reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Szczepią nadal Euvaxem bo jeżeli chcesz Engerix to musisz o tym powiedzieć i zapłacić :baffled:

no wlasnie to mnie dziwi...sprawdzalam w ksiazeczce syna i jak sie urodzil 3 lata temu i pozniej kolejne szczepienia byly wlasnie engerix'em...to dlaczego teraz trzeba doplacac jak kiedys tymi robili masowe szczepienia? koreanska firma wygrala przetarg na szczepionki i mimo ze kiedys szczepili engerixem to teraz trzeba za nia placic jak sie nie chce euvaxa? bez sensu...:baffled:

reklama
Dzisiaj byliśmy w przychodni i mała waży już 3740gram, czyli w ciagu tygodnia przybrała 270gram:-):tak: wiec jest super!:-) I zdecydowałam się na szczepionke 5w1. Zamówiłam w aptece i w poniedziałek przed samym szczepienie do odbioru:-) Ile u was kosztuje ta szczepionka 5w1? Bo u mnie 141zł.:tak:

aniach - to chyba dość drogo , bo ja za 6w1 dziś zapłaciłam 160zł . ale nie wiem dokładnie .. ale zdaje mi sie że większa różnica w cenie była tych szczepionek ..

Twoja Julka to przy moim słoniu mała kruszynka.
Szymek waży już 5400:):-D:-DI ja się dziwie że on wyrasta mi już z rzeczy 0-3miesiące..
Nie dał się pani zmierzyć bo machał nogami ..:)

aniach- fajnie Julka przybiera :tak:. U nas cena 5w1 podobna- ok. 130 zł.

kasia_z- masz racje, to przestępstwo. Ciekae, czy ktoś poniesie za to konsekwencje?

dalsza część dziewczyny to przeczytałam:
lekarze i specjaliści od leków uspakajaja rodziców i radza nie wpadać w panike.
szczepionka euraxB poza wstrzymanymi dwoma seriami(UVA 07027iUVA 08010)
jest dopuszczana do stosowania.Można nią szczepić dzieci.Zatrzymane serie są badane.

Moja Julka była właśnie z tej seri w szpitalu zastrzepiona:szok::szok::szok:

ku..... to albo wstrzymane i badaja , albo nią szczepią , to po co uspokajają skoro te serie nadal są w użyciu przez szpitale , brak słów .

Aniach - w tamtym przypadku powikłania były po kilku dniach , więc się nie martw

reklama
Do góry