reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

O matko ja jestem w czarnej dupie z badaniami 😔 zostawiłam sobie to na "przed wizyta" ale nie przyszło mi do głowy że zachoruje 😔
Czy z tych pierwszych badań czekałyście jakoś dłużej na jakiś wynik? Bo lekarza mam we wtorek j myślę czy jak zrobię w poniedziałek to będzie ok?
Mi w luxmedzie większość wyników wskoczyła tego samego dnia, w sumie wszystkie 😅

reklama
O matko ja jestem w czarnej dupie z badaniami 😔 zostawiłam sobie to na "przed wizyta" ale nie przyszło mi do głowy że zachoruje 😔
Czy z tych pierwszych badań czekałyście jakoś dłużej na jakiś wynik? Bo lekarza mam we wtorek j myślę czy jak zrobię w poniedziałek to będzie ok?
Ja czekałam 3 dni na Cytomegalovirus i kiłe.takze lepiej byłoby przejść się wcześniej.

Ja czuję się fatalnie, nawet nie tyle co fizycznie chociaż też mogłoby być lepiej ale psychicznie. Siedzę przed gabinetem i chyba za chwilę dostanę zawału:(

Ja już drugie badania 😂
Na parwowirusa i chyba grupę krwi czekałam 5 dni.

Ja już drugie badania 😂
Na parwowirusa i chyba grupę krwi czekałam 5 dni.
A co masz do zrobienia w drugich badaniach? Ja mam kolejna wizytę 14+3 i pani doktor nic nie mówiła o drugich badaniach 😅 w ogóle przeraża mnie ten odstęp od wizyty… teraz byłam 9+3, kolejna dopiero po 5 tygodniach… ale 3 października mamy prenatalna a za dwa tygodnie podskoczę na luxmedu na USG między 11 a 13 tygodniem bo bym chyba oszalała.

A co masz do zrobienia w drugich badaniach? Ja mam kolejna wizytę 14+3 i pani doktor nic nie mówiła o drugich badaniach 😅 w ogóle przeraża mnie ten odstęp od wizyty… teraz byłam 9+3, kolejna dopiero po 5 tygodniach… ale 3 października mamy prenatalna a za dwa tygodnie podskoczę na luxmedu na USG między 11 a 13 tygodniem bo bym chyba oszalała.
Morfologia, tsh, mocz
U mnie tsh bardzo skacze wiec raczej bede często kontrolowana.
Coś czuję, że co dwa tygodnie mnie to czeka.

@Lunaa09 życzę szybko powrotu do zdrowia!! Okropnie jest chorować, szczególnie w ciąży, gdzie nic prawie nie można brać, żeby sobie coś ulżyć :( ale teraz covidy słyszałam, że kilka dni i przechodzą, oby u Ciebie też tak było ✊

Dziewczyny, jak już krwiak sobie polazł, to chciałabym wrócić na basen, chodzę z synem i kiedy on ma swoje zajecia ja sobie pływam. Moze ma któraś z Was jakies sposoby, żeby sie trochę zabezpieczyć przed potencjalnymi infekcjami? Nic nigdy nie stosowałam i bylo ok, ale w ciąży lepiej dmuchać na zimne. Słyszałam o tamponach na basen, sa jakies probiotyczne i znalazłam tez jakies "aqua stop", niby blokują dostęp wody. Któraś coś o tym wie? A może cos innego jeszcze o czym nie wiem?

@Lunaa09 życzę szybko powrotu do zdrowia!! Okropnie jest chorować, szczególnie w ciąży, gdzie nic prawie nie można brać, żeby sobie coś ulżyć :( ale teraz covidy słyszałam, że kilka dni i przechodzą, oby u Ciebie też tak było ✊

Dziewczyny, jak już krwiak sobie polazł, to chciałabym wrócić na basen, chodzę z synem i kiedy on ma swoje zajecia ja sobie pływam. Moze ma któraś z Was jakies sposoby, żeby sie trochę zabezpieczyć przed potencjalnymi infekcjami? Nic nigdy nie stosowałam i bylo ok, ale w ciąży lepiej dmuchać na zimne. Słyszałam o tamponach na basen, sa jakies probiotyczne i znalazłam tez jakies "aqua stop", niby blokują dostęp wody. Któraś coś o tym wie? A może cos innego jeszcze o czym nie wiem?
Dziękuję, generalnie dziś na pewno jest lepiej, oczywiście czuje się źle i slabo ale w porównaniu z tym co było wczoraj to dziś bajka...

reklama
Do góry