reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Sushi można, ale pod warunkiem, że nie ma tam surowych ryb. No i ja np.wiem, że napewno już nie mogę, bo mam wysoki cukier po tym.
Możesz jeść produkty z mleka PASTERYZOWANEGO. Wcześniej myślałam, że o fecie i buracie mogę zapomnieć, a tu się okazało, że można jeść 😎
Nie możesz surowego mięsa.
Ale dlaczego nie można sałaty lodowej??? Pierwsze słyszę.
Być może ja coś źle zrozumiałam 🥲🫶

No nic dziękuję Wam pięknie za odpowiedzi będę metodą prób i błędów kombinować z posiłkami 😍

A czy feta albo ser typu greckiego? To jest okej? Albo twarożki grani?

Załączniki

• IMG_2802.png
    IMG_2802.png
    107,1 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_2801.png
    IMG_2801.png
    105,9 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Taaak. Przy Igg mam wartości 😊 Toxo Igg 160, cytomegalia Igg 155, różyczka Igg 55 - tu pewnie po szczepieniu. A Igm wszędzie niereaktywne. Więc mam spokój na tą ciążę 😊
Sprawdziłam moje wyniki z toxo i igg 2020 miałam 201,20, w 2022- 202.... a różyczka igg 2020- 477, a 2022 - 395... więc różyczka spadła. Z tego roku nie mam, bo jak pisałam zgubiłam karteczkę zanim wyniki były 🤣😂... taka jeste
gapa...

Ja juz czytałam ze kobiety jedzą surowe jajka dla wzbicia żelaza, tyle że parzą je 30sek w wrzątku żeby zabić samonelle. Może w tym racji jest.
A jak z parmezanem? Bo on zakazany ale jak dodam do spaghetti w czasie obróbki termicznej to już wolno?
Tak też czytałam, że oprószony na gorącym daniu to parmezan nie szkodzi 🙂

Część dziewczyny chciałabym się przywitać i do was dołączyć .Wiem ,że już troszkę późno bo właśnie zaczęłam 11 tydzień ale może jeszcze mnie przygarnięcie .Udzielałam się trochę na wrześniowych mamach ale też dołączyłam za późno i już wszyscy przeszli na wątek prywatny więc grupa praktycznie umarła .Termin mam na 28.09 więc na przełomie miesięcy .Napisze coś więcej o sobie ...mam 39 lat to moja 3 ciąża ale dzieci niestety nadal nie mamy .Dwie pierwsze ciąże były naturalne ale obarczone wadami genetycznymi i zostały zakończone na etapie 16 i 7 tc 😭.Obecna ciąża jest z procedury on vitro gdyż zależało nam na przebadaniu zarodków żeby uniknąć kolejnej podobnej sytuacji .Wiem ,że to badanie nie daje gwarancji natomiast pozwoliło nam na podjęcie dalszej walki z jakimkolwiek poczuciem ,że mamy na coś wpływ .Transfer miałam 7 stycznia ,7 lutego zobaczyliśmy na USG ♥️teraz powoli zaczyna się oczekiwanie na badania prenatalne które będą dla nas największym stresem.Niestet po wcześniejszych przejściach ciężko jest się nie martwić i mieć podejście ,że wszystko będzie dobrze .
Postaram się trochę nadrobić poprzednie wpisy i zostać z wami mam nadzieję,do szczęśliwego rozwiązania.

reklama
Część dziewczyny chciałabym się przywitać i do was dołączyć .Wiem ,że już troszkę późno bo właśnie zaczęłam 11 tydzień ale może jeszcze mnie przygarnięcie .Udzielałam się trochę na wrześniowych mamach ale też dołączyłam za późno i już wszyscy przeszli na wątek prywatny więc grupa praktycznie umarła .Termin mam na 28.09 więc na przełomie miesięcy .Napisze coś więcej o sobie ...mam 39 lat to moja 3 ciąża ale dzieci niestety nadal nie mamy .Dwie pierwsze ciąże były naturalne ale obarczone wadami genetycznymi i zostały zakończone na etapie 16 i 7 tc 😭.Obecna ciąża jest z procedury on vitro gdyż zależało nam na przebadaniu zarodków żeby uniknąć kolejnej podobnej sytuacji .Wiem ,że to badanie nie daje gwarancji natomiast pozwoliło nam na podjęcie dalszej walki z jakimkolwiek poczuciem ,że mamy na coś wpływ .Transfer miałam 7 stycznia ,7 lutego zobaczyliśmy na USG ♥️teraz powoli zaczyna się oczekiwanie na badania prenatalne które będą dla nas największym stresem.Niestet po wcześniejszych przejściach ciężko jest się nie martwić i mieć podejście ,że wszystko będzie dobrze .
Postaram się trochę nadrobić poprzednie wpisy i zostać z wami mam nadzieję,do szczęśliwego rozwiązania.
Witaj :).
Trzymam mocno kciuki by ta ciąża była szczęśliwa i byście zostali rodzicami.

Do góry