reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

#ciąża

  1. lolita123

    Umowa na czas określony a ciąża

    Hej! ☺️ Dowiedziałam się, że jestem w ciąży, 5tydzien. Mam umowę na czas określony, do 31.12.2022r, jest to moja 4 umowa z kolei u tego pracodawcy, z jej końcem wychodzi że łącznie mam już umowy 31 miesięcy. Do kontroli idę 13.12, będzie to 8 tydzień ciąży, gdy skończy mi się umowa będę w 10/11...
  2. patka2212

    Bóle brzucha i pozytywny wynik testu

    Cześć, Jestem tutaj nowa i przychodzę z pytaniem do kobiet które już to może przechodziły. Od roku staramy się z mężem o dziecko, mimo prób nigdy nie udało mi się zobaczyć dwóch kreseczek.. W tym miesiącu jest troszkę inaczej. Testy owulacyjne wskazywały owulację ok 12-13 dnia cyklu, co nigdy...
  3. A

    Częste skurcze macicy w połowie ciąży

    Cześć. Czy któraś z was tez zmaga się z częstymi skurczami BH w połowie ciąży? Ja jestem aktualnie w 22 tc i od kilku dni miewam te skurcze wieczorami bardzo regularne, dwa dni temu w ciągu 30 minut zanotowałam sobie ich aż 7 co 3-4 minuty.. zaznaczę ze nie chodzi mi o takie skurcze jak podczas...
  4. R

    Nie umiem uwierzyć, że jestem w ciąży

    Nie staraliśmy się o dziecko. Seks bez zabezpieczeń, bo od tyłu lat nic i nagle... 37 dzień cyklu, a ja nie mam miesiączki. Zrobiłam trzy testy, na każdym blada kreska (trzy różne dla pewności ;)) Wspolzylismy wg aplikacji w dni płodne, miałam wcześniej względnie regularne cykle... Więc ciąża na...
  5. I

    Cukrzyca ciążowa?

    Hejka Odebrałam wyniki z krzywej cukru, lekarz dopiero we wtorek. Moje wyniki to 86/177/158 Czyli mam cukrzyce ciążową? Zgłosić się wcześniej do lekarza czy zaczekać? Jakieś rady?
  6. natka9898

    Ciąża, „upierdliwi sąsiedzi”

    Cześć kochane, Muszę wam się wyżalić :( Jeszcze zanim zaszłam w ciążę miałam baaardzo upierdliwych sąsiadów za ścianą. Potrafili przyjść z awanturą (zero normalnej rozmowy tylko krzyki), bo np brałam prysznic po 22, albo że rozmawiam przez telefon koło łazienki i wszystko u nich słychać...
  7. olka11135

    W październiku testów czas, w ciąży będzie każda z nas!

    Zapisujemy się na testowanie! Proszę w pierwszym poście opowiedz nam coś o sobie. Pamiętaj by ustawić avatar - pozwoli nam to lepiej Cię zapamiętać 👧 Ten wątek nie służy ocenom testów z tzw. ni gruchy ni pietruchy ;) Jak któraś ma urodziny w tym przepięknym jesiennym 🍁 miesiącu to też proszę o...
  8. Anna199229

    Niski przyrost HCG

    Cześć, Proszę o informację czy któraś miała taką sytuację i co to może oznaczać.... Ostatnia miesiączka skończyła się 24.08 14.09- 44,22 16.09- 47, 70 17.09- 58,90 Czy tak mały przyrost HCG może skończyć się dobrze?
  9. K

    Kłucie prawego jajnika w ciąży

    Hej dziewczyny, jestem w 9 TC i od wczoraj kłuje mnie chyba to prawy jajnik, nie boli to cały czas, tylko zakluje co jakiś czas dosyć często. Dodam że nie mam żadnych plamien. Boję się że to cos niepokojącego. Miałyście tak w ciąży? Czy jest się czym martwić. W poniedziałek z rana lekarz
  10. T

    .

    .
  11. L

    Śluz w dniu spodziewanej miesiączki

    Hej, dziś mam 31 dc. Miesiączki mam nieregularne. Dziś wg wyliczeń powinnam mieć pierwszy dzień miesiączki. Staramy się z mężem o dziecko. Dziś wieczorem zauważyłam u siebie śluz przezroczysty o konsystencji kurzego białka. Szyjka jest dość wysoko. Wczoraj rano robiłam test i wyszedł negatywny...
  12. A

    Ciąża obumarła 8+1. Poronienie

    Dziewczyny potrzebuje porady. We wtorek 16.08 byłam na kontrolnej wizycie u lekarza, aktualnie 10 tydzień+5 dni. Lekarz podczas USG stwierdził, ze nie bije serduszko a dziecko przestało się rozwijać w 8tyg+1 dzień. Od początku ciąży brałam luteinę i duphostan ponieważ zaczynałam ja z Covidem i...
  13. A

    Moje 2 kreski.Totalnie nie planowane i totalne zaskoczenie.

    Moje dwie kreski.Nadal nie mogę w to uwierzyć.Nie planowałam ciąży.Jeżeli ktoś się zastanawia to stosunek około 4 dni przed owulacją jest jak najbardziej możliwy,aby zajść w ciążę.Zle wszystko wyliczałam.6 dni okres na 7 plamienia,a ciąża z 8 DC.Obstawialam że cykl będzie 28dniowy,ale się...
  14. KarolinaDD

    Ciążą po poronieniu, krwawienie

    Hej dziewczyny, w kwietniu poroniłam w 9tc, jajeczko płodowe do tylu o 2 tygodnie i niestety serduszko przestało bic. Robiłam badania genetyczne, wszystko wporzadku, jedyna mutacja jaka mam to MTHFR 677 C>. Genetyk powiedział ze na 100% nie był to powód poronienia. Lekarze zgodni ze to losowa...
  15. Rozj

    Nieprawidłowe położenie serca płodu - czy miałyście podobnie?

    Cześć. Przeszukałam pół internetu i niewiele mogę znaleźć. Jestem w 9t5d ciąży po invitro. Po drodze miałam dwa krwiaki które spowodowały krwotoki - zarodek jednak przeżył. Do dziś wszytsko było ok, mocne widoczne bicie serca prawidłowy wzrost. Jednak od poprzedniego krwotoki plamilam trochę na...
  16. K

    Badania w fazie folikularnej

    Hej. Staram się z mężem o dziecko od 6 mies. Postanowilam wykonać parę badań na własną rękę w 3 fazach. Dzis odebrałam badania z fazy folikularnej. Co sądzicie? W nawiasach normy. FSH 7,66 (3,03-8.08) LH 5,72 (2,39-6,60) ESTRADIOL 40,00 (21-251) PROLAKTYNA 22,38 (1,20-29,93) I co sądzicie...
  17. L

    Ciąża 6 miesięcy po cesarskim cięciu

    Czy któraś z was zaszła w drugą ciąże kilka miesięcy po cesarskim cięciu? Jak przebiegała ciąża? Czy wszystko było w porządku?
  18. J

    Zapalenie pęcherza

    Drogie mamy , dostałam zapalenie pęcherza. Jestem w czwartym miesiącu ciąży. Kupiłam w aptece Urosept , czy możecie mi powiedzieć jak mam go brać i jak długo ? Napisane jest że 3x po 2 tabletki . Nie chce przecholowac z tymi tabletkami a bardzo chcę żeby ból przeszedł. Położna odesłała mnie z...
  19. K

    Wczesna ciąża a ból pleców

    Cześć jestem w 5tyg ciąży wizyta u gin za półtora tyg A wiec sprawa wyglada tak od jakoś 2-3 nocy bardzo bolą mnie plecy z promieniowaniem na boki brzucha Ból może sam w sobie nie jest aż taki mocny ale dokuczliwy przez Co dopada mnie bezsenność Wgl mam takie mdłości i ogólnie czuje się źle...
  20. J

    Pytanie do kobiet z Dolnego Śląska

    Hej! Czy jest może któraś z was z Dolnego Śląska? Najlepiej z okolic Kłodzka? Jak tak to może któraś z was zna jakąś położna prowadząca ciążę? Próbowałam znaleźć na internecie ale nie mogę :(
  21. buba1284

    Tęczowa rodzina <3

    Hej, hej ! Jeśli jesteś tęczową rodziną, szukasz wsparcia, chęci podzielenia się swoimi doświadczeniami, lub starasz się założyć rodzinę, zapraszam do dyskusji! Sama od kilku cykli zaczęłam starania wraz z moją partnerką, przeszukałyśmy wiele forum i wątków natomiast polskie fora są na tyle...
  22. Manu___

    Owulacja fioletowe testy clear blue

    Witam, mam dziwną sytuacje z fioletowymi testami owulacyjnymi od clear blue tzn. 10.04 wyszło puste kółko tzn. Negatywny potem wychodziła migająca buźka pomimo tego ze testy wyglądały na negatywne, przestałam robić od 14.04 dziś tzn 19.04 ponowiłem test pomimo ze kreska jest mocniejsza niż na...
  23. Agata12894

    Ciąża czy nie ciąża ?

    Hejka jestem tutaj nowa mam pytanie do pań w ciąży czy może miały takie objawy lub czy miały taką sytuacje. Uprawiałam seks z moim partnerem 26 lutego i 4 marca 3 tygodnie po stosunku wydaje mi się że tym z 26 lutego zaczęłam odczuwać kłucie w prawym jajniku a później na przemian tak przez około...
  24. MartaS89

    Zioła

    Czy któraś z was piła tą mieszankę ziół ? Ile razy dziennie trzeba pić,w jakiej ilości i jak powinna długo trwać kuracja? Nigdzie nie mogę znaleźć. Czy zioła mogą pomóc ?
  25. MartaS89

    Wyniki badań

    Dziewczyny kochane już pytałam tutaj o wyniki badań, odpowiedziały 2 osoby. Chciałabym,aby ktoś powiedział mi czy wszystkie wyniki są w porządku ,czy jest coś do poprawy? Ja się nie znam, pierwszy raz robiłam badania a 20go kwietnia zaczynam monitoring cyklu. Czy lekarz może jeszcze coś zlecić...
  26. MartaS89

    Testy i jeszcze raz testy

    Witajcie jestem tutaj nowa,mam 32 lata no w październiku już 33, jestem po operacji trachelektomii, którą przeszłam we wrześniu 2021 ze względu na raka szyjki macicy w 1 stadium,od dwóch miesięcy się staramy o potomstwo,nie mogliśmy wcześniej,bo trzeba było odczekać 6 miesięcy od operacji,w tym...
  27. N

    Krwawienie

    Witam. W nocy z soboty na niedzielę (19-20marca) uprawiałam seks bez zabezpieczenia i 23 marca na papierze pojawił się parę razy śluz z krwią. Dziś (24.03) również czasem na papierze mam zaróżowiony śluz. 20 marca test owulacyjny wyszedł mi pozytywny. Czy to możliwe, że jest to jakieś plamienie...
  28. Meliska123

    Ciąza a praca w markecie

    Hejka dziewczyny. A czy któraś z was była w takiej sytuacji? Pracowałam w markecie,mialam umowę jeszcze do 2024 r,ale ostatniego dnia lutego kierowniczka wręczyła mi wypowiedzenie i powiedziała że mnie zwalnia ( powód,bo dziewczynom zle się ze mną pracuje 🤣) Jestem obecnie na wypowiedzeniu do...
  29. A

    Badania ginekologiczne

    Witam! Czy badania do których należy się rozebrać są naprawdę aż tak potrzebne w ciąży?! Mam pewną traumę.. Bardzo się boję rozebrać przed obcą osobą. Starałam się dla mojego maluszka ale nie mogłam.. To dla mnie za dużo. Wiem, zaraz pewnie będzie co w takim razie zrobię przy porodzie. Mi się...
  30. A

    USG w ciąży

    Hej wszystkim! Jestem tu nowa. Jestem w 14 tygodniu ciąży i mam pytanie. Czy do lekarza ginekologa mogę iść i powiedzieć, że chcę aby zostało wykonane samo usg?
Do góry