reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

A ja se pomyślałam że jak bombelek się podnosi to będzie bez L4 a dr dzisiaj znowu mi o L4. Ale dalej twardo trzymam się urlopu wypoczynkowego chociaż do końca września (zaczynam mięknąć bo mam wypisany do 12 października 😂)

reklama
Mnie od dwóch dni dopadł dość mocny ból głowy i ból podbrzusza jak na miesiączkę, tylko taki trochę inny. W poprzedniej takich nie miałam, więc jestem trochę zestresowana. White lotus mnie trochę uspokoiła prywatnie, że ta beta może tak wyskoczyć w kosmos, ale czy taki przyrost jest ok? Za tydzień lecimy na wakacje a ja najchętniej odkąd się dowiedziałam, to zostałabym na chacie:)
Przyrost na początku może być szybki i to ok ;) ja właśnie wróciłam z wakacji, dowiedziałam się o ciąży w dzień wylotu i akurat dla mnie to nie były łatwe wakacje 🥲 ale z ciążą nic się nie stało :) wróciliśmy bezpiecznie wszyscy. Gdzie lecicie?

Dziewczyny ja jeszcze dzisiaj (o zgrozo) wpisałam wyniki mojej bety do googla, oczywiście przeczytalam tam już wszystko, od tego ze to moze byc normalne, po bliźniaki do problemów.
Czy beta 20 877 na 5 + 1 jest okej ? Czy ktoś w Waszym otoczeniu lub Wy miałyście takie wyniki ?
Dodam tylko że wydaje mi się że owulację miałam około 10-11 dnia cyklu więc to może być kilka dni ciąża starsza.
Wynik jest poza normą patrząc na to że to 5 tydzień. No chyba że tak jak myślę jest trochę starsza i może być to końcówka 5 tyg xd
Stwierdziłam że na drugą betę nie idę bo jedyne co mi ta przyniosła dziś to nerwy i czekam na wizytę

Dziewczyny ja jeszcze dzisiaj (o zgrozo) wpisałam wyniki mojej bety do googla, oczywiście przeczytalam tam już wszystko, od tego ze to moze byc normalne, po bliźniaki do problemów.
Czy beta 20 877 na 5 + 1 jest okej ? Czy ktoś w Waszym otoczeniu lub Wy miałyście takie wyniki ?
Dodam tylko że wydaje mi się że owulację miałam około 10-11 dnia cyklu więc to może być kilka dni ciąża starsza.
Wynik jest poza normą patrząc na to że to 5 tydzień. No chyba że tak jak myślę jest trochę starsza i może być to końcówka 5 tyg xd
Stwierdziłam że na drugą betę nie idę bo jedyne co mi ta przyniosła dziś to nerwy i czekam na wizytę
Podaj pierwszy dzień ostatniej miesiączki

Przyrost na początku może być szybki i to ok ;) ja właśnie wróciłam z wakacji, dowiedziałam się o ciąży w dzień wylotu i akurat dla mnie to nie były łatwe wakacje 🥲 ale z ciążą nic się nie stało :) wróciliśmy bezpiecznie wszyscy. Gdzie lecicie?
O jaaa, ale to źle się czułaś czy bardziej chodzić o stres? My lecimy na Teneryfę z naszym maluchem, pierwszy raz w sumie 5,5h lotu - jestem trochę przerażona. Myślę czy iść do lekarza przed wylotem, boli mnie to podbrzusze i to takie wkurzające jest. Niby nie jakoś bardzo ale nigdy tak nie miałam i wiadomo... ale z drugiej strony co tam będzie widać na tym etapie

Mi lekarz dlatego zawsze powtarzał że na tym etapie mam nie robić.
Widać już na usg i te wartości mogą wystraszyć w obie strony.
Tylko na początku samym przyrost i tylko tyle a tak to tylko jako potwierdzenie ciąży traktować.
Mogą być bliźniaki też 😊

O jaaa, ale to źle się czułaś czy bardziej chodzić o stres? My lecimy na Teneryfę z naszym maluchem, pierwszy raz w sumie 5,5h lotu - jestem trochę przerażona. Myślę czy iść do lekarza przed wylotem, boli mnie to podbrzusze i to takie wkurzające jest. Niby nie jakoś bardzo ale nigdy tak nie miałam i wiadomo... ale z drugiej strony co tam będzie widać na tym etapie
Źle się czułam, gorąco, duszno, słabo, ciężko się oddychało, od tego wszystkiego było mi niedobrze i wróciłam lżejsza o ponad kilogram 😬 ja bym się chyba przeszła żeby dopytać o ten lot, dla własnego spokoju bo 5.5h to trochę długo. Mi na bolące podbrzusze i skurcze pomógł magnez.

reklama
Źle się czułam, gorąco, duszno, słabo, ciężko się oddychało, od tego wszystkiego było mi niedobrze i wróciłam lżejsza o ponad kilogram 😬 ja bym się chyba przeszła żeby dopytać o ten lot, dla własnego spokoju bo 5.5h to trochę długo. Mi na bolące podbrzusze i skurcze pomógł magnez.
Teraz zabrzmi to dziwnie ale duże dawki magnezu są super na różne rzeczy w ciąży. Nawet na stres świetnie działają.

Do góry