reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja po tych 2 antybiotykach to dostalam takiej infekcji... i troche zaluje ze podeszlam w tym samym cyklu do transferu bo i tak sie nie udał... :(

A teraz patrze ze cross mi spadl po doksycyklinie z 33 na 18.1 więc serio juz nie wiem co i tym razem nie zadziałało :/
ja szczerze na cross się w ogóle nie znam, więc jak spadło to nawet nie wiem czy to dobrze czy źle :p
a brałaś probiotyki? Ja mam probiotyki dosutne i dopochwowe, mam nadzieję. że nic się nie przypałęta przed tą histero.

reklama
A ja po wizycie, dostaliśmy kwalifikację do 2 procedury. Androlog przed kwalifikacją stwierdził, ze on by nic nie poprawiał u męża, bo wyniki sa na tyle dobre, że jest możliwa nawet ciaza naturalna, tym bardziej ze ja teraz kończę leczyć to zapalenie endometrium. Natomiast nic z tego, bo dostałam leki antykoncepcyjne od naszej lekarki prowadzącej na jeden cykl, bo znowu mi sie ostał przejrzały pęcherzyk, a do stymulacji musi byc czysto w jajnikach. I ogolnie to super sie złożyło, bo w sierpniu akurat planujemy urlop, przewietrzymy głowę i możemy podchodzić do 2 procedury. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do niej, a jeszcze 3 tygodnie przechodziłam załamanie po nieudanym transferze i zakonczonej 1 procedurze z trzema zerowymi betami.

ja szczerze na cross się w ogóle nie znam, więc jak spadło to nawet nie wiem czy to dobrze czy źle :p
a brałaś probiotyki? Ja mam probiotyki dosutne i dopochwowe, mam nadzieję. że nic się nie przypałęta przed tą histero.
Brałam doustne a dopochwowe odlozylam na czas miesiaczki.. bo bralam tak dziwnie miedzy cyklem a cyklem zeby wyrobic sie przed transferem i to byl blad 🫣

Generalnie dobrze ze spadlo ale co z tego jak finalnie ciazy jak nie bylo tak nie ma dalej...

A ja po wizycie, dostaliśmy kwalifikację do 2 procedury. Androlog przed kwalifikacją stwierdził, ze on by nic nie poprawiał u męża, bo wyniki sa na tyle dobre, że jest możliwa nawet ciaza naturalna, tym bardziej ze ja teraz kończę leczyć to zapalenie endometrium. Natomiast nic z tego, bo dostałam leki antykoncepcyjne od naszej lekarki prowadzącej na jeden cykl, bo znowu mi sie ostał przejrzały pęcherzyk, a do stymulacji musi byc czysto w jajnikach. I ogolnie to super sie złożyło, bo w sierpniu akurat planujemy urlop, przewietrzymy głowę i możemy podchodzić do 2 procedury. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona do niej, a jeszcze 3 tygodnie przechodziłam załamanie po nieudanym transferze i zakonczonej 1 procedurze z trzema zerowymi betami.

Dobrze czytać, że jesteś pozytywnie nastawiona 🥹
Trzymam kciuki już i życzę udanego urlopu 😊

Dziewczyny, Kobiety najsilniejsze, dzisiaj jest światowy dzień zapłodnienia in vitro, ja dokładnie rok temu tego dnia miałam punkcje, a w tym roku tule w ramionach mój różowiutki dwutygodniowy cud postępu nauki. Życzę Wam żebyście wszystkie również jak najszybciej doczekały się tego momentu, wszystkie trudy, łzy i cierpienie związane ze staraniami i procedurą odchodzą od razu w zapomnienie. 🩷 Bądźcie dalej takie dzielne jak jesteście 🩷

W sumie też zapomniałam dać znać, że mój brzuszek też już zwolniony i gotowy iść dalej w świat ☺️ w czwartek się rozpakowałyśmy, co prawda zakończyło się indukcja ale udało się urodzić drogami natury. Także Zosia dołącza do trzymania kciuków za resztę cioć, które wciąż czekają na swoją kolej ☺️🥹
Gratulacje ogromne! 🥹🥹💜💜🩷🩷

Powiem wam że im bliżej punkcji tym znowu bardziej mam stresa 🫣
Chociaż ostatni raz przeszłam bardzo dobrze jak na ilość 28 komórek 😄🤣
Teraz mam ich więcej i mam cykora razy dwa 🫣🫣🫣

Powiem wam że im bliżej punkcji tym znowu bardziej mam stresa 🫣
Chociaż ostatni raz przeszłam bardzo dobrze jak na ilość 28 komórek 😄🤣
Teraz mam ich więcej i mam cykora razy dwa 🫣🫣🫣
A ile miałaś wtedy z tego zarodków :-)?
Przepraszam ale mimo że śledziłam ten wątek cały czas to nie spamiętałam wszystkich historii 🙈.

reklama
Do góry