reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Ja też jestem po biochemicznej , ale staram się myśleć pozytywnie . Ze swojej strony na pewno robisz wszystko żeby było dobrze więc zaufaj , że tak będzie i nie zamartwiaj się na zapas , bo nie jest to dobre ani dla Ciebie ani dla rozwijającego się w Tobie małego człowieczka . Trzymaj się , ściskam mocno 🩷
dzięki za pocieszenie! Przyjmuje cały czas luteinę i narazie zero plamien więc to i tak już sukces :D jutro zadzwonię umówić się na wizytę żeby sprawdzić czy widać już pęcherzyk ;)

reklama
Hej, te wszystkie myśli i odczucia jakie w sobie masz są normalne, tule i wspieram, wiem co czujesz, wierzę,że wszystko się dobrze ułoży 😘
Cześć wszystkim. Dla mnie ciąża niespodzianka... Skrócił mi się cykl w ostatnim miesiącu, mąż nie zdążył na czas i dwie kreski... Wychodzi z kalkulatora 5tc. Beta wczorajsza 2550, jutro idę na kolejną. Mam dwoje dzieci, dwa poronienia, jedno samoistne, drugie zatrzymane, ostatnia donoszona ciąża przez 2 msc leżenie, z powodu krwiaka, plamien i krwawień. Dwie cesarki. Jestem przerażona. Cała w stresie, mam same czarne myśli, a to ciąża pozamaciczna, a to w bliźnie. Jestem kłębkiem nerwów:( boje się...wizytę mam dzień przed wigilia. Kocham moje dzieci, wiem że i z kolejnym damy sobie radę, ale niewyrabiam w stresie.
masz

Ja wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat :D pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu 😁 z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ? :D

Ja wiem,że to jeszcze nie czas ale może tak na rozładowanie napięcia jakiś lżejszy temat :D pierwsze dziecko mam że stycznia więc ta wyprawka wiadomo była zimowa cieplutko otulajaca itd trochę już od tego czasu minęło i się zastanawiam jak takiego noworodka ubierać w sierpniu 😁 z jednej strony jeszcze upały ale z drugiej jednak te noworodki nie mają takich funkcji termoregulacyjnych wiec może jakieś podpowiedzi ? :D
ja mam jedną córkę z grudnia więc wiadomo była ubierana ciepło. Drugą mam z maja i wtedy były takie upały że jak miała 2 tyg to chodziła w samym body na krótki rękawek 😅

Mam dziecko z lipca. Upały niemiłosierne do porodu, tydzień w szpitalu to samo. Ledwo wyszliśmy i na długi rękawek bo ochłodzenie 🤷‍♀️

Też mam ze stycznia 😊 i drugie latem rodzone

Na razie nie myślę o wyprawce. Po 13 tygodniu dopiero w ogóle zacznę myśleć, że jest bezpiecznie..😐
Ale co do ubioru to moja leżała w bodziakach na krotki w gondoli, plus pewnie jakas cienka pieluszka tetrowa w cieniu😊

Ja już po wizycie w laboratorium. Pewnie dopiero wieczorem będą wyniki. Trzymajcie proszę kciuki żeby to nie był znowu biochem..🙏 pachwiny dalej ciągną. Mam nadzieje, ze to dobry znak😔

Też mam ze stycznia 😊 i drugie latem rodzone

Na razie nie myślę o wyprawce. Po 13 tygodniu dopiero w ogóle zacznę myśleć, że jest bezpiecznie..😐
Ale co do ubioru to moja leżała w bodziakach na krotki w gondoli, plus pewnie jakas cienka pieluszka tetrowa w cieniu😊

Ja już po wizycie w laboratorium. Pewnie dopiero wieczorem będą wyniki. Trzymajcie proszę kciuki żeby to nie był znowu biochem..🙏 pachwiny dalej ciągną. Mam nadzieje, ze to dobry znak😔
Trzymamy mocno kciuki i czekamy na informacje ❤️

Hejka!
Dołączam do Was nieśmiało.
Przedwczoraj beta wynosiła 6.070, wczoraj już 22.100 :) więc się tworzy nowe życie 😍

Jestem mamą dwójki dzieci (rok po roku). Z mężem zawsze chcieliśmy mieć 3, no i nasze marzenie się spełnia. Czemu tak szybko się zdecydowaliśmy na kolejne? We wrześniu trafiła mi się biochemiczna ciąża - i wtedy zrozumieliśmy że jednak nie chcemy czekać kolejnego roku.
Z OM wychodzi termin na 22.08.2025r

Wizyty @Mama23????? Mam 30.12 (nfz) pewnie da mi skierowania itp, chociaż opinie są słabe więc nie wiem czy nie znajdę innej lekarki... A 02.01. Idę do lekarza który mi prowadził ciążę z córką 😊

reklama
Hejka!
Dołączam do Was nieśmiało.
Przedwczoraj beta wynosiła 6.070, wczoraj już 22.100 :) więc się tworzy nowe życie 😍

Jestem mamą dwójki dzieci (rok po roku). Z mężem zawsze chcieliśmy mieć 3, no i nasze marzenie się spełnia. Czemu tak szybko się zdecydowaliśmy na kolejne? We wrześniu trafiła mi się biochemiczna ciąża - i wtedy zrozumieliśmy że jednak nie chcemy czekać kolejnego roku.
Z OM wychodzi termin na 22.08.2025r

Wizyty @Mama23????? Mam 30.12 (nfz) pewnie da mi skierowania itp, chociaż opinie są słabe więc nie wiem czy nie znajdę innej lekarki... A 02.01. Idę do lekarza który mi prowadził ciążę z córką 😊
Ooo, musisz mi koniecznie opowiedzieć, jakie masz doświadczenia z rodzeństwem rok po rok! U mnie córka aktualnie 9 miesięcy, różnica będzie 17 :) Taki był cel, jakoś uważałam, że początek pewnie mega ciężki, ale potem tym dzieciom jednak łatwiej razem od początku, no i nie ukrywam, że z mężem przekalkulowaliśmy, że wolimy mieć jedną dłuższą przerwę od naszych pasji, niż za dwa lata mieć kolejną spację na dwa lata 😜 No i oczywiście bardziej mi się opłaca zawodowo mieć jedną dłuższą przerwę, którą i tak wyniesie mniej, niż sumarycznie dwa macierzyńskie i l4 😉

Do góry