reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

reklama
Witam sie czwartkowo, leniwy mamy dzisiaj dzionek i pojde za przykladem bo gotowac mi sie dzis wybitnie nie chce wiec zamowie pizze:rofl2::rofl2:Moze i niezdrowo ale coz po porodzie juz nie bede mogla sobie na to pozwolic:rofl2::rofl2:
Wanilia a o ile wczesniej zawiozlas te wszystkie potrzebne dokumenty do zusu??
Ja oddalam miesiac wczesniej i mam nadzieje ze nie bede tyle czekala, 182 dni konczy mi sie 15 wrzesnia, a wywiad zawodowy i wywiad od lekarza oddalam 14 sierpnia.
zwolnienie mam do 12 wrzesnia, i nie wiem czy mam brac tylko na te 3 dni, czy wziasc tak wszelki wypadek na 2 tygodnie. najwyzej znowu karza mi cos poprawiac:dry:
Ide zrobic sobie cos do zszamania bo od rana tylko pare sliwek zjadlam i juz moj maly glodny bo zaczyna sie strasznie wiercic

U mnie napisali tak:

Orzeczenie lekarza orzecznika ZUS

W oparciu o obowiązujące przepisy ustalono:
- w związku z rokowaniem odzyskania zdolności do pracy, istnieją okoliczności uzasadniające ustalenie uprawnień do świadczenia rehabilitacyjnego, na okres 2 miesięcy licząc od daty wyczerpania zasiłku chorobowego

Uzasadnienie

Orzeczenie zostało wydane po dokonaniu analizy przedstawionej dokumentacji medycznej, w tym:
- zaśw. o stanie zdrowia wtstawionych przez lekarzy leczących
- wyników badań dodakowych: usg

Przy dokonywaniu ustaleń orzeczniczych uwzględniono:
- stopień naruszenia sprawności organizmu,
- możliwość przywrócenia niezbędnej sprawności w drodze leczenia i rehabilitacji
- wiek i predyspozycje psychofizyczne.

A druk to N-12F czyli orzeczenie lekarza orzecznika w sprawie ustalenia niezdolności do pracy/ niezdolności do samodzielnej egzystęcji.

Blond fajnie,ze nawiazalas nowe znajomosci w SR,zawsze razniej.Ja tez sie codziennie smaruje,a pare dni temu zauwazylam rozstepy na biodrach i piersiach mi zaczynaja wychodzic:baffled:
Magda faktycznie twoje kolezanki prawie wszystkie w ciazy,no i dobrze dzieci beda mialy wiecej znajomych:laugh2:
Kaka Trzymam kciuki!!!!
Minisia twoja ksiezniczka napewno sobie poradzi;-)Ja uwielbialam zakupy przed rozpoczeciem roku:-D
ppatga zycze pomyslnego malowania pazurkow:happy:
Ja mam dzis dzien pelen roboty:dry:,ale sie wyspalam dobrze,takzze luzik:-DCaly dom wysprzatac,pranie,prasowanie,gotowanie i na wieczor jablecznik bede robila:-p.Zycze wam udanego dnia!!!

Ostatnia edycja:
Witaj Dorotko:-)

Mnie dzisiaj jakoś smutno. Chce mi się spać i taka z lekka polegiwująca jestem. Mały szalał trochę w nocy, rano przez 10 min. a teraz śpi. Czekam na męża aż wróci z pracy, a później odwiezie moich rodziców na pociąg.

Dzisiaj naprawdę mi jakoś smutno:-(

Wanilia ja tez najpierw dostalam orzeczenie lekarza z ZUSu a potem pisemko od kiedy przyznaja mi zasilek i do kiedy: wiec u mnie tj. tak od 28lipca do 28 pazdziernika a ze termin mam 9 paźdz. to powinnam sie wyrobic:tak:
Mysle co tam u kaki a nie chce pisac smska bo moge przeszkadzac w badaniach:baffled:
Blond no to pewnie juz sie doczekac nie mozesz woziczka nie???

reklama
CIRIL moze hormonki szaleja ze ci tak smutno tak juz niestety mamy nieraz :-(
A mnie teraz smutno bo przed kafejka widziala biednego samego pieska ktury przechodzil non stop przez ulice ruchliwa a kierowcy sa bezczelni i moga go przejechac az plakac mi sie chce i wogole ten piesek ledwo stal kurcze z tego ciepla to mu jest zle i pewnie wykonczony upalem .
Ja juz dokarmiam od jakiegos czasu jednego pieska i kotek przy okazji z nim jest i tez sobie poje ostatnio ten kot taki chudy jadl karme dla psa a pies widzialam jak zjadl papierek bo ktos jadl jakiegos fastfuda i wyrzucil na ulice ten papierek i pies musial czuc miecho i zjadl ten papieek i pozniej jak ja mu dlalam karme dla psa to razem z tym kotem sie rzucili Teraz zostawiam mu w tym miejscu w ktorym widzialam juz go kilka razy i jak wracam nastepnego dnia to juz tego nie ma :-)
Zal mi takich zwierzat MASAKRA :-(

Do góry