reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Ja dziś się witam z oddziału szpitalnego;(
Pojawiło się plamienie, niewielkie ale wywołalo atak paniki. Mój pierwszy w życiu. Coś okropnego.
Jestem już po badaniu. Z Bobkiem wszystko ok., lekarka wychwyciła jakiś krwiak i to najprawdopodobniej on. Dołożyła do mojego całego zestawu leków tylko duphaston- bo już więcej opcji nie ma. I nakaz leżenia.
Współczuję, ja nie wiem czy widziałaś, ale przechodziłam to w miniony piątek. Też duphaston, ale bez leżenia, i nie wzięli mnie na oddział - dla mnie ok, będę mieć wizytę dopiero w poniedziałek to zobaczymy czy sie wchłania. W poprzedniej ciąży tez mialam i po 2 tygodniach bylo już ok. Ale widok krwi, tym razem mialam jej duzo więcej, jest mega stresujący. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez szybciutko sie wchłonęło, i zebys nie musiała juz leżeć.

reklama
Współczuję, ja nie wiem czy widziałaś, ale przechodziłam to w miniony piątek. Też duphaston, ale bez leżenia, i nie wzięli mnie na oddział - dla mnie ok, będę mieć wizytę dopiero w poniedziałek to zobaczymy czy sie wchłania. W poprzedniej ciąży tez mialam i po 2 tygodniach bylo już ok. Ale widok krwi, tym razem mialam jej duzo więcej, jest mega stresujący. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tez szybciutko sie wchłonęło, i zebys nie musiała juz leżeć.

Tyle tu codziennie wiadomości, że niestety nie nadążam czytać;o
U mnie w mieście zawsze kładą od razu na oddział;o widziałam,że zostanę tu kilka dni ale nie miałam innej opcji bo moja doktor nie odbierała telefonu. W tym momencie już w ogóle nie plamie a mimo to muszę tu zostać.
Mam nadzieję, że krwiak się wchłonie i wrócę do domku do męża i córeczki ❤️
A teraz jestem na takim głodzie że zjadłabym cokolwiek;o nic mi nie dali a ja jadłam dziś tylko jedna kanapeczkę;(

Tyle tu codziennie wiadomości, że niestety nie nadążam czytać;o
U mnie w mieście zawsze kładą od razu na oddział;o widziałam,że zostanę tu kilka dni ale nie miałam innej opcji bo moja doktor nie odbierała telefonu. W tym momencie już w ogóle nie plamie a mimo to muszę tu zostać.
Mam nadzieję, że krwiak się wchłonie i wrócę do domku do męża i córeczki ❤️
A teraz jestem na takim głodzie że zjadłabym cokolwiek;o nic mi nie dali a ja jadłam dziś tylko jedna kanapeczkę;(
Tak, z tego co sie juz zorientowałam to co lekarz to inne podejscie... ale tez ponoć to zalezy od wielkości krwiaka, czy tego gdzie jest w stosunku do zarodka.

Moze sie da zamówić pizze na oddział? 😆

Ja dziś się witam z oddziału szpitalnego;(
Pojawiło się plamienie, niewielkie ale wywołalo atak paniki. Mój pierwszy w życiu. Coś okropnego.
Jestem już po badaniu. Z Bobkiem wszystko ok., lekarka wychwyciła jakiś krwiak i to najprawdopodobniej on. Dołożyła do mojego całego zestawu leków tylko duphaston- bo już więcej opcji nie ma. I nakaz leżenia.
Będzie dobrze ♥️
Ja też mam okropne wzdęcia, też chętnie się dowiem jak sobie z Nimi radzicie bo szczególnie wieczorem jest tragedia 🙉
Ja może nie wzdęcia ale biegunki 🥴 w połączeniu z mdłościami to nie jest ciekawy mix 🤦‍♀️

Po tych lekach na mdłości jest mi trochę lepiej. Nadal nie mam siły na nic ale przynajmniej już mnie tak nie zrywa co chwilę. I mogłabym ciągle spać …

Będzie dobrze ♥️

Ja może nie wzdęcia ale biegunki 🥴 w połączeniu z mdłościami to nie jest ciekawy mix 🤦‍♀️

Po tych lekach na mdłości jest mi trochę lepiej. Nadal nie mam siły na nic ale przynajmniej już mnie tak nie zrywa co chwilę. I mogłabym ciągle spać …
Nie wiem jakie leki bierzesz na mdłości ale doczytałam, że one powodują senność.
Ja na co dzień jestem spiochem i w połączeniu z bonjestą to jest Meksyk. 20h na dobę mogłabym spać;)

Tak, z tego co sie juz zorientowałam to co lekarz to inne podejscie... ale tez ponoć to zalezy od wielkości krwiaka, czy tego gdzie jest w stosunku do zarodka.

Moze sie da zamówić pizze na oddział? 😆
Mąż już w końcu dojechał i przewiózł mi średniego kebaba i czuję, że zgrzeszyłam bo zjadłam prawie całego;) to było najlepsze co ostatnio jadłam;)

reklama
Do góry