reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Prenatalne jest między 12 a 13+6
Między 11-14 😉
Możemy dopisać mi na liście wizytę na piątek 29.08 i mam też USG na 08.09 😊. Mam może głupie pytanie, mam skierowanie na którym jest napisane "USG ciąży" i mam je zrealizować wg lekarza dokładnie 8.09 (końcówka 10. tygodnia): dobrze myślę, że to jest to, co określacie jako pierwsze "prenatalne", czy niekoniecznie i dostanę jeszcze kolejne skierowanie? 😅
Nie to jeszcze nie to 😊

reklama
Możemy dopisać mi na liście wizytę na piątek 29.08 i mam też USG na 08.09 😊. Mam może głupie pytanie, mam skierowanie na którym jest napisane "USG ciąży" i mam je zrealizować wg lekarza dokładnie 8.09 (końcówka 10. tygodnia): dobrze myślę, że to jest to, co określacie jako pierwsze "prenatalne", czy niekoniecznie i dostanę jeszcze kolejne skierowanie? 😅
A jeszcze zapytam, na zwykłej wizycie nie masz usg?
Bo ja kiedyś, ale to lata temu chodziłam do lekarza na nfz i on mi na usg dawal osobne skierowanie bo tego usg nie miał...w każdym razie prenatalne najwcześniej to jakbyś miała 11+0.

Muszę Was dzisiaj nadrobić 😅 U mnie nadal objawy raczej minimalne, oprócz dość sporego zmęczenia, bo w okolicach 13-14 mnie odcina (ale słabiej śpię w nocy). No i wieczorami łapią mnie trochę mdłości, choć wciąż delikatne. Jedynie dziś jak chciałam wydmuchać nos i przyłożyłam chusteczkę to prawie zwymiotowałam, bo mnie pokonał zapach tego papieru 🤢😂
Chciałabym już być po kolejnej wizycie, bo jak zobaczę, że faktycznie jest ten mały człowiek i bije mu serce, to się na pewno trochę uspokoję. Niby mogłabym sobie umówić dodatkową wizytę jakoś na początku przyszłego tygodnia, ale nie chcę świrować

Muszę Was dzisiaj nadrobić 😅 U mnie nadal objawy raczej minimalne, oprócz dość sporego zmęczenia, bo w okolicach 13-14 mnie odcina (ale słabiej śpię w nocy). No i wieczorami łapią mnie trochę mdłości, choć wciąż delikatne. Jedynie dziś jak chciałam wydmuchać nos i przyłożyłam chusteczkę to prawie zwymiotowałam, bo mnie pokonał zapach tego papieru 🤢😂
Chciałabym już być po kolejnej wizycie, bo jak zobaczę, że faktycznie jest ten mały człowiek i bije mu serce, to się na pewno trochę uspokoję. Niby mogłabym sobie umówić dodatkową wizytę jakoś na początku przyszłego tygodnia, ale nie chcę świrować
Ja właśnie staram się nie 🤮
Idę zaraz spać, ogólnie coś mam chwilami nos zatkany😒 oby z tego nic nie było..
Ja w nocy też różnie śpię, ale mam co noc mega realistyczne sny, w dodatku codziennie w tych snach mam innego partnera 😅🤣

W ogole ten lekarz dzisiaj puscil bicie serca na kilka sekund. I gada cos, ze to najpiekniejszy dzwiek dla rodzica a ja oczy jak 5 zl i mialam takie „Kuuurrrrwaaaa Marek wylacz tooo!” 😂 A pozniej mysle helol, chyba gosc wie co robi.

reklama
W ogole ten lekarz dzisiaj puscil bicie serca na kilka sekund. I gada cos, ze to najpiekniejszy dzwiek dla rodzica a ja oczy jak 5 zl i mialam takie „Kuuurrrrwaaaa Marek wylacz tooo!” 😂 A pozniej mysle helol, chyba gosc wie co robi.
Ale ja mam to samo, już sobie myślę, jak na następnej wizycie powiedzieć mojemu lekarzowi, żeby tylko nie puszczał serduszka 😂

Do góry