reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Taaak, na środę się umówiłam do diabetologa a w poniedziałek jeszcze powtórzę tą insulinę.
O dziwo cukier mi wyszedł 83 a ostatnio miałam 94 i też mnie wysyłali na krzywa ale nie zrobiłam jeszcze bo wszystko muszę z moją gin skonsultować
Na stronie NFZ są nawet diety do wygenerowania, właśnie mi przypomniałaś, planuje sobie rozpisać i ogarnąć jedzenie i jakieś spacerki chociaż
Ja dostałam skierowanie od dzisiejszego ginekologa z medicover do diabetologa, ale mój pakiet tego nie obejmuje. Zatem jutro bądź pojutrze wybiorę się do mojej rodzinnej, żeby ona mi dała skierowanie na NFZ i będę wtedy się umawiać. O tyle dobrze, że kobietom w ciąży przysługuje termin na cito 🙂

reklama
Cześć dziewczyny❤️ jestem nowa na forum i napisałam na kreskach ale zostałam przegoniona na październikowe mamuśki. Wczoraj rano zrobiłam dwa testy i oba wyszły pozytywne ale już po upływie czasu więc poszłam na betę i wyszła 5,08. Jutro będę powtarzać, ogólnie to dopiero w piątek jest termin miesiączki ale muszę brać heparynę w miarę szybko i stąd takie szybkie testowanie.
Ale póki nie zobaczę jakiejś porządnej bety to i tak średnio w to wszystko wierzę.
Jeżeli uważacie, że taka beta to ciąża w 100% to można mnie wpisać na termin 20.10
Witamy 🥰 taki wynik to jest prawdopodobieństwo ciąży jeśli miałaś późną owulacje, trzeba być dobrej myśli, a w sumie większość z nas jeszcze jedzie na tym samym wózku i czekamy! 🥹

100% pewności, że mozna uznac za ciążę będziesz miała jeśli zobaczysz dobry przyrost i tego Ci życzę.
Ja 7 dni przed okresem miałam trochę wyższą bete 42, ale mam BAAARDZO wczesna owulacje, więc u Ciebie jak najbardziej szansa jest 🤩

Póki chociaż to serduszko nie zabije to widzisz że my tu wszystkie swirujemy 😅

Ja w alabie płaciłam teraz 64zl za betę i stówę za betę z progesteronem, moja gin wzięła ode mnie tylko 100zl za wizytę, ale to chyba dlatego, że byłam 3 miesiące temu i teraz miałam tylko szybkie USG. Ale u niej wizyta normalnie kosztuje koło 150zl, a świetny lekarz z dobrym sprzętem. Poprzednio od połowy ciąży przepisała mnie na NFZ, więc jak policzyłam to za wszystkie badania i wizyty zapłaciłam 3500zl około 😃.
Ciekawa jestem czy teraz jest ciężko się dostać na prenatalne na NFZ, bo ja płaciłam 390 za USG i chyba około 200 za pappe (i 40zl za nagranie na pendrive, którego nigdy nie włączyłam 🤣)
Te twoje ceny to trochę kosmos, wiadomo, że jak trzeba to człowiek zapłaci, ale drogo.
Ja miałam w 2023 pappe i usg 1 trym na NFZ, bo wtedy ten zestaw był dla kobiet 35+ a ja miałam skończone 😆 (starość- radość).
Ale czytałam, że od czerwca 2024 jest to teraz gwarantowane dla wszystkich kobiet w ciąży, także pewnie trzeba tylko wcześniej zabukowac termin u kogoś dobrego

Ja miałam w 2023 pappe i usg 1 trym na NFZ, bo wtedy ten zestaw był dla kobiet 35+ a ja miałam skończone 😆 (starość- radość).
Ale czytałam, że od czerwca 2024 jest to teraz gwarantowane dla wszystkich kobiet w ciąży, także pewnie trzeba tylko wcześniej zabukowac termin u kogoś dobrego
Ciekawe jak z dostępnością i jakością takich badań, w sumie jak zobaczę serduszko to poproszę o skierowanie i spróbuję gdzieś zarezerwować termin, najwyżej pójdę dwa razy 😃

Witamy 🥰 taki wynik to jest prawdopodobieństwo ciąży jeśli miałaś późną owulacje, trzeba być dobrej myśli, a w sumie większość z nas jeszcze jedzie na tym samym wózku i czekamy! 🥹

100% pewności, że mozna uznac za ciążę będziesz miała jeśli zobaczysz dobry przyrost i tego Ci życzę.
Ja 7 dni przed okresem miałam trochę wyższą bete 42, ale mam BAAARDZO wczesna owulacje, więc u Ciebie jak najbardziej szansa jest 🤩

Póki chociaż to serduszko nie zabije to widzisz że my tu wszystkie swirujemy 😅
No ja zaszalalam i zrobiłam ta betę w 8dpo a wiem kiedy była bo akurat byłam na USG
Jutro wieczorem wszystko będzie wiadomo

Ja dostałam skierowanie od dzisiejszego ginekologa z medicover do diabetologa, ale mój pakiet tego nie obejmuje. Zatem jutro bądź pojutrze wybiorę się do mojej rodzinnej, żeby ona mi dała skierowanie na NFZ i będę wtedy się umawiać. O tyle dobrze, że kobietom w ciąży przysługuje termin na cito 🙂
Jak w pierwszej ciąży poszłam do rodzinnej po skierowanie do endokrynologa to kręciła nosem ze jak to ona ma dla ciężarnej wypisać skierowanie, w rejestracji u endo też oglądała z każdej strony to skierowanie, ze nie jest od ginekologa. Ogólnie patrzyli na moje jak na wariata, że chodzę prywatnie do ginekologa a do rodzinnego przyszłam po skierowanie 🤦🏻‍♀️

Melduję się po wizycie:
Jest pęcherzyk i jest w środku kropek 😉 oczywiście serduszka jeszcze nie widać, za wcześnie. Za to jest jakiś krwiak obok pęcherzyka ciążowego i przepisała mi duphaston. Kolejna wizyta za równy MIESIĄC 😱 ale chce iść jeszcze na NFZ w przyszłym tygodniu żeby wziąć skierowanie na wyniki i do endokrynologa
Dostałaś jakieś zalecenia jak z tym krwiakiem żyć? Mi lekarz powiedział „prowadzić oszczędny tryb życia” ale tak się zastanawiam czy mam całe dnie leżeć, czy po prostu nie ćwiczyć (tego i tak nie robię 😂) i nie podnosić nic..??

reklama
Dziewczyny a mówiłyście już komuś?
Ja jak we wtorek powiedziałam lekarzowi po co przeszłam to zdałam sobie sprawę że to była pierwsza osoba której to powiedziałam 😅🤣🤣
Przeważnie czekamy do drugiego trymestru i dopiero mówimy ale wtedy to od razu wszystkim. W ostatniej ciąży nie zdążyliśmy powiedzieć praktycznie nikomu, tylko bliskie osoby wiedziały. A teraz strasznie mnie korci żeby komuś powiedzieć ale nie chcę znowu mówić że nic z tego nie wyszło 🫣
my powiedzieliśmy najbliższym przyjaciołom i rodzicom męża , mojemu tacie chce powiedzieć w marcu na jego urodziny . Wyszłam z założenia że chce żeby najbliżsi wiedzieli bez względu na to co będzie i mogli przy nas być w każdej sytuacji i nas wspierać . Dalszej rodzinie i znajomym myślę że powiemy dopiero po prenatalnych ☺️

Do góry