reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A na co wpływa ten progesteron? I jaki powinien być? Gdzieś coś czytałam że powinien być poniżej 0,5. Ja wczoraj miałam 1 a dziś ovitrelle.
To zależy od kliniki. Niektóre zrobią transfer z progiem 1,5, a inne powyżej 0,8 już dyskwalifikują. Dokładnie nie wiem w jaki sposób on wpływa, ale wyższy progesteron to mniejsze szanse na powodzenie transferu.

reklama
To zależy od kliniki. Niektóre zrobią transfer z progiem 1,5, a inne powyżej 0,8 już dyskwalifikują. Dokładnie nie wiem w jaki sposób on wpływa, ale wyższy progesteron to mniejsze szanse na powodzenie transferu.
Aaaa to o transferze jest mowa. Myślałam że o punkcji haha
Ty już dalej myślisz, ja jestem na etapie punkcji 🙃

Jak się w ogóle czujesz? Ja wczoraj myślałam że padnę tak mnie jajniki bolały, aż zgięta w pół musiałam być po wstaniu z pozycji siedzącej. A dzisiaj jest dużo lżej, czuję ale mogę się normalnie poruszać. I już się zastanawiam czy wszystko jest ok, bo w sumie logicznie patrząc powinno być z dnia na dzień coraz gorzej. I myślę czy tam nie pękają pecherzyki... ehhh wczoraj na badaniu miał największy chyba koło 24mm, reszta koło 20mm. W poprzedniej stymulacji tego nie śledziłam aż tak, a teraz jakoś się boję że za późno będzie punkcja. Ześwirować można...

@Motylkowa! A jak u ciebie wygląda sytuacja? Wiesz już jak będzie wyglądać sytuacja z transferem i badaniami?
❤️ Jestem już po histero - tym razem bolało 😬 ale wycięto mi małego polipa i złuszczali całe mini-polipowate endometrium. Z widoku na usg można było stwierdzić że jest przewlekle zapalenie Endo więc biorę dużą dawkę antybiotyku przez najbliższe dwa tygodnie. :) nie wiem jak teraz mój cykl będzie wyglądał totalnie przez to łyżeczkowanie. Więc coś czuję że zrobimy cykl przerwy. A potem podejście do transferu na cyklu stymulowanym - w nadziei że się uda wychodować więcej niż jeden pęcherzyk i podnieść naturalny progesteron :)

❤️ Jestem już po histero - tym razem bolało 😬 ale wycięto mi małego polipa i złuszczali całe mini-polipowate endometrium. Z widoku na usg można było stwierdzić że jest przewlekle zapalenie Endo więc biorę dużą dawkę antybiotyku przez najbliższe dwa tygodnie. :) nie wiem jak teraz mój cykl będzie wyglądał totalnie przez to łyżeczkowanie. Więc coś czuję że zrobimy cykl przerwy. A potem podejście do transferu na cyklu stymulowanym - w nadziei że się uda wychodować więcej niż jeden pęcherzyk i podnieść naturalny progesteron :)
O to jakiś szybki termin jakiś złapałaś na histero :) robiłaś w klinice ?
W sumie to chyba mimo wszystko dobre wiadomości, że coś wyszło w histero i teraz po leczeniu przebadana ❄️ będzie mieć idealne warunki żeby się zagnieździć.

O to jakiś szybki termin jakiś złapałaś na histero :) robiłaś w klinice ?
W sumie to chyba mimo wszystko dobre wiadomości, że coś wyszło w histero i teraz po leczeniu przebadana ❄️ będzie mieć idealne warunki żeby się zagnieździć.
Noo tak rzutem na taśmę się udało zrobić :D nie, robiłam poza. Chciałam konkretnego lekarza i się udało mnie wcisnąć :) mimo chwilowego bólu to też bardzo się cieszę i mam nadzieję że moje endo ładnie urośnie zdrowe 🤞powróciły nadzieje… 🤞🤞🤞

ogolnie podniesiony progesteron wpływa na endometrium ze moze byc juz podstarzałe i nie przyjmie zarodka, ale czy faktycznie tak jest to nie wiem 🤷‍♀️

Raczej poniedziałek, bo chyba w programie transferuje się tylko 5 dniowe zarodki.
Tak, w teorii w programie w zasadach jest napisane że hodowla powinna trwać 5 dni w celu zmaksymalizowania wyników, ale niektóre kliniki robią też transfery w 3 dniu (np. Novum). @PatPatPat a Ty nie masz już dziecka z ivf? Nie pamiętasz jak to przy poprzednim transferze było? Robisz teraz ivf w tej samej klinice?

reklama
Jak się w ogóle czujesz? Ja wczoraj myślałam że padnę tak mnie jajniki bolały, aż zgięta w pół musiałam być po wstaniu z pozycji siedzącej. A dzisiaj jest dużo lżej, czuję ale mogę się normalnie poruszać. I już się zastanawiam czy wszystko jest ok, bo w sumie logicznie patrząc powinno być z dnia na dzień coraz gorzej. I myślę czy tam nie pękają pecherzyki... ehhh wczoraj na badaniu miał największy chyba koło 24mm, reszta koło 20mm. W poprzedniej stymulacji tego nie śledziłam aż tak, a teraz jakoś się boję że za późno będzie punkcja. Ześwirować można...
to chyba do mnie pytanie 😁 A kiedy masz punkcję?
Ja się czuję dobrze, lekko czuję jajniki i brzuch, ale naprawdę lekko i czasem. Ale ja dziś dopiero 8 dzień stymulacji, wczoraj największy pęcherzyk miał 14mm, więc ja jeszcze mam czas na bóle brzucha. Jedyne co no to jestem taka bez energii i śpiąca ciągle - ostatnim razem miałam to samo.
Wiesz, lekarze wiedzą co robią. Na pewno nic tam samo nie pęka :)

Do góry