reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe mamy 2026

reklama
Ja mam utrogestan bo jakoś jestem spokojniejsza jak coś biorę , nawet z Poznania gin się śmiał ze mnie że dla mojej psychiki będę brała do 20 tyg 🤣no ja zaraz panikuję przez te poronienia ☹️
Ja rozumiem. A badałaś progesteron?
Mi w poprzedniej ciąży był na granicy 10 więc no musiałam stosować

Ja mam utrogestan bo jakoś jestem spokojniejsza jak coś biorę , nawet z Poznania gin się śmiał ze mnie że dla mojej psychiki będę brała do 20 tyg 🤣no ja zaraz panikuję przez te poronienia ☹️
Jesteś z Poznania albo okolic? :)

W piątek byłam na tej swojej zaplanowanej wizycie. Ginekolog miał trochę ubaw, że po tym biochemie tak szybko poszło :) Serduszko bije ❤️ zarodek z 3 dni młodszy, ale to bez różnicy…
A żeby mi SORów nie było za mało w tym tygodniu, to dzisiaj byłam z moim trzylatkiem. Tak przydzwonil w ścianę, że guz mu wyskoczył w pół sekundy zanim do niego dobiegłam. Ogromny guz i zaczął się na nim robić krwiak, więc zdecydowaliśmy, mimo braku niepokojących objawów, pojechać to sprawdzić. Boli go główka, ale nie cały czas u generalnie dzielnie to zniósł. Nawet sam lekarzowi opowiadał co się wydarzyło i gdzie boli. A mój syn po prostu postanowił był t-rexem, bujał się na boki na wąskim korytarzu i tak się bujnął, że spotkał się ze ścianą. Nie wiem czy policja by w to uwierzyła, bo taki guz, to pomyślałabym, że prędzej ktoś nabije jak się rozpędzi na ścianę, a nie uderzy bokiem na takiej wąskiej przestrzeni.
Na szczęście więcej mojego strachu niż trzeba, ale lekarze podeszli profesjonalnie, nikt mnie nie wyśmiał, ani nie zbagatelizował.

W piątek byłam na tej swojej zaplanowanej wizycie. Ginekolog miał trochę ubaw, że po tym biochemie tak szybko poszło :) Serduszko bije ❤️ zarodek z 3 dni młodszy, ale to bez różnicy…
A żeby mi SORów nie było za mało w tym tygodniu, to dzisiaj byłam z moim trzylatkiem. Tak przydzwonil w ścianę, że guz mu wyskoczył w pół sekundy zanim do niego dobiegłam. Ogromny guz i zaczął się na nim robić krwiak, więc zdecydowaliśmy, mimo braku niepokojących objawów, pojechać to sprawdzić. Boli go główka, ale nie cały czas u generalnie dzielnie to zniósł. Nawet sam lekarzowi opowiadał co się wydarzyło i gdzie boli. A mój syn po prostu postanowił był t-rexem, bujał się na boki na wąskim korytarzu i tak się bujnął, że spotkał się ze ścianą. Nie wiem czy policja by w to uwierzyła, bo taki guz, to pomyślałabym, że prędzej ktoś nabije jak się rozpędzi na ścianę, a nie uderzy bokiem na takiej wąskiej przestrzeni.
Na szczęście więcej mojego strachu niż trzeba, ale lekarze podeszli profesjonalnie, nikt mnie nie wyśmiał, ani nie zbagatelizował.
O jej to współczuję strachu i bólu synkowi☹️biedactwo.
Wiesz co jestem z Koła, do Poznania mam 2.5 h jazdy a zaczęłam jeździć do kliniki przy drugiej ciąży jak pierwsza poroniłam i potem lekarz dawał mi leki żebym zaszła a nie sprawdził kiedy mam owulację i mi ją blokował i po roku braku rezultatow dostałam namiary na profesora i byłam na dwóch wizytach i nas wysłał do kolegi który zajmował się niepłodności a i tak już tam zostałam przy każdej ciąży i rodziłam dwie córki w Poznaniu 😁
Najważniejsze że szybko się udało😉

Wgl Wam też cycki tak urosły?
Jak Boga kocham, ze staników mi wypadają 😱 ale no ja badałam ostatni raz progesteron 9 września to wynosił 44 z hakiem.

Mój miał takiego guza na głowie na pół czoła dosłownie.
Nie byłam u lekarza, nie dałam dziecku zasnąć. Na drugi dzień miałam szczepienie z dzieckiem i pediatra powiedziała, że ta głowa kiedyś mur przebije (bo to nie pierwszy raz jak w coś uderzył mocno) 😁

reklama
Do góry