reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Witam się i ja porankowo

Magdziunia - no mam nadzieję, że to się zmieni, jak tylko Szymuś się urodzi.
Dorotka - a płacą chociaż Twojemu M za te dodatkowe godziny ??
Blond - mój Mały to się statnio coś bardz akywny zrobił w nocy... dzisiaj to tak się wiercł i tak kopał, że spać nie mogłam... miałam wrażenie, że się ułożył w poprze brzucha i kopał mnie w jeden i drugi bok...
Minisia - jak się bierze fenoterol to istnieje obawa, że się urodzi po terminie?? a nie wiesz jak to jest z Luteiną ??
Pati - będziemy wkrótce przestawiać wszystko w pokoju co mamy i mierzyć gdzie nam najlepiej będzie ulokować. Zbaczymy co z tego wyjdzie....
Miabelka - ja też wierzę, że będzie dobrze, aczkolwiek trochę przeraża mnie, że to już tak blisko .... tak jakbym nie była gotowa... czuję się trochę jak rzed egzaminem, na który nie wiele umiałam i marzyłam, żeby ten egzamin chociaż o parę dni przesunąć.
Czarna - no właśnie też czytałam, że z chłopakami jest trudniej i że częściej mają kolki...ale nie wiedziałam, czy to prawda czy nie...
Lilunia83 - śpij kiedy masz na to chotę, bo z tego co wszyscy mówią, później będzie ciężko się wyspać ;-)

Humorek mi się już dzisiaj troszeczę poprawił. Wczoraj to złapałam takiego doła, że naet pisać już nie mogłam, ale dzisiaj już jest lepiej ... pogoda znowu ładna choc mam nadzieję,ze upały już nie wrócą...

Do "poczytania" za jakiś czas:-)

reklama
ANIU moj M pracuje na budowie i ma pod soba ludzi Non stop do niego dzwonia nawet jak nie jest w pracy Jak nie szef to pracownicy a nas to wkurza nawet M wylaczyl wczoraj o 21 tel bo juz ma dosc tych telefonow od 5 nad rane sie one urywaja :-(
Pracuje M tam od jakis 3 tygodni i placa mu za skonczona prace wiec oni nie robia na godzine tylko za robote.Dziennie M dojezdza do katowic i dziennie wydajemy na bilety 12 zl a ostatnio M pracowal nawet w niedziele wiec prawie 100 zl tygodniowo idzie na jego dojazdy.Narazie na tyle na ile M zmienial juz prace a robi to czesto to w tej jest jak narazie najlepiej :-)
Przynajmniej na rachunki mamy i jakos na zycie moze nie takie blogie ale jest.M pracuje jak najwiecej i jak najdluzej po to aby szybko konczyc dana budowe i dostac kase Biedny naprawde sie narobi :-(

GOSIU jak tam dzis twoje samopoczucie ????????????

Witam i ja;-)

Poleniuchowałam trochę w łóżku i zabieram sie za śniadanko...a potem moze w koncu sie zabiorę z prezentację do pracy - obiecałam zrobić na pozegnanie koleżanki.

Antuanet kupił spiochy, ale nie wiem co chciał kupić, ja cały czas musze mówic opisowo, bo te nazwy są za trudne
mirabelka powodzenia na wizycie
czarna strasz mnie jeszcze bardziej z tymi chłopakami
dorota dobrze ze masz lepszy humorek, dla kamilka śpiochy i czapeczke, a dla mnie bukiecik róż
blond trzymam kciuki
wanilia nie szalej z meblami

witam się i ja , późno, bo w nocy nie spałam od 4 do 6, a potem usnełam i wstałam o 9. Pranie już idzie, łazienka i kuchnia wysprzątane, ciasto w piekarniku, musze zaraz isc wywiesic pranie, ale czekam aż ciasto dojdzie. W planach mam dzisiaj poprzesadzać kwaity w doniczkach, ale zobacze, bo już mi się nic nie chce

Czarna rozbawilas mnie tym wepchnieciem w kolejke :)) to nie specjalnie ale juz naprawde brzusio mi ciazy i chce byc po :)) Wlasnie wzielam kapiel i nawet nie umiem sobie nog wydepilowac przez brzusio ;))
Wiesz pozwolilam sobie przeczytac Twoja relacje z porodu Lauruni rewelacja!!!tez tak chce a swoja droga (podobnie jak Ty w dniu porodu)wlasnie dzis czuje jakby mala napierala na dol brzucha co strasznie ciagnie do dolu a sam brzuch mam taki twardy i mam wrazenien ze zaraz peknie !!
Ale mowie nie boje sie odstawic fenoterolu bo wiem ze i tak pewnie przenosze :((
Minisia czy depilujesz sobie nogi depilatorem czy kremem?
Ja od zawsze używam depilatora, ale teraz mam obiekcje czy mogę to robić. Żeby nie wywołać jakiś skurczy :zawstydzona/y: :confused: :zawstydzona/y:

Ja wstałam bez twardego brzucha. Mały chyba skacze na skakance, tak mi czasem brzuch się trzęsie....
Teraz siedzę na forach pediatrycznych bo mój Jasiek dostał jakiś dziwnych krosteczek na nóżkach. Zrobiłam zdjęcia i wysłałam do dermatologa do Łodzi, a w czwartek mój P pojedzie z nim do Lublina. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Asiu, a Ty gdzie jesteś?
Jak tam Twój brzuszek? nie ciągnie już tak bardzo?
A co do Twojej tęsknoty do byłego...
Nie ma szans, żebyście do siebie wrócili?????

Widze, że aktywność na wątku jest.
Ja właśnie zjadłam już drugą nektarynkę i zajadam żurawine suszoną.
Nic się nie chce a kuchnie ogarnąć by się zdało.

Na obiadek naleśniczki dziś będą.
Przepraszam, że tak egoistycznie ale wieczorkiem skrobnę więcej.

PPATQA to widze ze M sie postaral bo i dla Kamilka i dla Mamusi cos kupil Slicznie :tak:
KAKA miej pracy;-)
BEZA ciesze sie ze z twoim brzusiem oki
A Asia ma dzis egzamin dlatego pewnie jej nie ma 3 majcie kciuki:tak:
MIRABELKA 3 mamy kciuki za USG pisz nam wiesci juz po USG :tak:
MADZIU smacznych naslesnikow zycze, mnie zostaly z wczoraj 2 i zaraz sobie je odgrzeje bo lubie takie odgrzane ;-)
Ja bylam z psem na spacerze i na poczcie Na targu kupilam sobie MALINY mniam mniam teraz sie nimi objadam:-D
Bylam tez w sklepie po jedzenie dla mojego WAFELKA i dla tego biedoka pieska i spotkalam tam kolezanke z pracy i jej mame i pytaja sie one mnie na kiedy mam termin a ja ze koniec pazdziernika lub poczatek listopada a one obie
"TAK BO WYGLADASZ JAKBY TO JUZ BYLO ZARAZ :szok::szok::szok:"
Fajnie mi powiedzialy heheha ale ja sie ciesze bo ja moge miec duzy brzusio mnie to nie przeszkadza moze byc jak najwiekszy heheh

Cos naszej GOSI MNIE MA :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Ja ide ogarnac kuchnie i nastawic pranie U nas wczoraj caly dzien padalo a dzis sloneczko :-)

czesc dziewczyny w kolejny dzień

u mnie noc po starmu, wstawanie milion razy, nic nowego. Budzizły mnie jakieś skurcze ale nad ranem sie rozeszło. Dziś Rob jest 200km ode mnie w trasie wiec lepiej żeby teraz nic sie nie działo...
Moja księżniczka sie budzi, ide ją wycałować. Miłego dnia kobietki.
wiesz jak to jest dzieci bywaja złosliwe:-p:-p:-p
Dziewczyny pisze szybciutko bo 1 reka trzymam wyswietlacz a 2 pisze.Lece zaraz na uczelnie załatwic papiery.Trzymajciie sie.Dziekuje za nr.Czarna ja sie zgłaszam o ten dostep do zamknietego.Buski
Powodzenia na egz
Blondiii czekamy na relacje mam nadzieje ze dziekan okazałm sie człowiekiem:tak:
Lilunia ja takie bezsenne noce miałam z Lalunia teraz odpukać.....:)))
Anetko czyli zaczełas wielkie szykowanie:)))
Wanilia zbieraj siły zbieraj:)))
ppatqa alez ja cie niechce straszyc. Mnie wszytscy dookoła strasza:)))) ze miałam relaksik przy dziewczynkach
wiec Sami mi pokaze co to znaczy miec dziecko w domu:))))
Beza moze to jakies uczulenie na pokarm albo cos go ugryzło????
Dorotka mi wszyscy mówia ze mam mały brzusio i zdecydowanie w tej ciazy jestem najszczuplejsza. A ostatnio jedna
sąsiadka ze zdziwieniem mówi a "Pani jeszcze chodzi przeciez miała Pani termin na koniec sierpnia!!!!!"
Gosia mam nadzieje ze dzis lepsze samopoczucie

Ja wlasnie odpoczywam. Obiadek sie gotuje a potem mysle ze chyba bedzie jakas drzemka no chyba ze znow ktos zacznie wiercic:((((

Witam,ja dzis polezalam dluzej i dopiero sniadanko zjadlam:szok:.Dzis nie mam zadnych planow,moze cos poczytam:-)Wczoraj odwiedzily mnie kolezanki i do wieczora siedzialy,az mi humor sie poprawil:tak:,a dzis znowu padA i jakos ponuro,ze nic sie niechce...

reklama
motylku ja tez niedawno sniadnko jadłam bo całe pieczywo ranne głodomory zjadly wiec musiałam isc do sklepu:-p
ps ja sie nic niechce to nie wolno sie zmuszac. Moze twój organizm potrzebuje troche luzu i odpoczynku:tak:

Do góry