reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

właśnie byłam po śniadaniu . Też myśleliśmy że albo ciśnienie albo cukier ,ale no nie miałam jak w tamtym momencie tego sprawdzić
Zawroty głowy zdarzają się w ciąży, ale skoro przydarzyło się to już raz, to (oby nie!!) może się ponowić 😔 Ja zadzwoniłabym w poniedziałek do rodzinnego i umówiła na najbliższy termin. W razie co lekarz może też ci wystawić zwolnienie z datą wcześniejszą. I też wystawia L4 ciążowe.

reklama
Masz już kartę ciąży? Ja bym poszła normalnie do rodzinnego a do gina w środę jak jesteś zapisana. Weź kartę ciąży, jak nie masz to badania i poproś o zwolnienie bo mdlejesz, a gina masz dopiero w środę. Tylko się zastanów czy chcesz już iść na zwolnienie od gina, bo jak tak to niech rodzinny Ci wypisze do środy, a gin od czwartku bo znowu będziesz mieć problem żeby się nie zazębiały ani nie było przerwy w zwolnieniu. Przechodziłam to w 1 ciąży (problem ze zwolnieniem od różnych lekarzy, nie że zemdlałam)
nie mam jeszcze karty ciąży , to co mam zabrać ze sobą USG , badania krwi ? No taki miałam plan żeby od środy iść na zwolnienie bo ostatnio coraz gorzej się czuję 😔 to tak zrobię zadzwonię rano do przychodni i umowie się do rodzinnego żeby mi dala zwolnienie do środy

nie mam jeszcze karty ciąży , to co mam zabrać ze sobą USG , badania krwi ? No taki miałam plan żeby od środy iść na zwolnienie bo ostatnio coraz gorzej się czuję 😔 to tak zrobię zadzwonię rano do przychodni i umowie się do rodzinnego żeby mi dala zwolnienie do środy
Weź wszystkie badania jakie masz, szczególnie betę i USG. Szczerze wątpię by lekarz USG oglądał, ale na betę może zerknąć. Myślę, że nie musi być aktualna. Tym bardziej że powiesz że w środę idziesz do ginekologa.

Weź wszystkie badania jakie masz, szczególnie betę i USG. Szczerze wątpię by lekarz USG oglądał, ale na betę może zerknąć. Myślę, że nie musi być aktualna. Tym bardziej że powiesz że w środę idziesz do ginekologa.
tylko problem jest taki że ja ich nie drukowalam ,mam tylko wyniki online bo do tej pory ich nie potrzebowałam

Dziewczyny, mam wyniki moczu. I teraz się zastanawiam bo jak robiłam tydzień temu co mi źle wyszedł to miałam badanie ogólne i badany osad. Teraz pomimo że lekarz zaznaczył to samo w zleceniu mam tylko badanie ogólne. Czy może być tak, że po prostu teraz tego osadu w moczu nie było więc nie ma go w badaniu? Wyniki są dobre, więc albo probiotyki super działają albo tydzień temu źle próbkę pobrałam 🤦
Tzn, że wyniki są ok i nie wykryto baterii itp..
Tak samo my. Wcześniej dosyć szybko mówiliśmy, a że u nas w rodzinie to prawie nikt nie ma dzieci, albo ma jedno, to zawsze musiałam się nasłuchać, że po co, że jak to, że w ogóle jak to możliwe? A kiedy masz wizytę? :)
Ja się domyślam, że tym razem tak usłyszymy 🫣. Do tej pory raczej się cieszyli... ale takiej ilości jak my to nikt nie ma. Raczej 2, 3... a my 🤭...
Niektórzy są tacy Mili, że liczą ile dostajemy, inni mówią, że mamy jeszcze jedno miejsce w aucie... mnie tak wkurza.. a teraz jak trzeba będzie powiedzieć to jestem cała w stresie. A mój cudowny mąż mówi, że niech go w 🍑 ugryzą ;). Nie mam jego luzu 🤣

Tzn, że wyniki są ok i nie wykryto baterii itp..

Ja się domyślam, że tym razem tak usłyszymy 🫣. Do tej pory raczej się cieszyli... ale takiej ilości jak my to nikt nie ma. Raczej 2, 3... a my 🤭...
Niektórzy są tacy Mili, że liczą ile dostajemy, inni mówią, że mamy jeszcze jedno miejsce w aucie... mnie tak wkurza.. a teraz jak trzeba będzie powiedzieć to jestem cała w stresie. A mój cudowny mąż mówi, że niech go w 🍑 ugryzą ;). Nie mam jego luzu 🤣
U mnie myślę głupich komentarzy nie będzie, bo już są rodzinki z 3 dzieci ☺️

reklama
a jak myślcie , zadzwonic w poniedziałek do przychodni do rodzinnego czy do przychodzi tam gdzie ginekolog (ale nie wiem czy ona przyjmuje napewno ) i powiedzieć co i jak ? Bo nie wiem sama jak to ugryźć bo wizytę mam w srode. Ogólnie zbadałam ciśnienie tak po 2h od tego to miałam 130/50 i cukier tak po godzinie od posiłku 105 . Jutro z rana napewno zbadam jedno i drugie
Ciśnienie masz dziwne bo skurczowe dość wysokie, a rozkurczowe bardzo niskie... cukier po godzinie jest w miarę. Może za mały posiłek był..
Idź do rodzinnego i powiedz co się wydarzyło.

Do góry