Hej! Ja też druga ciaża i mam 4-latkaCześć wszystkim! Czytam was od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj byłam na pierwszym USG - jest serduszko - i postanowiłam się ujawnić. To moja druga ciąża, mam na pokładzie czterolatkę. Pozdrawiam Was wszystkie, pozdrawiam podwójnie wszystkie na heparynie (właśnie kupiłam pierwsze 3 opakowania i lecimy z zastrzykami do kwietnia, hura)![]()
reklama
Witaj !Cześć wszystkim! Czytam was od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj byłam na pierwszym USG - jest serduszko - i postanowiłam się ujawnić. To moja druga ciąża, mam na pokładzie czterolatkę. Pozdrawiam Was wszystkie, pozdrawiam podwójnie wszystkie na heparynie (właśnie kupiłam pierwsze 3 opakowania i lecimy z zastrzykami do kwietnia, hura)![]()
W którym tygodniu jesteś? Na kiedy przewidujesz termin porodu ?
Klemensa
Fanka BB :)
To Cie uspokoję - tam bardzo często igm na cmv wychodzi dodatnie chociaż w labie przy szpitalu wyjdzie ujemny. Jesli masz wysoka awidnosc to albo olej temat czytaj wszystko jest ok albo zrób jeszcze dodatkowo badanie na igm w labie przy szpitalu. To częste że wynik jest fałszywie pozytywny na igm w tych komercyjnych labachRobiłam w diagnostyce i w badaj.to

Klemensa
To nie kwestia przewozu tylko odczynników których używają a które wchodzą w reakcje z innymi białkami. Przeżywałam to na początku rokuChyba bym dla świętego spokoju jeszcze na Twoim miejscu sprawdziła w szpitalu bo ponoć często się różnią te wyniki w diagnostyce i innych takich punktach bo próbki są przewożone a w szpitalu jednak poddają badaniu próbki na miejscu

7 + 1, termin 8.04Witaj !
W którym tygodniu jesteś? Na kiedy przewidujesz termin porodu ?
Karo_lina129
Aktywna w BB
Dziewczyny czy któraś z Was miała podwyższoną transaminaze?
Górną granica jest 34 przyszedł mi wynik 64.
Końcem tamtego roku robiłam badania i wtedy wynosiła 17, w czerwcu robiłam USG brzucha i wątroba w porządku, nie wiem co tak wystrzeliła.
Wizytę u innego ginekologa mam w poniedziałek i wtedy go zapytam ale jakoś ten wynik mi spokoju nie daje
Końcem tamtego roku robiłam badania i wtedy wynosiła 17, w czerwcu robiłam USG brzucha i wątroba w porządku, nie wiem co tak wystrzeliła.
Wizytę u innego ginekologa mam w poniedziałek i wtedy go zapytam ale jakoś ten wynik mi spokoju nie daje
93kora
W ciąży często wychodzą podwyższone wyniki.Dziewczyny czy któraś z Was miała podwyższoną transaminaze?
No ale trzeba wykluczyć np tą cholestazę ciążową.
Czy do takiego szpitalnego laba trzeba mieć skierowanie na NFZ czy można pójść i zaplacic? Bo mam skierowanie na te badanie ale tylko prywatnieTo Cie uspokoję - tam bardzo często igm na cmv wychodzi dodatnie chociaż w labie przy szpitalu wyjdzie ujemny. Jesli masz wysoka awidnosc to albo olej temat czytaj wszystko jest ok albo zrób jeszcze dodatkowo badanie na igm w labie przy szpitalu. To częste że wynik jest fałszywie pozytywny na igm w tych komercyjnych labach![]()
niezapominajka876
Ja się obudziłam z dziwnym uczuciem jakby coś miało ze mnie wylecieć
i chodzenie do łazienki co 10 minut żeby sprawdzić czy to nie poronienie będzie dziś grane.

reklama
Karo_lina129
Aktywna w BB
Może przez ostatnie stresy takie uczucie ?Ja się obudziłam z dziwnym uczuciem jakby coś miało ze mnie wylecieći chodzenie do łazienki co 10 minut żeby sprawdzić czy to nie poronienie będzie dziś grane.
Już głowa sobie wmawia że coś może pójść nie tak?
Poza tym coś Cię boli ? Jak się czujesz ?
Podziel się: