reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

A zrobił ci ktoś badania mikroelementów z krwi? Ja raz słyszałam o babce co w ciąży mdlała i okazało się, że miała mało sodu albo potasu, nie pamiętam już
nie , przynajmniej nie kojarzę żebym robiła takie badanie . Zobaczymy co powie jutro kardiolog i czy zleci jakieś badania

reklama
A jak hgb? Bo przy anemii bardzo często są zawroty głowy i omdlenia, puls też wariuje. Ja mam anemię to mam cały czas wysoki.
no lekarka powiedziała że mam anemię , hemoglobina wyszła mi 11 więc wydaje mi się że nie tak źle jeszcze no ale biorę od dzisiaj lek który mi przepisala . No nic zobaczymy jak to będzie dalej

W ten czwartek, to ma być USG potwierdzające dla kliniki in vitro
To się nie przestrasz nie wiem jak oddział Rzeszowski ale sama widziałaś co u mnie było widać w 6+3 w klinice, puste jajo a w 6+5 u mojej gin piękny duzy zarodek z serduszkiem. Później byłam u lekarza 7+3 chyba tak i ledwo dostrzegł zarodek potwierdził wizytę i wyszłam.

U mnie podobnie, ja mam wiecznie podwyższony. Jak podwyższę lekami i zaczynam ćwiczyć na siłowni więcej się ruszać to spada trochę w dół... TP też od kondycji.
mówisz że to normlane w anemii ? Kurde nie wiem bo do tej pory nie miałam nigdy 😔 normlanie jak tylko się ruszam to od razu zaczynam się gorzej czuć , właśnie jakieś zawroty głowy , źle mi się oddycha i wgl . Najlepiej jest jak leżę 😅

Hej dziewczyny. Tak czytam o Waszych objawach. Przyczyną zasłabnięć moga być też spadki cukru - hipoglikemia. Mi wyszedł dość niski cukier i rano czuje jakbym miała zemdleć. Biorę euthyrox i muszę zawsze odczekać te pół godziny do pierwszego posiłku. Dzisiaj to czułam jak mi się ręce robią jak z waty i drżą.
Ponadto mdłości i dziś niestety już wymioty. Piłam napar z imbiru kilka dni i miałam wrażenie że było ciut lepiej, ale chyba beta rośnie i już takie metody nie dają rady. Dziś mąż kupił mi kropelki Anaketon, i nie wiem czy to siła sugestii ale jest mi o wiele lepiej.
Jest jeszcze Bonjesta, moja gin mi zapisała i z tego co kojarzę jedna z dziewczyn z forum ja bierze. Minus jest taki że za 20 tabletek u nas kosztuje 185 około. Póki co szukam alternatyw.
Trądzik pojawia się takimi falami, podejrzewam, że przy wzrostach estrogenu bo od razu mam też wysypkę między piersiami.
Czy któraś z Was zauważyła też że ma bardziej " barwne" sny ? I takie na maxa pokręcone ?
teraz nie badałam cukru ani krzywej jeszcze ,ale w trakcie starań jak zrobiłam to właśnie wyszła hipoglikemia , po godzinie miałam cukier 50 po 2h 60 , a na czczo był okej bo 86 . Ale teraz pożyczyłam od teściowej glukometr i badam sobie to narazie mam okej cukier także chyba bardziej przez to ciśnienie te zawroty głowy . Sama nie wiem . Co do snów to zdecydowanie od kiedy jestem w ciąży pamiętam codziennie sen i codziennie jest jakiś szalony , wcześniej sporadycznie tylko mi się zdążalo pamiętać . Teraz i tak jest trochę lepiej ,na samym początku to miałam tak głupie sny że się budziłam po nocach 😅

Dziewczyny chyba głowa zaczyna pracować, wszystki mnie swędzi, wczoraj mi jeszcze dodatkowo pryszcze na plecach wyszły, twarz w tej ciąży ok ale plecy tragiczne...
Może dostałaś jakiejś alergii jak twarz okej ale plecy ucierpiały 🤔 Ja w tej ciąży wyglądam tragicznie, pryszcze na pryszczu a z synkiem miałam taką ładną cerę i włosy 🥲 Czuję się dosłownie brzydka 🤡

reklama
a ja wciąż czekam na wyniki - zleconą betę od lekarza i proga, którego sobie dodatkowo kupiłam. Byłam na pobieraniu dzisiaj krwi o 10tej w Medicoverze i kuuurde dalej nie ma wyników. Masakra... I jeszcze ta cena proga 80 ziko, nie wiedzialam ze to tyle kosztuje

Do góry