reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Dzis mam 29.80 ng/ml. Podciągnął się. Natomiast martwią mnie zdjęcia naszych blastek przed transferem, już drugi raz po rozmrożeniu w momencie transferu cały czas jakby się nadal "rozprezaly"..mimo , że były rozmrazane jak przypuszc,am rano. Embriolog mówił, że każdy potrzebuje inny czas od rozmrożeniu. Ten nasz był na pewno żywy, ale nie wyglądał jak typowa blastka, przed zamrożeniem w 6 dobie był 4bb.
Dobra już nie rozkminiam...

A w naszej klinice nawet nie daja zdjecia z transferu 😒 zupełnie nic... ani przed ani po

reklama
tak tak już doczytałam że nie jesteś po terminie. Pierwszą indukcja pod oksytocyną, siedziałam na facebooku i z niemezem delfinami trzaskaliśmy🤣 dwa dni przerwy i druga indukcja od 8 do 10 nic…. Polozna wzielismy prywatna i powiedziala ze doprowadzi do porodu dzisiaj, bo moga byc maks 3 indukcje.
Dyżurny lekarz nie mial zastrzeżeń. Pokazała mi rękawiczkę ze szpicem na końcu palca wskazującego, włożyła palucha i pyk, poszlo….. po 20 minutach zaczęła sie jazda bez trzymanki. Urodziłam od przebicia w 5 godzin, problem z rozwarciem, bez postępów, miałam dwa zastrzyki naskurczowe, masaże szyjki- to jest kosmos( lekarz ma rękę w rozwarciu a ja parłam bo poprostu musiałam ) 🤣 bole krzyżowe, brzuszne naprzemiennie, i młody nie mógł trafić głowa i ładowal w spojeniu. Ostatecznie z naciskiem na brzuch i nacięciem na 3 szwy, poszło. Przeszła głowa… to już było po porodzie🤣 ale jak położyli na brzuchu…. Zapomniałam o bólu skurczach i całym dramacie. 🧡
delfinami 🤣🤣🙈🤣🙈🤣 selfie miało być.

I poszło wtedy? 😀nic nie mówili o wodach.
tak tak już doczytałam że nie jesteś po terminie. Pierwszą indukcja pod oksytocyną, siedziałam na facebooku i z niemezem delfinami trzaskaliśmy🤣 dwa dni przerwy i druga indukcja od 8 do 10 nic…. Polozna wzielismy prywatna i powiedziala ze doprowadzi do porodu dzisiaj, bo moga byc maks 3 indukcje.
Dyżurny lekarz nie mial zastrzeżeń. Pokazała mi rękawiczkę ze szpicem na końcu palca wskazującego, włożyła palucha i pyk, poszlo….. po 20 minutach zaczęła sie jazda bez trzymanki. Urodziłam od przebicia w 5 godzin, problem z rozwarciem, bez postępów, miałam dwa zastrzyki naskurczowe, masaże szyjki- to jest kosmos( lekarz ma rękę w rozwarciu a ja parłam bo poprostu musiałam ) 🤣 bole krzyżowe, brzuszne naprzemiennie, i młody nie mógł trafić głowa i ładowal w spojeniu. Ostatecznie z naciskiem na brzuch i nacięciem na 3 szwy, poszło. Przeszła głowa… to już było po porodzie🤣 ale jak położyli na brzuchu…. Zapomniałam o bólu skurczach i całym dramacie. 🧡

reklama
Do góry