reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Hej Dziewczyny.
Dziś się mniej udzielam, ale mam więcej roboty w pracy.
Powiedziałam też dziś szefowi o ciąży. Zareagował bardzo pozytywnie. Pogratulował i mówił, że super. W przyszłym tygodniu szukamy osoby na moje zastępstwo. Mówił, że fajnie by było jakbym choć miesiąc podszkoliła tą osobę. Więc póki co jestem pozytywnie zaskoczona, bo bałam się, że pokaże niezadowolenie.
Ja dziś czuję się dobrze, choć pewnie wrócę zmęczona z pracy jak mam dziś tak zawalony dzień 🫣
A jeszcze dziś zakupy spożywcze, czego nie lubię bardzo, ale trzeba

reklama
Ja w ogóle nawet nie chcę myśleć o porodzie... Poprzednie dzieci rodziłam w jednym szpitalu z jedną położną, która była cudowna. Odział położniczy w tym szpitalu zamknięty, a położna nawet nie wiem gdzie i czy jeszcze pracuje, bo mogła już pójść na emeryturę. Więc czeka mnie poród w szpitalu którego w ogóle nie znam i z położną, która akurat będzie dostępna i trochę mnie to przeraża...

Lekarz z przypadku ale bardzo fajny, wysłał mnie nareszcie na porządne badania krwi (nie miałam połowy z tego co Wy miałyście, teraz lekarz je nazwał "badaniami pierwszej wizyty" i trochę podniósł brwi że ich poprzedni lekarz nie zrobił), umówił prenatalne i PAPPa :) Bardzo ciepła i miła wizyta (nareszcie), taka zaopiekowana, spokojna. Mieli czas na moje pytania. Ojej, nareszcie normalny lekarz 🥺 Możemy wpisać 16.09 prenatalne, 25.09 wizyta.

Doczytywałam sobie o NIFTY o którym rozmawiałam na wizycie, i rozbawiło mnie to bardzo:
Screenshot_20250829-132628~2.png

Ja się zgodzę ze specjalistami że w 24 miesiącu może być za późno na dodatkowe badania hahahh

Doczytywałam sobie o NIFTY o którym rozmawiałam na wizycie, i rozbawiło mnie to bardzo: Zobacz załącznik 1718447
Ja się zgodzę ze specjalistami że w 24 miesiącu może być za późno na dodatkowe badania hahahh
Myślę że po 24 miesiącu ciąży będzie zdecydowanie za późno na przeprowadzenie dodatkowych badań 😂😂😂

Też dzisiaj byłam ;d i jak przeżyłaś?;d ja tam nawet spoko z położna sobie posiedziałam przeleciało , ale jak wróciłam zrobiłam sobie śniadanie dwa gryzy dwa lyki herbaty o zmiotło mnie 🙈 tak mi słabo było że musiałam się położyć na drzemkę
Całkiem całkiem, Glukozę wypiłam bez problemu nawet smaczna, miałam cytrynową. 🤪 Ciężko było wysiedzieć żeby nie 🤮 ale przerwałam. Za to po badaniu poszłam od razu po bułkę i po jej zjedzeniu nie mogę sobie poradzić z sennością, ledwo autem do rodziców po córkę dojechałam, a za chwilę jadę do domu. Już mam stracha żebym czasami nie zasnęła;o dobrze, że to niecałe 20km

To szybko. W naszym szpitalu jesli ciecie planowe to wyznaczaja jak najblizej terminu. Oczywiscie zakladajac ze nic po drodze sie nie wykrzaczy.
Ja chodzę do ordynatora 😎 więc będzie jak z synkiem, powiem że mam dość i mnie wyślę po 38 tyg i sam mi to cc zrobi 😆 a że na pewno będę miała dość to obstawiam że nawet może to być połowa marca.
Ale! Ja bym chciała sn i jeszcze będę o tym z nim gadać, jednak nic na siłę..

Hej Dziewczyny.
Dziś się mniej udzielam, ale mam więcej roboty w pracy.
Powiedziałam też dziś szefowi o ciąży. Zareagował bardzo pozytywnie. Pogratulował i mówił, że super. W przyszłym tygodniu szukamy osoby na moje zastępstwo. Mówił, że fajnie by było jakbym choć miesiąc podszkoliła tą osobę. Więc póki co jestem pozytywnie zaskoczona, bo bałam się, że pokaże niezadowolenie.
Ja dziś czuję się dobrze, choć pewnie wrócę zmęczona z pracy jak mam dziś tak zawalony dzień 🫣
A jeszcze dziś zakupy spożywcze, czego nie lubię bardzo, ale trzeba
Jejku nie pamiętam kiedy robiłam duże zakupy sama. Jeśli już to jak dzisiaj do sklepu poszłam po włoszczyznę i golonkę bo se wymyśliłam dla starego golonkę w piwie 0% a dla dzieci rosół. Ja robię listę w apce i stary dba o to żeby wszystko było w domu 😂
Już pomijam moją psychoze i spokojnie miesiąc bez zakupów damy radę 🤷

Lekarz z przypadku ale bardzo fajny, wysłał mnie nareszcie na porządne badania krwi (nie miałam połowy z tego co Wy miałyście, teraz lekarz je nazwał "badaniami pierwszej wizyty" i trochę podniósł brwi że ich poprzedni lekarz nie zrobił), umówił prenatalne i PAPPa :) Bardzo ciepła i miła wizyta (nareszcie), taka zaopiekowana, spokojna. Mieli czas na moje pytania. Ojej, nareszcie normalny lekarz 🥺 Możemy wpisać 16.09 prenatalne, 25.09 wizyta.
A powiedz mi tego 8 września też masz wizytę? Bo mam zapisana 😊
W torym będziesz tygodniu na prenatalnych ? Ja mam ciągle z tyłu głowy, że za szybko je zrobię 😏 chciałam poznać płeć, ale zawsze robiłam bliżej 13 tyg..

reklama
Do góry