reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Cześć wszystkim! Czytam was od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj byłam na pierwszym USG - jest serduszko - i postanowiłam się ujawnić. To moja druga ciąża, mam na pokładzie czterolatkę. Pozdrawiam Was wszystkie, pozdrawiam podwójnie wszystkie na heparynie (właśnie kupiłam pierwsze 3 opakowania i lecimy z zastrzykami do kwietnia, hura) :)
Hej! Ja też druga ciaża i mam 4-latka :)

reklama
Cześć wszystkim! Czytam was od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj byłam na pierwszym USG - jest serduszko - i postanowiłam się ujawnić. To moja druga ciąża, mam na pokładzie czterolatkę. Pozdrawiam Was wszystkie, pozdrawiam podwójnie wszystkie na heparynie (właśnie kupiłam pierwsze 3 opakowania i lecimy z zastrzykami do kwietnia, hura) :)
Witaj !
W którym tygodniu jesteś? Na kiedy przewidujesz termin porodu ?

Robiłam w diagnostyce i w badaj.to
To Cie uspokoję - tam bardzo często igm na cmv wychodzi dodatnie chociaż w labie przy szpitalu wyjdzie ujemny. Jesli masz wysoka awidnosc to albo olej temat czytaj wszystko jest ok albo zrób jeszcze dodatkowo badanie na igm w labie przy szpitalu. To częste że wynik jest fałszywie pozytywny na igm w tych komercyjnych labach 🤷‍♀️

Chyba bym dla świętego spokoju jeszcze na Twoim miejscu sprawdziła w szpitalu bo ponoć często się różnią te wyniki w diagnostyce i innych takich punktach bo próbki są przewożone a w szpitalu jednak poddają badaniu próbki na miejscu
To nie kwestia przewozu tylko odczynników których używają a które wchodzą w reakcje z innymi białkami. Przeżywałam to na początku roku 🤪

Dziewczyny czy któraś z Was miała podwyższoną transaminaze?
Górną granica jest 34 przyszedł mi wynik 64.
Końcem tamtego roku robiłam badania i wtedy wynosiła 17, w czerwcu robiłam USG brzucha i wątroba w porządku, nie wiem co tak wystrzeliła.
Wizytę u innego ginekologa mam w poniedziałek i wtedy go zapytam ale jakoś ten wynik mi spokoju nie daje

Dziewczyny czy któraś z Was miała podwyższoną transaminaze?
Górną granica jest 34 przyszedł mi wynik 64.
Końcem tamtego roku robiłam badania i wtedy wynosiła 17, w czerwcu robiłam USG brzucha i wątroba w porządku, nie wiem co tak wystrzeliła.
Wizytę u innego ginekologa mam w poniedziałek i wtedy go zapytam ale jakoś ten wynik mi spokoju nie daje
W ciąży często wychodzą podwyższone wyniki.
No ale trzeba wykluczyć np tą cholestazę ciążową.

To Cie uspokoję - tam bardzo często igm na cmv wychodzi dodatnie chociaż w labie przy szpitalu wyjdzie ujemny. Jesli masz wysoka awidnosc to albo olej temat czytaj wszystko jest ok albo zrób jeszcze dodatkowo badanie na igm w labie przy szpitalu. To częste że wynik jest fałszywie pozytywny na igm w tych komercyjnych labach 🤷‍♀️
Czy do takiego szpitalnego laba trzeba mieć skierowanie na NFZ czy można pójść i zaplacic? Bo mam skierowanie na te badanie ale tylko prywatnie

Ja się obudziłam z dziwnym uczuciem jakby coś miało ze mnie wylecieć 😬 i chodzenie do łazienki co 10 minut żeby sprawdzić czy to nie poronienie będzie dziś grane.

reklama
Do góry