reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Komory boczne - poszerzenie

Cześć, chciałabym się zapytać jaka szerokość komór bocznych miały wasze córeczki na 3 badaniach prenatalnych? Pytam o dziewczyny bo słyszałam że chłopcy często fizjologicznie mają szersze.
U nas wyszło w 30 tygodniu ciąży 8,3 mm. Lekarka powiedziała że wszystko jest w porządku a ja zamiast zostawić to w spokoju to zaczęłam czytać Internet 🙈🙈🙈 i oczywiście zaczęłam się martwić bo na USG połówkowym było 6,8 mm a przeczytałam że z wiekiem ciąży komory boczne powinny maleć bo mózg rośnie ale płynu ubywa... I że wady mózgu najczęściej wykrywa się w 3 trymestrze...a norma niby jest do 8,2 mimo że piszą <10..No i teraz czytam i chciałabym się zapytać jak było u Was? Czy komuś te komory boczne faktycznie rosły i było wszystko ok?

reklama
Cześć, chciałabym się zapytać jaka szerokość komór bocznych miały wasze córeczki na 3 badaniach prenatalnych? Pytam o dziewczyny bo słyszałam że chłopcy często fizjologicznie mają szersze.
U nas wyszło w 30 tygodniu ciąży 8,3 mm. Lekarka powiedziała że wszystko jest w porządku a ja zamiast zostawić to w spokoju to zaczęłam czytać Internet 🙈🙈🙈 i oczywiście zaczęłam się martwić bo na USG połówkowym było 6,8 mm a przeczytałam że z wiekiem ciąży komory boczne powinny maleć bo mózg rośnie ale płynu ubywa... I że wady mózgu najczęściej wykrywa się w 3 trymestrze...a norma niby jest do 8,2 mimo że piszą <10..No i teraz czytam i chciałabym się zapytać jak było u Was? Czy komuś te komory boczne faktycznie rosły i było wszystko ok?
Po co sobie to robisz? Skoro lekarka powiedziała, że ok to ok.

Są w normie. My miałyśmy 11 mm i to dopiero było poszerzenie (samo się wyrównało w ciągu kolejnego miesiąca do 8 z hakiem).

reklama
Do góry