reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Pisałam Wam, że wróciła mi energia, ale jeszcze nie byłam pewna czy tonie chwilowe i chyba a nie! W końcu! W dzien funkcjonuje na normalnych obrotach, dziś praca, zakupy, obiad, zamówienia na czapy poszylam i zaraz lecę po dzieci i paczki wysłać 😄 ale wiem, że wieczorem będzie 🤮 i pewnie zjazd formy, jednak cieszę się że wieczorem a nie od rana....
Dobrze że chociaż w ciągu dnia czujesz się lepiej! 😍

reklama
Dziś w nocy znów kiepsko spałam, miałam masę jakiś snów. Też tak intensywnie śnicie teraz? I jeszcze znów spociłam się w nocy. Nie cierpię tego, a już mi trochę przeszło z tym.
Są dni, że już nie mogę się doczekać l4, żeby odpocząć i zwolnić tempo 🤭
Ja mam mnóstwo intensywnych snów, a czasem nawet koszmarów. Ostatnio o tym, że przychodziły listy z Włoch że prokurator mnie szuka w sprawie mojego prawa jazdy i że mam we Włoszech sprawę w sądzie (w prawdziwym życiu nie mam prawa jazdy i mieszkam w Polsce 😅)

Cześć dziewczyny, wracam do Was po dwudniowej nieobecności, kiepsko ze mną było, wymioty mnie męczyły do tego brak siły i energii a tu trzeba się córcia zająć jeszcze, ale dziś już jest lepiej.
Mam co nadrabiać 😅.
Chciałam się przywitać, też z nowymi dziewczynami 🙋🏻‍♀️ Limone trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🙏.
Lunaa09 ja mam wizytę serduszkową dopiero 4.09. Ostatnio na wizycie nie było jeszcze serduszka.
Dziękuję bardzo i czekam na pozytywną wiadomość z jutra 🥰

A już mówiliście dzieciom o ciąży czy jeszcze czekacie?
Nie, do USG prenatalnych + pappa nikomu nie mówimy. Chcę się upewnić, że powinno być ok (moją umowną granicą jest koniec pierwszego trymestru i w porządku wyniki badan prenatalnych) zanim powiem dziecku (i rodzinie/znajomym). Póki co sama jeszcze nie oswoiłam się z myślą że jestem w ciąży, jest zupełnie inaczej niż w pierwszej - czas zajmuje mi życie codzienne, praca i przedszkolak, a ciąża dzieje się niejako 'w tle' (szkoda że objawy nie są 'w tle', hehe).

Możemy dopisać mi na liście wizytę na piątek 29.08 i mam też USG na 08.09 😊. Mam może głupie pytanie, mam skierowanie na którym jest napisane "USG ciąży" i mam je zrealizować wg lekarza dokładnie 8.09 (końcówka 10. tygodnia): dobrze myślę, że to jest to, co określacie jako pierwsze "prenatalne", czy niekoniecznie i dostanę jeszcze kolejne skierowanie? 😅

reklama
Możemy dopisać mi na liście wizytę na piątek 29.08 i mam też USG na 08.09 😊. Mam może głupie pytanie, mam skierowanie na którym jest napisane "USG ciąży" i mam je zrealizować wg lekarza dokładnie 8.09 (końcówka 10. tygodnia): dobrze myślę, że to jest to, co określacie jako pierwsze "prenatalne", czy niekoniecznie i dostanę jeszcze kolejne skierowanie? 😅
Prenatalne jest między 12 a 13+6

Do góry