reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Właśnie jak to jest z tą szczepionką na krztusiec? Trzeba się za każdym razem szczepić w ciąży czy raz wystarczy ? Ja szczepiłam się w ostatniej ciąży rok temu.
Na krztusiec w każdej ciąży, żeby przekazywać przeciwciała dziecku.

Z tego co czytałam, wystarczy iść do POZ po darmową receptę :)

reklama
U nas taka sytuacja ze ja mam grupę krwi Rh- a mąż Rh+. Lekarka powiedziała, że będzie mnie czekał jakiś zastrzyk. Miała tak któraś we wcześniejszych ciążach ?

U nas taka sytuacja ze ja mam grupę krwi Rh- a mąż Rh+. Lekarka powiedziała, że będzie mnie czekał jakiś zastrzyk. Miała tak któraś we wcześniejszych ciążach ?
Tak, też mamy konflikt, kurcze dobrze nie pamiętam ale zastrzyk w ciąży jakoś przy końcu i zdaje się po porodzie 😊

To jest immunoglobulina anty-D. Na wypadek gdyby dzidzia miała Rh+ to żebyście się nie zwalczały nawzajem. Standardowa procedura.

W pierwszej ciąży się nie szczepiłam ale teraz chyba jednak skorzystam. Tyle się słyszy o tym krztuścu że wole dmuchać na zimne.

U mnie na pokładzie jest 9latka więc różnica będzie spora, ale wiem, że mi bardzo pomoże z dzieckiem. Już mnie chce we wszystkim wyręczać 🤣 Nawet zaczęła własnoręcznie szyć zabawki dla dzidziusia 🤩

Już można na grype się szczepić? Ja muszę rodzinę zaszczepić całą w takim razie.

Brzucha wg mnie nie widać ale spodnie co kupiłam dwa tygodnie temu tak niby pasują, ale na styk i zależy czy mam tkliwy brzuch czy normalny. Wczoraj miałam ubrane i było ok ale jak zdjęłam to brzuch był taki jakby lekko tkliwy po tym, więc za ciasno już. Ja też mam dół brzucha powiększony i tak po pierwszej cesarce, więc wyglądam zawsze jak trochę w ciąży heh.

Jak dziewczynki samopoczucie, jest 14 i nie zasypiam, czyżby pierwszy dzień bez padnięcia na pyszczek po południu?
Ja zasypiam na stojąco niestety. Dzisiaj dużo emocji, bo mój synek szedł do przedszkola (w zeszłym tygodniu przez różne zawirowania nie był praktycznie w ogóle), ale na szczęście dobrze mu poszło. Dzięki temu od rana nie myślałam o jutrzejszej wizycie, ale teraz zaczyna wchodzić stresik. Ja sobie myślę o tym, co będzie za kilka miesięcy a może się okazać, że jutro będę się musiała z wami żegnać :(

Muszę zbadać temat też tych szczepień, zapytam ginki jutro, ja dziś rano miałam kryzys bo mocno ciągnęło mnie na wymioty więc chwile zbieranie do pracy mi zajęło, poza tym nie wyspałam się dziś totalnie i chodzę jak zombi. Dziś humor trochę lepszy mam niż w weekend i chyba jest uzależnione od tego że miałam badania w tym szpitalu, więc na jutrzejszą wizytę pójdę troszkę spokojniejsza

reklama
Ja zasypiam na stojąco niestety. Dzisiaj dużo emocji, bo mój synek szedł do przedszkola (w zeszłym tygodniu przez różne zawirowania nie był praktycznie w ogóle), ale na szczęście dobrze mu poszło. Dzięki temu od rana nie myślałam o jutrzejszej wizycie, ale teraz zaczyna wchodzić stresik. Ja sobie myślę o tym, co będzie za kilka miesięcy a może się okazać, że jutro będę się musiała z wami żegnać :(
Mocno wierzę że z nami zostaniesz ❤️

Do góry