reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zielony płyn w sutkach 👽

Przy nowotworze wyciek byłby raczej brunatny.
Zielony raczej wskazuje na jakąś torbiel - czy robiłaś samobadanie piersi? Nic bolesnego nie wyczuwasz?

A co do testów ciążowych z krwi - jeszcze nie widziałam u nikogo by wyszedł negatywny. Zawsze widziałam pozytywne, niezależnie od tego czy ktoś w ciąży był czy nie.

reklama
Przy nowotworze wyciek byłby raczej brunatny.
Zielony raczej wskazuje na jakąś torbiel - czy robiłaś samobadanie piersi? Nic bolesnego nie wyczuwasz?

A co do testów ciążowych z krwi - jeszcze nie widziałam u nikogo by wyszedł negatywny. Zawsze widziałam pozytywne, niezależnie od tego czy ktoś w ciąży był czy nie.
Ja widzialam! Cał jeden 😂 tutaj kilka dni temu. Żeby było ciekawiej dziewczyna przekonana, że jest w ciązy, bo test z moczu po kilku godzinach stał się pozytywny.

Nie wiem czy jesteście tak zarozumiałe czy tak głupie i nie umiecie czytać ze zrozumieniem. A rada z ignorowaniem tematu dla jednej użytkowniczki pod moim wpisem, podczas gdy zastrzega się sobie samej prawo do wolności słowa - zwykła hipokryzja. Ile razy jeszcze mnie wyślecie do lekarza, zanim do Was dotrze, że po
1. Szukałam wolnego terminu w swojej okolicy i nie znalazłam (zabawne że jedna z Was szukała mi lekarza nie wiedząc gdzie mieszkam - ciekawe czy chociaż w granicę Polski się zmieściła)
2. Zamierzam to zrobić

Serio, jest granica między dobrą radą a krypto przemądrzałością pomieszaną ze złośliwością.

Nie wiem czy jesteście tak zarozumiałe czy tak głupie i nie umiecie czytać ze zrozumieniem. A rada z ignorowaniem tematu dla jednej użytkowniczki pod moim wpisem, podczas gdy zastrzega się sobie samej prawo do wolności słowa - zwykła hipokryzja. Ile razy jeszcze mnie wyślecie do lekarza, zanim do Was dotrze, że po
1. Szukałam wolnego terminu w swojej okolicy i nie znalazłam (zabawne że jedna z Was szukała mi lekarza nie wiedząc gdzie mieszkam - ciekawe czy chociaż w granicę Polski się zmieściła)
2. Zamierzam to zrobić

Serio, jest granica między dobrą radą a krypto przemądrzałością pomieszaną ze złośliwością.
ale ty oczekujesz diagnozy od nas? Niestety od tego jest lekarz, a czy pójdziesz czy nie to już twój wybór 🤷🏻‍♀️

Nie wiem czy jesteście tak zarozumiałe czy tak głupie i nie umiecie czytać ze zrozumieniem. A rada z ignorowaniem tematu dla jednej użytkowniczki pod moim wpisem, podczas gdy zastrzega się sobie samej prawo do wolności słowa - zwykła hipokryzja.

Nie chodzi o ignorowanie tematu, tylko o ignorowanie użytkownika. Forum ma taką opcję. Nie podoba Ci się styl wypowiedzi konkretnej osoby? Uważasz, że pisze głupoty? To klikasz ignoruj i masz spokój.
Nie widze w tym hipokryzji, bardziej też wolnośc.

Teraz jestem w ciąży ale jeszcze kilka miesięcy temu miałam taki biały wodnisty wyciek z piersi i to obydwu po ich naciśnięciu. Nie było tego dużo ale się utrzymywało. Zbadałam prolaktynę i faktycznie była podwyższona wynik coś około 15 jednostek. Wiem, że to nie dużo ale jednak dawało to właśnie ten wyciek.
Jakiś miesiąc później zrobiłam u radiologa badanie piersi i wszystko ok. Badanie piersi robię co roku, bo babcia zmarła na raka piersi.
Rok temu robiąc badanie piersi, pąki radiolog wykryła u mnie małe torbiele w jednej z piersi ale jak widać wchłonęły się.

Dziewczyny badajcie się proszę. Każdy wyciek z piersi u kobiety nie będącej w ciąży czy też nie karmiącej - nie jest ok!
Dodam, że ginekolodzy wystawiają skierowania na USG piersi. Możemy to badanie za darmo wykonywać co roku i nie trzeba za to płacić. Ja w jednym roku zrobiłam to USG 2 razy, bo wydawało mi się, że czułam coś w jednej plus do tego ta prolaktyna

reklama
Miałam torbiele i nie miałam wycieków.
Miałam gruczolakowłókniaka, również bez wycieków.
Ogólnie trzeba na swoje mandaryny trochę rzucić okiem.
Z mojej strony mogę powiedzieć, że jeśli macie bóle piersi poza miesiączką i skłonność do stanów zapalnych to nie bierzemy antybiotyków od lekarza tylko biegiem po skierowanie na USG na cito.

Do góry