reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny mam pytanie .
W sumie czy któraś była w takiej sytuacji.
Dostałam w spadku dom rodzinny na wsi .
To jest mój majątek własny chodz go nabędę w trakcie małżeństwa

Mój tesc twierdzi że powinnam męża dopisać.
Nie mam zamiaru tego robić.
Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..
Wszystko ok jest u nas w małżeństwie

Co byście zrobili ?

Oczywiście ja płacę za remont .etc
Tego domu.
Zawsze bezpieczniej mieć tylko dla siebie, bo różnie w życiu bywa.. ale to zależy jakie macie zaufanie do siebie i wspólne ustalenia, czy mąż np. też dostał darowiznę i dopisał Ciebie?
W skrajnych sytuacjach darowiznę można cofnąć ze względu na rażącą niewdzięczność, ale to ponoć ciężki i kosztowny proces.

Ja zeszłam z 2.4 do niecałe 0.4 i lekarka powiedziała, że jako że to starania to zostajemy na tej dawce. Też nie kazała nic zmniejszać itp.
ja jestem od dłuższego czasu na dawce 75/50 (jeden dzień taka, drugi taka) i od pewnego czasu mam tsh w okolicach 1 - 1. 30. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka mówiła, że pięknie się utrzymuje więc zostajemy na tej dawce. Za kilka miesięcy kontrola.

Dziewczyny mam pytanie .

Moja mama umierając powiedziała pamiętaj dziś się kochacie jutro bedziecie się nie nawidziec..

Co byście zrobili ?

Tego domu.
według prawa dom jest twój nawet jeżeli dostajesz go w trakcję małżeństwa w spadku . Szczerze ciężko mi powiedzieć , mama napewno ma rację bo różnie w życiu bywa , dużo też zależy od tego jakie ma twój mąż do tego podejście po 1 czy on też wymaga od ciebie tego żebyś go wpisała ,po 2 czy jest osobą która w razie rozstania chciałaby sobie rościć prawa do połowy domu , czy jednak zostawiłby go Tobie ze względu na to że to Ty go dostałaś w spadku a on został tylko wpisany . Jeżeli ty będziesz płacić za cały remont i utrzymanie domu to wsumie jest on twój , w trakcie rozwodu Twój mąż tym bardziej nie powinien chcec od ciebie jakies spłaty czy części domu . Jednak jeżeli zdecydujesz się na wpisanie go myślę że koszt remontu i utrzymania powinien leżeć po obu stronach . Może być też tak że mąż nie będzie od ciebie oczekiwał dopisania , a to że teść tak uważa to jest jego sprawa , ważne czego wy chcecie

Mam wyniki. W sobotę jeszcze powtarzam i jak będzie dalej ok to chyba na chwilę odpuszczę betę. Od wczoraj dużo mniejszy przyrost więc zobaczymy…

Więc na razie wygląda to u mnie tak:
3.12 - beta 6.25, progesteron 16.2
4.12 - beta 18.8, progesteron 22.1
5.12 - beta 28.5, progesteron 21.5
po 1 to ogromne gratulacje 🥰 a po drugie kobieto liczy się przyrost po 48h a ten jest piękny , nie patrz na ten po 24 bo się nakręcasz niepotrzebnie . Powtórz w sobotę jeżeli masz taką potrzebę i myślę że będzie wszystko dobrze 🥰

po 1 to ogromne gratulacje 🥰 a po drugie kobieto liczy się przyrost po 48h a ten jest piękny , nie patrz na ten po 24 bo się nakręcasz niepotrzebnie . Powtórz w sobotę jeżeli masz taką potrzebę i myślę że będzie wszystko dobrze 🥰
Dzięki, w sobotę powtórzę na pewno. Wartości dalej malutkie, ale tak, przyrost po 48h jest ok.

reklama
Dziewczyny mam pytanie .

Co byście zrobili ?

Tego domu.
Ja bym męża nie dopisywała a gadania teścia nawet nie słuchała. Twoja mama miała rację. Podczas rozwodu i dzielenia majątku, którego oczywiście nikomu nie życzę ludzie nie mają żadnych sentymentów

Do góry