reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Czy Wy też jestecie takie zakręcone w ciąży czy tylko ja tak mam ? Pominę to że ciągle o czymś zapominam ;d
Oj zdecydowanie! Ja za to zaczęłam wszystko gubić. 😅
Wśród zgubionych ostatnio rzeczy mam pierścionek zaręczynowy, jeden (1) sandał, mój kalendarz, parasol.
Na szczęście odnalazłam, z trudem, często zapomniane w jakimś miejscu publicznym leżały: telefon, portfel i klucze, oraz nieskończoną liczbę ładowarek do różnych urządzeń. Już o pozostałym nieogarnięciu życiowym i w pracy nie wspominam hahah

Ostatnia edycja:
reklama
Jak jest przekroczony na czczo to od razu obciążenie bo pewnie będzie cukrzyca ciążowa.
Ja miała cukrzycę w poprzednich ciazach i kazał mi iść już do diabetologa bo powinnam iść na obciążenie ale że rano mi niedobrze to pewnie bym tam się porzygała
Miałam 5.2 tam niby jest do 5.5 ale dla kobiet w ciąży podobno jest inny próg , no nic zobaczymy w poprzednich nie miałam, tez się obawiam tego jak to będzie bo powróciły mi mdlosci może się nie 🤮

Oj zdecydowanie! Ją za to zaczęłam wszystko gubić. 😅
Wśród zgubionych ostatnio rzeczy mam pierścionek zaręczynowy, jeden (1) sandał, mój kalendarz, parasol.
Na szczęście onalazłam, z trudem, często zapomniane w jakimś miejscu publicznym leżały: telefon, portfel i klucze, oraz nieskończoną liczbę ładowarek do różnych urządzeń. Już o pozostałym nieogarnięciu życiowym i w pracy nie wspominam hahah
Właśnie między innymi to mnie w pracy zanim poszłam na l4 zdziwiło że coś się ze mną dzieje nie tak , wszystko gubiłam z przerwy telefonu nie zabierałam tylko zostawiałam na parapecie ;d byłam taka roztargniona rozkojarzona nie mogłam się ogarnąć;d

Byłam na wizycie w luxmedzie, męża pani nie wpuściła, od razu mi powiedziała że Luxmed nie prowadzi ciąży bliźniaczej więc mam sobie znaleźć kogoś innego. Póki co są dwa serduszka, ale mi nic nie pokazała xd jedynie potem kilka zdjęć z usg dostałam ale ogólnie jestem zdegustowana tą wizytą. Ale powiedziała, że wystawi mi wszystkie skierowania na badania krwi

W ogole ten lekarz dzisiaj puscil bicie serca na kilka sekund. I gada cos, ze to najpiekniejszy dzwiek dla rodzica a ja oczy jak 5 zl i mialam takie „Kuuurrrrwaaaa Marek wylacz tooo!” 😂 A pozniej mysle helol, chyba gosc wie co robi.
nam lekarz na pierwszej wizycie szukał tętna, a ten drugi, jak poszliśmy powiedział, że nie można włączać dopplera do 12tc bo może to powodować wady serca... i bądź tu mądry.

Byłam na wizycie w luxmedzie, męża pani nie wpuściła, od razu mi powiedziała że Luxmed nie prowadzi ciąży bliźniaczej więc mam sobie znaleźć kogoś innego. Póki co są dwa serduszka, ale mi nic nie pokazała xd jedynie potem kilka zdjęć z usg dostałam ale ogólnie jestem zdegustowana tą wizytą. Ale powiedziała, że wystawi mi wszystkie skierowania na badania krwi
Ja właśnie też mam problemy z luxmed od ostatniej wizyty. Trafiłam na spoko lekarza i to była pierwsza wizyta z tytułem „prowadzenie ciąży” powiedział że spoko i że zaprasza na kontrolę za 2 tyg, to posprawdzamy, pomierzymy żeby nam nic nie umknęło. Polecił mi jeszcze nifty w prywatnej swojej klinice, wspominałam o alt że wyszło za wysokie to powiedział że pogadamy o tym za 2 tyg na wizycie.
Wróciłam do domu, sprawdzałam że 100 razy cały czas 0 terminów do tego lekarza, ani za 1,5 tyg ani 2 tyg ani za 3 tyg. Zadzwoniłam na infolinię i pytam co mam w takiej sytuacji zrobić, pani powiedziała że jak zaczal moja ciąże prowadzić i mam zalecenia że kontrola za 2 tyg to ona wyśle specjalny request do lekarza aby wystawił dla mnie termin i mnie zapiszą w ciągu 2 dni roboczych będzie info w apce i ktoś do mnie będzie dzwonił z infolinii. No i myślę sobie no okej. To było we wtorek o 10, oczywiście w systemie nie mam poki co nic i nikt nie dzwonił. Wizytę planowo powinnam mieć 08.09. Sprawdzam dalej terminy i nic.
We wtorek zadałam też lekarzowi na czacie pytanie o podwyższona glukozę i czy jakieś badania mam wykonać i też cisza… także ten luxmed to już schodzi na psy. Teraz nie wiem czy czekać dalej czy już szukać kogoś innego, czy iść do tego typa prywatnie, ale wizyta u niego 4 stówy więc jak mam już luxmed to wolałabym wykorzystać póki się da.

reklama
Do góry