reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Ja wczoraj na betę nie pojechałam. Znając to labolatorium to wyników bym wczoraj i tak nie miała . Zresztą tak jak tu parę dziewczyn napisało lepiej zaufać lekarzowi. Jeśli okres nie przyjdzie do wtorku to zrobię we wtorek i czwartek (mam skierowania ). Dziś mam termin miesiączki,no zobaczymy. Narazie mam cicha nadzieję że może coś ruszyło ,plamien nie mam już żadnych ,czuję się źle ,słabo i śpiąca (tak jak w każdej ciąży ) i odrzuciło mnie całkiem od kawy .więc jakaś cicha nadzieja jest że może ten progesteron jednak podskoczył. Nie nakręcam sie ,zobaczymy co z tego wyniknie. Zrobiłam test przed wczoraj i dziś i jest dużo ciemniejsza kreska i dziś wyszła od razu ,nie po 3 czy 4 min. To też w sumie nie jest jakiś wyznacznik czego jestem świadoma jednak jakaś nadzieja jest że nie jaśnieje nie ?
No nie jaśnieje😀
Gratulacje❤️

Ja wczoraj na betę nie pojechałam. Znając to labolatorium to wyników bym wczoraj i tak nie miała . Zresztą tak jak tu parę dziewczyn napisało lepiej zaufać lekarzowi. Jeśli okres nie przyjdzie do wtorku to zrobię we wtorek i czwartek (mam skierowania ). Dziś mam termin miesiączki,no zobaczymy. Narazie mam cicha nadzieję że może coś ruszyło ,plamien nie mam już żadnych ,czuję się źle ,słabo i śpiąca (tak jak w każdej ciąży ) i odrzuciło mnie całkiem od kawy .więc jakaś cicha nadzieja jest że może ten progesteron jednak podskoczył. Nie nakręcam sie ,zobaczymy co z tego wyniknie. Zrobiłam test przed wczoraj i dziś i jest dużo ciemniejsza kreska i dziś wyszła od razu ,nie po 3 czy 4 min. To też w sumie nie jest jakiś wyznacznik czego jestem świadoma jednak jakaś nadzieja jest że nie jaśnieje nie ?
Jaka już mocna krecha 😊😊

Dziewczyny czy są jeszcze jakieś metody na potwierdzenie/ określenie kiedy może być owulacją? Czy tylko monitoring, testy owy i mierzenie temperatury?
P.s. Szyjki mierzyć nie chcę, a śluz się u mnie nigdy nie sprawdzał.

A jaka ta różnica będzie ?
Nasza córka w marcu kończy 4 latka, więc różnica byłaby 4,5 roku.
Jesli uda sie do kwietnia 10 lat rocznikowo, jednak prawie 11 miesiacami.. bardzo duzo mi sie wydaje :( miedzy pierwszym a 2 i3 jest 5 i 6 i to już jest spora różnica w moim odczuciu…
Między mną a moja najmłodsza siostra jest 19 lat różnicy 😁 ale tak jak pisałam, mama mnie młodo urodziła i wyszła drugi raz za mąż i siostrę urodziła mając 39 lat.
I jak normalnie udaje Wam sie „żyć razem” czy jednak przepaść pokoleniowa powoduje różne problemy? Tak z ciekawości pytam , bo ja mam w rodzinie takich kuzynów po 15 i wiecej lat mlodszych to juz zupelnie inne myslenie i brak wspolnego jezyka
Podziwiam Was dziewczyny😀 Powiedzcie proszę czy mając 3 lub więcej dzieci pracujecie jeszcze zawodowo i macie czas na swoje pasje? Czy właśnie dzieci to wasze dopełnienie i czujecie się spełnione? Ja już przy dwójce czułabym, że brakuje mi czasu na samorozwój😅
Tak pracuję na etacie, dodatkowo prowadzę firmę ,która przy okazji jest moją ogromną pasją.. czesto się szkole , bo wymaga od tego moj zawod, moja pasja to tez coągły rozuj a co za tym idzie duzo nowych pomysłów do firmy .. niestety czasu brakuje czasem, ale nie przez dzieci tylko dlatego że doba jest za krótka 😂😂😂

A co do dzieci.. pamietaj ze one też maja tate :) dzielimy sie tym czasem wolnym raz on zapewnia im zajecie ja mam wolne raz on :) w dwie osoby tego czasu jest naprawde sporo :)

Ja miałam w planach do 30 stki mieć dwójkę. W marcu skończę 30stke więc liczę na to, że urodzę najpóźniej w grudniu to się zaliczy 😁

A co studiujesz ? Ja jestem na drugim roku Technik Elektroradiolog i za rok w styczniu mam egzaminy zawodowe i będę mieć już drugi zawód. Także weekendy zawalone zjazdami do szkoły i nauką.
Hahah, ja też! „Do 30 zamkne fabryke” 30 urodziny mialam w sierpniu a najmlodszy urodził sie w listopadzie wiec prawie mi wyszlo w sumie to nadal 30 , bo 31 nie skonczone wiec masz jeszcze czas i spore szanse ze sie uda ❤️❤️
Piękna! 😍
Trzymam kciuki żeby to był silny zarodek!!!

Znalazłam babeczkę na monitoring. Przyjmuje 3 razy w tygodniu. Ma napisane że pierwsza wizyta w cyklu 150 zł. To dużo dziewczyny? Nie wiem ile taka usługa może kosztować 😅 pozostali na znanym lekarzu nie podają ceny. Oprócz babki która liczy sobie 500 zł 😅

Znalazłam babeczkę na monitoring. Przyjmuje 3 razy w tygodniu. Ma napisane że pierwsza wizyta w cyklu 150 zł. To dużo dziewczyny? Nie wiem ile taka usługa może kosztować 😅 pozostali na znanym lekarzu nie podają ceny. Oprócz babki która liczy sobie 500 zł 😅
myślę, że cena ok, pytanie ile bierze za kolejną wizytę oraz ile tych wizyt będziesz potrzebowała

reklama
Do góry