawę nie zasnę.
CudownieJa po prenatalnych. Na krwi byłam tydzień temu więc komplet wyników mam.
Ryzyka genetyczne bardzo niskie, z dzieckiem wszystko dobrze, ogólnie USG super.
Jedyne co to bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 1 na 18
i w związku z tym ryzyko ograniczenia wzrostu płodu 1 na 143
To dodatkowo zrobiłam dziś test PIGF w sensie zrobią to z tej samej próbki krwi z której była papa robiona bo bankują krew i skorygują ryzyko o wynik. Albo będzie wyższe i wtedy ciąża trochę inaczej się prowadzi pewnie zalecenia też leków inne, albo zmniejszy się ryzyko. Narazie zalecenie Acard z 75 na 150 i wgl ogólnie dobrze, że brałam Acard bo to jednak już jakaś profilaktyka jest w tym kierunku.
No nic najważniejsze że bobas super![]()
ja nie zapytałam o płeć lekarka też nie mówiłaCudownie
Ja też dziś miałam prenatalne. Wszystko ok na usg. Krew miałam pobierana dziś, więc szczegółowe wyniki dopiero za 2 tyg.
U nas będzie chłopiec, lekarz nie miał wątpliwości![]()