• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nagłe ustąpienie mdłości

Cześć dziewczyny, może uznacie mnie za panikare może nie, jestem około 7/8tc i od kilku dni ustąpiły mi mdłości które miałam mniej więcej 2 tygodnie i jestem nieco zaniepokojona, słyszałam że jak objawy ustępują to może oznaczać najgorsze a ja już jedną ciążę straciłam niestety i bardzo się boję, piersi i sutki nadal mam wrażliwe więc mam mieszane uczucia, mdłości były moim "głównym" objawem tzn takim ktory najbardziej dawał się we znaki, wizyta u gina dopiero za tydzień, chciałabym wiedzieć czy któraś z was miała podobnie i było wszystko w porządku ❤️
dodam jeszcze tylko że na wizycie 19 grudnia na usg była obecna akcja serca i lekarz mówił że wszystko jest w porządku, dostałam tylko luteine

reklama
Jakby mnie mdłości opuściły to bym się cieszyła 😂 a tak serio - objawy mogą zaniknąć na kilka dni, żeby potem wrócić ze zdwojoną siłą. W 7/8 tc beta jest na tyle wysoka, że nawet jak coś się dzieje to nie spada gwałtownie. A hormon hcg jest odpowiedzialny za wszystkie objawy ciąży. Tak naprawdę to, że ktoś nie ma objawów to niekoniecznie zły znak, to tylko reakcja organizmu na stężenie hormonów.
Prawdopodobnie już się przyzwyczaiłaś do tego stężenia, ale za parę dni jak wzrośnie to znów poczujesz ☺️

Ja na przyszłość polecam detektor tętna płodu. Potrafi uspokoić i wbrew opiniom nie da się pomylić bicia serca płodu z własnym pulsem albo jakimiś szumami. Chyba, że ktoś ma jakiś szajs. Ja mam Jumpera i polecam. Niby do użycia po 16 tygodniu, ale wyłapuje puls już znacznie wcześniej

Ja na przyszłość polecam detektor tętna płodu. Potrafi uspokoić i wbrew opiniom nie da się pomylić bicia serca płodu z własnym pulsem albo jakimiś szumami. Chyba, że ktoś ma jakiś szajs. Ja mam Jumpera i polecam. Niby do użycia po 16 tygodniu, ale wyłapuje puls już znacznie wcześniej
A ja nie polecam, bo można sobie zrobić tylko większą panikę. U mnie w 14tc to nawet położne w szpitalu nie były w stanie znaleźć tętna detektorem i byłam wożona na USG, a co dopiero w 7tc tak jak Autorka.

Czytanie ze zrozumieniem - napisałam "na przyszłość", bo na pewno przed autorką wątku jeszcze dużo podobnych wątpliwości. A użytkowanie zależy również od rozwagi użytkownika. Nie trzeba wpadać w panikę po 3 sekundach. Wystarczy, że dziecko za chwilę się ułoży inaczej i łatwiej będzie znaleźć.

Czytanie ze zrozumieniem - napisałam "na przyszłość", bo na pewno przed autorką wątku jeszcze dużo podobnych wątpliwości. A użytkowanie zależy również od rozwagi użytkownika. Nie trzeba wpadać w panikę po 3 sekundach. Wystarczy, że dziecko za chwilę się ułoży inaczej i łatwiej będzie znaleźć.
I wzajemnie - skoro położne w 14tc nie były w stanie znaleźć, to na pewno była to kwestia 4 sekund :D

Też nie trzeba wpadać w panikę by wogóle potrzebować monitora. Takie gadanie.

Już mi się przypomniało dlaczego nigdy się nie udzielałam na forach - cokolwiek by się nie napisało to zaraz jakieś ataki. Wyluzujcie trochę dziewczyny, bo takie literalne analizowanie każdego słowa to naprawdę dyskusja na najwyższym poziomie. Skoro tu jesteście to dobrze wiecie jakie przeżycia towarzyszą kobiecie w czasie ciąży. Mi chodziło tylko o to, że sam monitor rozwiewał moje obawy bo u lekarza najchętniej spędziłabym 24h/dobę żeby mieć pewność, że wszystko jest okej. To logiczne, że po dłuższym czasie braku znalezienia tętna trzeba jechać na izbę, ale znacznie częściej taki detektor akurat mnie uspokajał niż niepokoił. Bo nawet jeśli nie mogłam znaleźć tętna to chwilę odczekałam, poruszałam się i już ładnie pokazywalo. Dlatego chciałam się podzielić swoimi doświadczeniami, a od razu mi zarzucono, jakobym autorce wpisu zaleciła samodzielną kontrolę tętna płodu w 7 tygodniu ciąży, a później podważała niepokój osoby odpowiadającej na mój komentarz, która wylądowała na izbie. Dlatego proszę mi nie wkładać w usta słów o innym znaczeniu niż zostały wypowiedziane. Miłego wieczoru

reklama
Już mi się przypomniało dlaczego nigdy się nie udzielałam na forach - cokolwiek by się nie napisało to zaraz jakieś ataki. Wyluzujcie trochę dziewczyny, bo takie literalne analizowanie każdego słowa to naprawdę dyskusja na najwyższym poziomie. Skoro tu jesteście to dobrze wiecie jakie przeżycia towarzyszą kobiecie w czasie ciąży. Mi chodziło tylko o to, że sam monitor rozwiewał moje obawy bo u lekarza najchętniej spędziłabym 24h/dobę żeby mieć pewność, że wszystko jest okej. To logiczne, że po dłuższym czasie braku znalezienia tętna trzeba jechać na izbę, ale znacznie częściej taki detektor akurat mnie uspokajał niż niepokoił. Bo nawet jeśli nie mogłam znaleźć tętna to chwilę odczekałam, poruszałam się i już ładnie pokazywalo. Dlatego chciałam się podzielić swoimi doświadczeniami, a od razu mi zarzucono, jakobym autorce wpisu zaleciła samodzielną kontrolę tętna płodu w 7 tygodniu ciąży, a później podważała niepokój osoby odpowiadającej na mój komentarz, która wylądowała na izbie. Dlatego proszę mi nie wkładać w usta słów o innym znaczeniu niż zostały wypowiedziane. Miłego wieczoru

Ale Tobie rozwiewał. To jest słowo klucz. Tobie.
A innym kobietom sprzedał gratis 2 zawały bo nie mogły zlokalizować serduszka. No i po co to drążyć?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry