reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Śpiworek do spania

Hej. Termin mam na początek czerwca. Zastanawiam się czy kupić śpiworek do spania. Chodzi mi o muślinowy lub bawełniany 0.5 lub 1.0 TOG.
Czy dla takiego maluszka będzie to odpowiednie do spania? Czym się kierować w wyborze? Gdzie polecacie zamówić bo jest ich miliony?
Jakie są wasze doświadczenia?

reklama
Kielankowo. Jak napiszesz do nich na insta lub przez strone to ci wszystko doradza. Jakos jest super. Bardzo ich polecam.

To zależy. Na początku dziecko możesz spowijać/otulać/używać rożka.

Taki spiworek to jak się zacznie już kręcić. Ja mialam ze slumbersac i z angelbaby. Obie firmy bardzo polecam. Są drogie, ale jakościowo świetne. 1.0 TOG używam od września do czerwca, a w wakacje 0.5 TOG.

Jak syn zacząl bardzo kopac, to przerzucilismy się na takie z nogawkami.

Miałam dwa, nie użyliśmy ani razu 😂😂
Ja bym narazie nie kupowała i poczekała jakie będzie dziecko i czy w ogóle wam się to sprawdzi

Ja używałam pierwszy miesiąc rożków, a myślałam, że w ogóle ich nie będę używać ;) a po miesiącu przeszłam na śpiworki. Dla mnie ważne było, żeby zapinal się z boku zamkiem, a nie pośrodku i miał na górze zatrzaski. Wtedy możesz rozłożyć śpiworek jak kołderkę w łóżeczku, na to położyć dziecko i zapiac śpiworek bez budzenia. Mieliśmy na samym początku śliczny drogi muślinowy, ale właśnie z zamkiem po środku i bez zatrzasków na ramionach, więc to była tragedia dla mnie, budził się za każdym razem jak go próbowałam włożyć. A później dostaliśmy z firmy juki, które są dosyć tanie i dużo dużo lepiej mi się sprawdzał. Wiem, że niektóre dziewczyny usypiają w śpiworku od razu, ale ja usypialam karmiąc, więc jemu było za gorąco w śpiworze przy karmieniu.

Ja rodziłam w połowie czerwca i na początku może parę nocy córka spała w rożku. Później było już tak gorąco, że zakładałam jej samo body i przykrywkami pieluszką muślinową. A jak doszły upały to spała w samej pieluszce. Śpiworek zakupiłam dopiero jak się zrobiła bardziej ruchliwa i bardziej zimno.

Ja używałam pierwszy miesiąc rożków, a myślałam, że w ogóle ich nie będę używać ;) a po miesiącu przeszłam na śpiworki. Dla mnie ważne było, żeby zapinal się z boku zamkiem, a nie pośrodku i miał na górze zatrzaski. Wtedy możesz rozłożyć śpiworek jak kołderkę w łóżeczku, na to położyć dziecko i zapiac śpiworek bez budzenia. Mieliśmy na samym początku śliczny drogi muślinowy, ale właśnie z zamkiem po środku i bez zatrzasków na ramionach, więc to była tragedia dla mnie, budził się za każdym razem jak go próbowałam włożyć. A później dostaliśmy z firmy juki, które są dosyć tanie i dużo dużo lepiej mi się sprawdzał. Wiem, że niektóre dziewczyny usypiają w śpiworku od razu, ale ja usypialam karmiąc, więc jemu było za gorąco w śpiworze przy karmieniu.
Też polece ten z juki. Właśnie u mnie nie było szans uśpić w śpiworku więc tylko przekładaliśmy małą jak już spała. I u mnie akceptowała tylko ten śpiworek. Potem już ten z nogawkami się nie sprawdził.

Hej. Termin mam na początek czerwca. Zastanawiam się czy kupić śpiworek do spania. Chodzi mi o muślinowy lub bawełniany 0.5 lub 1.0 TOG.
Czy dla takiego maluszka będzie to odpowiednie do spania? Czym się kierować w wyborze? Gdzie polecacie zamówić bo jest ich miliony?
Jakie są wasze doświadczenia?
Ja kupiłam i niestety leży nieużywany. Mój synek nie lubi mieć ,,unieruchomionych" rączek. Kładłam go spać luźno w rożek muślinowy

reklama
Do góry