reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

reklama
Ja to nie wiem, chyba bliżej mi do słodkiego niż kwaśnego, bo na ostatnie porzeczki to się mega krzywilam
XD
Byłam na usg piersi i pierwszy raz w życiu wyszła mi torbielka, ogólnie badam się przeszło 5 lat i zawsze czyściutko a dziś pan mnie trochę zaskoczył. Powiedział że to nic groźnego a w necie doczytałam że możliwe że utworzyła się przez hormony.
Na początku jak się tak dłużej zatrzymał to serce mi stanęło xd a ostatnie usg prawidłowe miałam w połowie maja, więc ewidentnie coś przez hormony poszło :D

Leżę i myślę co mnie tak brzuch boli… zjadłam na obiad rosół , dwa krokiety z kapustą i pieczarkami, potem koktajl z kefirem malinami i mango, a teraz bułkę z jajkiem. Masakra😃

Ja to ogólnie byłam w szoku, bo ostatni raz miałam usg kiedy byłam w 8 tyg, widziałam wtedy szara kropkę i tyle, a dziś 🥹 rączki, nóżki, nosek....wygibasy takie, że miałam wrażenie, że tam ma trampoline 😄
A czy np mierzył obwód głowy brzucha kości udowej i te wymiary się zgadzały? W sensie wiem że są rozbieżności ale czy coś mówił na ten temat ? Ja się boję że u mnie będzie jakaś mega różnica . Mam czarne myśli muszę je wygonić. No i nt się boję…

reklama
A czy np mierzył obwód głowy brzucha kości udowej i te wymiary się zgadzały? W sensie wiem że są rozbieżności ale czy coś mówił na ten temat ? Ja się boję że u mnie będzie jakaś mega różnica . Mam czarne myśli muszę je wygonić. No i nt się boję…
Tych rzeczy nie mierzy się na pierwszych prenatalnych, na drugich 😊
Tu się głównie sprawdza długość dziecka, wszelkie struktury, mierzył NT, sprawdzal kość nosową, szerokość glowki jedynie, przepływy, obecnosc rąk, nóg, mozg, serce, żołądek itd 😊
U mnie nt wyniosło 1,8.

Do góry