reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zapłodnienie czy nie, badanie szyjki po owulacji

Cześć, mam pytanie czy można zweryfikować zapłodnienie bo badaniu szyjki po 4 dniach od owulacji?
Współżycie z finałem oczywiście 😁 7 i 8 dzień cyklu, przewidziana owulacja na 12 dzień cyklu, z testów owulacyjnych pozytywny test z ciemniejszą kreską wyszedł dopiero właśnie na dzień przewidzianej owulacji 12, mój kalendarzyk zaktualizował zaktualizował dzień owulacji na 13 po dodaniu testów z kilku dni, dziś jest 16 dzień cyklu, zbadałam szyjkę środkowym palcem, jest bardzo wysoko twarda i jakby zaokrąglona kulka czy czubek nosa, temperatura utrzymuje się od kilku dni po wyżej 37 dziś nawet 37,9 chociaż na wnioski z temperatury za wcześnie, nie mogę się doczekać do dnia testu w dniu @ czy są jakieś bardzo wczesne symptomy zaplodnienia przed implementacją?

reklama
Cześć, mam pytanie czy można zweryfikować zapłodnienie bo badaniu szyjki po 4 dniach od owulacji?
Współżycie z finałem oczywiście 😁 7 i 8 dzień cyklu, przewidziana owulacja na 12 dzień cyklu, z testów owulacyjnych pozytywny test z ciemniejszą kreską wyszedł dopiero właśnie na dzień przewidzianej owulacji 12, mój kalendarzyk zaktualizował zaktualizował dzień owulacji na 13 po dodaniu testów z kilku dni, dziś jest 16 dzień cyklu, zbadałam szyjkę środkowym palcem, jest bardzo wysoko twarda i jakby zaokrąglona kulka czy czubek nosa, temperatura utrzymuje się od kilku dni po wyżej 37 dziś nawet 37,9 chociaż na wnioski z temperatury za wcześnie, nie mogę się doczekać do dnia testu w dniu @ czy są jakieś bardzo wczesne symptomy zaplodnienia przed implementacją?
Nie. Gdyby się tak dało, nie musiałybysmy robić testów i bety.

Rozumiem, chodzi mi bardziej o to czy w tak krótkim czasie macica się już zmienia pod kątem przygotowania w samym cyklu lutealnym chociaż pewnie wpływ ma wiele czynników tak samo jak zapłodnienie które nie gwarantuje ciąż, dopytuje bo być może któraś z Was z obserwacji na własnym przykładzie zauważyła jakieś drobne różnice podczas starań..

Rozumiem, chodzi mi bardziej o to czy w tak krótkim czasie macica się już zmienia pod kątem przygotowania w samym cyklu lutealnym chociaż pewnie wpływ ma wiele czynników tak samo jak zapłodnienie które nie gwarantuje ciąż, dopytuje bo być może któraś z Was z obserwacji na własnym przykładzie zauważyła jakieś drobne różnice podczas starań..
No zmienia się cały cykl, ale nie da się tego zauważyć na tym etapie. Powtórzę, gdyby to było takie proste, to nie potrzebowałybyśmy testów ciązowych :)
Zanim dojdzie do implantacji to organizm zachowuje się normalnie. Dopiero implantacja prowokuje zmiany hormonalne.

No zmienia się cały cykl, ale nie da się tego zauważyć na tym etapie. Powtórzę, gdyby to było takie proste, to nie potrzebowałybyśmy testów ciązowych :)
Zanim dojdzie do implantacji to organizm zachowuje się normalnie. Dopiero implantacja prowokuje zmiany hormonalne.
Dziękuję, czas jest okrutny w oczekiwaniu odpowiedzi na pytania i popycha do szukania niemądrych rozwiązań🫣

Ale że seks tylko w 7 i 8 dc?
Jeśli tak to marne szanse ….

reklama
Tak, nakręciłam się sama, myślę że nawet bardzo marne, planuje teraz kontrolować owulację i starania celować w realnie.. zaczynając 2 dni przed planowanym dniem opierając się na testach i przede wszystkim nie fiksować, ale nadzieja była 😉 internetu i w ogóle

reklama
Do góry