reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
To badanie jest też zlecane normalnie przez ginekologa w tym pakiecie przed 10 tyg więc jeśli masz te wyniki to zobacz tam. Ja miałam je zlecone na 1 wizycie z grupą krwi, tymi wirusowymi itd
Niestety nie jest to obowiązkowe badanie więc może nie mieć na nie skierowania :/ Chociaż większość ogarniętych lekarzy je zaleca obecnie i całe szczęście

Jeat

Jestem 12 tydzień ciąży a on nie zlecił mi żadnych badań. 1 badania mi zlecił w szpitalu teraz
Coooo? Nie miałaś toxoasmozy, morfologii, TSH, grupy krwi hiv kiły itd? Co to za lekarz? Ja w 7 tyg dostałam pakiet 17 badań do wykonania na wizytę przed 10 tyg. to chyba jest obowiązkowe.

@czubaczeq rzeczywiście dziwne że jeszcze nie dostałaś żadnych badań.. chodzisz na NFZ? W szpitalu nic nie pytali czemu badań nie zlecał lekarz?
Prowadzę ciążę prywatnie (300 zł wizyta) u ginekologa, który jest ordynatorem w szpitalu. I wlasnie zlecił mi je dopiero przy pobycie w szpitalu teraz, pielęgniarki tylko głową kręciły że tyle badań na raz zlecił lekarz i nic więcej.

Prowadzę ciążę prywatnie (300 zł wizyta) u ginekologa, który jest ordynatorem w szpitalu. I wlasnie zlecił mi je dopiero przy pobycie w szpitalu teraz, pielęgniarki tylko głową kręciły że tyle badań na raz zlecił lekarz i nic więcej.
Dziwne :/ bo to bez znaczenia czy prywatnie czy na NFZ, powinien dać skierowanie albo chociaż zalecenie do zrobienia, wtedy na własny koszt robisz. Faktycznie szkoda, że nie masz tego wypisu, bo byś miała czarno na białym jakie badania robili i wyniki. A szpital nie ma swojej strony gdzie masz do wglądu badania i historię wizyty/pobytu?

Wiecie co, ja jeszcze nie zrobiłam żadnych badań w ciąży 😳 bo wizytę na NFZ mam dopiero 18 grudnia a jak byłam prywatnie to lekarz wypisał mi tylko skierowania na prenatalne i powiedział że skierowanie na badania da na wizycie 18 grudnia. I zebym zrobiła morfologię i glukozę we własnym zakresie, ale jeszcze nie zrobiłam 😏 tyle że w pierwszej ciąży była taka sama sytuacja z badaniami, wszystkie wyniki miałam dobre więc nawet nie myślałam żeby teraz je robić wcześniej. A tu czytam i piszecie że w 7 tygodniu już robicie pełen pakiet … w przyszłym tygodniu zrobię koniecznie tą morfologię i cukier.

Wiecie co, ja jeszcze nie zrobiłam żadnych badań w ciąży 😳 bo wizytę na NFZ mam dopiero 18 grudnia a jak byłam prywatnie to lekarz wypisał mi tylko skierowania na prenatalne i powiedział że skierowanie na badania da na wizycie 18 grudnia. I zebym zrobiła morfologię i glukozę we własnym zakresie, ale jeszcze nie zrobiłam 😏 tyle że w pierwszej ciąży była taka sama sytuacja z badaniami, wszystkie wyniki miałam dobre więc nawet nie myślałam żeby teraz je robić wcześniej. A tu czytam i piszecie że w 7 tygodniu już robicie pełen pakiet … w przyszłym tygodniu zrobię koniecznie tą morfologię i cukier.
Jestem 9+2 tc i też nie mam zrobionych badań 😅 pewnie na poniedziałkowej wizycie dostanę dokładną rozpiskę. Myślę, że ważne żeby do pierwszy prenatalnych mieć je zrobione

Dziwne :/ bo to bez znaczenia czy prywatnie czy na NFZ, powinien dać skierowanie albo chociaż zalecenie do zrobienia, wtedy na własny koszt robisz. Faktycznie szkoda, że nie masz tego wypisu, bo byś miała czarno na białym jakie badania robili i wyniki. A szpital nie ma swojej strony gdzie masz do wglądu badania i historię wizyty/pobytu?
Niestety nie, muszę osobiście pojechać i odebrać wypis

reklama
Do góry