reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Ile???? Chyle czoła i ukłony po Pas.. nie wiem jak to zrobić i już wiem,że znów będę kwadratowa..
Pierwsza ciąża 25 kg, druga ciąża 22 kg i byłam z siebie dumna, ostatnia ciąża...po 30+ przestałam sie ważyć hahaha
Żadna moja zasługa, odrzuciło mnie od słodyczy i ogólnie średnio było z apetytem ale pizzę, maczka i cheetosy serowe wchodziły jak złoto tylko, że była pandemia, knajpy zamknięte, zakupy robił mąż to może dlatego. A pewnie po prostu tak wyszło

Właśnie jeszcze nie wiem czy mogę najpierw L4 a później z L4 iść przerwać wychowawczy. Muszę się dowiedzieć. Chyba, że wy wiecie na 100% jak to jest?
L4 samo w sobie nie przerywa wychowawczego, możesz mieć L4 na wychowawczym, ale będzie ono bezpłatne- bezsensu 😀
Musisz złożyć wniosek o rezygnację z wychowawczego- 30 dni przed planowanym powrotem albo z dnia na dzień za zgodą pracodawcy.

Ja miałam teraz plamienie implantacyjne, zaczęło się wieczorem w dzień spodziewanej miesiączki, następny cały dzień tak raz było raz nie i jeszcze rano kolejnego dnia i bolał mnie brzuch jak na okres przez te 2 dni ale akurat byłam wtedy na kontroli i mnie moja lekarka uspokoiła, że to napewno to. W poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam
No właśnie tak się czuję jakbym miała dostać @. Co chwilę mnie boli w podbrzuszu i czasami ciągnie. Dzisiaj jeszcze doszło lekkie swędzenie brzucha. Ale może ja juz jestem przewrażliwiona ?

Hej Mamuśki, mam 37 lat i syna 11-latka. 4 lata temu poroniłam bliźniaki, które od początku źle się rozwijały. Obecnie jestem w ciąży, testy wyszły pozytywne i beta te rosnie jestem 5 dni po spodziewanej @. Moje pytanie, dZisiaj 3 dzień z rzedu ( a były to tylko jednorazowe incydenty) miałam plamienia takie blado kakaowe, jak brunatna krew połączona z uplawami. Czy mogę to zaliczyć do plamienia implantacyjne go czy coś jest nie tak? Wizytę i USG mam dopiero we wtorek.
Strasznie się stresuje, nie chciałabym się rozczarować a jestem bardzo pozytywnie nastawiona na tą ciaze.
W okolicy 5 tygodnia tez plamiłam na brązowo a nawet pojawiła się brunatna krew, okazało się że miałam małego krwiaka, ale to może być wszystko, moze masz niedomoge progesteronu?

No właśnie tak się czuję jakbym miała dostać @. Co chwilę mnie boli w podbrzuszu i czasami ciągnie. Dzisiaj jeszcze doszło lekkie swędzenie brzucha. Ale może ja juz jestem przewrażliwiona ?
To wydaje się normalnym objawem, miałam tak przez około tydzień, możesz na te bole brac nospe i magnez, powinno pomoc 😉 No i przy plamieniach staraj się jak najwięcej leżeć

reklama
L4 samo w sobie nie przerywa wychowawczego, możesz mieć L4 na wychowawczym, ale będzie ono bezpłatne- bezsensu 😀
Musisz złożyć wniosek o rezygnację z wychowawczego- 30 dni przed planowanym powrotem albo z dnia na dzień za zgodą pracodawcy.
To wiem, że nie przerywa tylko właśnie się zastanawiałam czy w ogóle można wziąć najpierw L4 na wychowawczym bo właśnie to bez sensu. Dzięki za odpowiedź 😊

Do góry