reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Witajcie z rana :)
Jak dziś samopoczucie? Ja na razie czuje się dobrze, nawet głodna jestem, zaraz biorę się za śniadanie. Pogoda za oknem zwiastuje ładny dzień, choć ponoć jest tylko 2 stopnie, ale niebo bezchmurne, słońce świeci, więc liczę na to się zrobi się cieplej ☺️
Napisałam do Anialsu, czekam na odpowiedź, jak da znać co i jak to Wam napisze :)
Mnie tak boli dzisiaj głowa że japier…..

reklama
Wstałam przed chwilą, noc dramat - co chwilę obracałam się z boku na bok. Bardzo boli mnie odcinek lędźwiowy i podbrzusze jak na okres. Mam nadzieję że wszystko jest ok.

Znam to, mnie bardzo często boli głowa, a tu najgorsze jest to, że nic nie weźmiesz. Zrób sobie może okład?
Apap wzięłam, można pić w ciąży i okład zimny na głowę. Ja od dawna mam bardzo mocne migreny, ostatnio się uspokoiły ale dzisiaj.. masakra. Jeszcze poczułam coś w nosie a tam krew zaschnięta w uhu dziurkach , może mam ciśnienie niskie, wysokie napewno nie, bo jestem niskociśnieniowcem

‼️ OGŁOSZENIE ‼️

Dostałam odpowiedź odnośnie zamkniętej grupy.
Potrzebuję od Was deklaracji która chce dołączyć do zamkniętej grupy. Część z Was kojarzę, ale nie wszystkie (szczególnie jak macie dłuższe przerwy czy odzywacie się rzadziej). Dlatego PROSZĘ żeby każda z Was napisała mi na PRIV jeśli chce dołączyć, a ja stworzę listę, bo łatwiej mi to będzie tak ogarnąć niż wyczytywać z wiadomości tu na grupie. Te dziewczyny które nie dadzą mi znać na priv nie zostaną dodane‼️
Nawet te z Was które odzywają się dużo, których Nicki kojarzę proszę o info na priv, będzie mi naprawdę dużo łatwiej ;)
Na razie odezwało się do mnie 5 dziewczyn, a zdaje się że jest nas troszkę więcej... :/

Apap wzięłam, można pić w ciąży i okład zimny na głowę. Ja od dawna mam bardzo mocne migreny, ostatnio się uspokoiły ale dzisiaj.. masakra. Jeszcze poczułam coś w nosie a tam krew zaschnięta w uhu dziurkach , może mam ciśnienie niskie, wysokie napewno nie, bo jestem niskociśnieniowcem
Tak tak, wiem, że można, aczkolwiek ja z tych co wolą nic nie brać dlatego staram się sobie radzić bez przeciwbólowych. Ale migren współczuję 🫣

‼️ OGŁOSZENIE ‼️

Dostałam odpowiedź odnośnie zamkniętej grupy.
Potrzebuję od Was deklaracji która chce dołączyć do zamkniętej grupy. Część z Was kojarzę, ale nie wszystkie (szczególnie jak macie dłuższe przerwy czy odzywacie się rzadziej). Dlatego PROSZĘ żeby każda z Was napisała mi na PRIV jeśli chce dołączyć, a ja stworzę listę, bo łatwiej mi to będzie tak ogarnąć niż wyczytywać z wiadomości tu na grupie. Te dziewczyny które nie dadzą mi znać na priv nie zostaną dodane‼️
Nawet te z Was które odzywają się dużo, których Nicki kojarzę proszę o info na priv, będzie mi naprawdę dużo łatwiej ;)
Na razie odezwało się do mnie 5 dziewczyn, a zdaje się że jest nas troszkę więcej... :/
Dostałaś odemnie wiadomość ?

Tak tak, wiem, że można, aczkolwiek ja z tych co wolą nic nie brać dlatego staram się sobie radzić bez przeciwbólowych. Ale migren współczuję 🫣
Czasem się nie da, ja też tak miałam że wolałam nie brać leków w ciąży jeśli nie było źle, ale w poprzedniej miałam raz tak silny ból głowy, do tego z bólu wymioty, jak wzięłam leki to już było za późno i nie chciały zdziałać... Do tego sprawdziliśmy i wyszło wyższe ciśnienie (ja raczej z tych co mają niższe ciśnienie, więc już 140 na 90 to było bardzo źle), mąż wezwał karetkę bo się wystraszyliśmy stanu przedrzucawkowego. Sanitariusze zbagatelizowali bo w ciąży może być podniesione, ale mąż pogroził i zabrali mnie. Zbijali lekami dożylnie. Wyszłam po jednym dniu.
Nauczona doświadczeniem jak zaczyna boleć wolę wziąć paracetamol, jak nie pomaga to zaczynam się martwić, w ciąży lepiej dmuchać na zimne :/
Było to oczywiście na późniejszym etapie ciąży ;(

reklama
Jestem niskociśnieniowcem a w poprzedniej ciąży miałam nadciśnienie i leciałam na 8 tabletkach na ciśnienie dziennie, warto mierzyć przynajmniej 3/4 razy w ciągu dnia

Do góry