• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2008

Asiu u mojego Sebusia kupki są konsystencji i koloru musztardy - takie żółtawe.
Położna mówiła, że dobre - takie powinny być.

Ja poradziłam sobie z ulewaniem tak - karmię na raty - jak nałapie za dużo powietrza to delikatnie wyjmuję pierś z buzi synka i pionizuję go.
Odbija i znów przystawiam do cyca.
Czasem się uleje, ale to sporadycznie.
No i mniej czkawek jest jak odbeknie sobie maluch.

reklama
Ja jeszcze do gina nie ide bo mi powiedzial ze 6-7 tygodni po porodzie wiec mam jeszcze duzo czasu.
a co do tej nietolerancji laktozy....jak polozna byla w sobote to ogladala te kupki i powiedziala ze sa ok i ze ilosc tez dobra(w szpitalu tez tak mowili) bo to nie sa biegunki tylko normalne kupki.sluzu juz w nich nie ma.a to ze ulewa to powiedziala ze dlatego ze za duzo zjada na raz i lapie powietrze w trakcie:baffled:w szpitalu na wadze przybieral juz wiec mam nadzieje ze to nie to....dzisiaj mialam jechac z nim na kolejne wazenie ale moja mama zapomniala:wściekła/y: i wlasnie do niej dzwonilam gdzie ona jest bo juz 2 godziny czekam a osrodek za 10 min zamykaja, a ona na zakupach bo zapomniala...i jutro pojedziemy dopiero....on zaczal ulewac od kiedy daje mu do oporu jedzenia i mysle ze naprawde to dlatego bo jakby nie tolerowal laktozy to by mu sie to pewnie wczesniej zdarzylo a nie dopiero teraz nie?a mozesie myle...nie wiem jutro zapytam pediatre i trzymajcie kciuki zeby to nie bylo to:no:
Blond trzymam kciuki !!! nie chciałam straszyć, tylko podpowiadam. Obym sie myliła!!! A lekarze mają skłonność do wydawania pochopnych diagnoz, mam nadzieje ze i u mnie to nie TO.

CZesc Wanila widze ze nie tylko ja jestem z Atosiem na mleku z apteki my na razie jestesmy na bebilon pepti. Ja byłam juz i ginekologa i dostałąm skierowanie na usg TV zobaczymy co bedzie. Poprosiłam o tabletki antykoncepcyjne i dostałam ale maz sie ze mnie kłóci zebym odstawiła. A ja na razie nie chce miec kolejnej dzidzi. Na moje pytanie u ginekologa kiedy moze pojawic sie miesiaczka powiedział ze nie wie ze to roznie w zaleznosci od kobiety. Niestety co mnie niepokoi troszke to mam jeszcze malutkie plamienia ale usg pokaze .

CZesc Wanila widze ze nie tylko ja jestem z Atosiem na mleku z apteki my na razie jestesmy na bebilon pepti. Ja byłam juz i ginekologa i dostałąm skierowanie na usg TV zobaczymy co bedzie. Poprosiłam o tabletki antykoncepcyjne i dostałam ale maz sie ze mnie kłóci zebym odstawiła. A ja na razie nie chce miec kolejnej dzidzi. Na moje pytanie u ginekologa kiedy moze pojawic sie miesiaczka powiedział ze nie wie ze to roznie w zaleznosci od kobiety. Niestety co mnie niepokoi troszke to mam jeszcze malutkie plamienia ale usg pokaze .
Agamir my dostaliśmy nutramigen, troszke ze wzgledu na to, ze najpierw pediatra Szymonka przepisał isoptin a on w smaku jest nawet lepszy od cyca, (ale jest mlekiem sojowym i moze uczulac) i mały nie chciał ssać piersi. Ale pojawił sie kolejny problem, bo teraz ani piersi nie chce, ani nutramigenu. (pije po 50-60 ml i płacz) no i sama zdecydowałam podaje mu od nowa isoptin, bo przeciez dzieciny nie bede głodzić:crazy: i ściagam mleko z piersi i podaje w butelce, na zmianę.

Madziu i ja mam nadzieje, ze to nie jest nietolerancja laktozy, bo Szymuś od początku przybrał na wadze juz 1 kg.

--------------

ISOMIL NIE ISOPTIN :-]

Ostatnia edycja:
ASIU I WIOLU zycze i 3 mam kciuki aby to jednak nie byla ta nietolerancja laktozy :tak:
MADZIU U NAS KUPKI TO TEZ TAKIE WLASNIE MUSZTARDY :tak:
WIOLU wiec co odciagasz tym recznym laktatorem pokarm ??? Jak tak to wielki podziw bo ja ostatnio nie umiem nic sciagnac :baffled:

U mnie dzis byla ciotka z kuzynka Mialy wczoraj przyjechac ale dzis przyjechaly :tak:Ciotka nic dla malej nie kupila bo chciala dac kase bo powiedziala ze sama wiem co mam kupic i chciala dac mi 100 zl ale nie wziale tej torebki Ale jutro da mamie mojej ta kase bo pracuja obok siebie :tak:Wiec jutro sobie kupie 1 lub 2 herbatki dla malej i na zapas kupie sobie juz mleczko Chce jej pokupowac aby pozniej jak kasy zas nie bedzie to aby moja KRUSZYNKA miala wszystko co potrzebuje :tak: Moja dzidzia spi juz od 16 ciekawe co bedzie robila w nocy Ja gadalam z M przez tel i powiedzialam ze chcialbym jak mnie zmozy spanie isc sie polozyc az sie sama nie obudze i jak sie obudze w nocy to wezme ja do siebie Poprostu chce troche pospac sama i M sie zgodzil ale zobaczymy bo jak on bedzie mi usypial to ja ja wezme do siebie bo M spi twardo i moze sie nie obudzic jak ona bedzie plakala:baffled:Juz nie wiem co mam zrobic czy isc sie wyspac czy wziasc ja do siebie i sie nie wyspac ale troche b0je sie ja zostawic ze M usnie ale cos mi sie nalezy jakis odpoczynek Sorki za taka zagmatwana wypowiedz:confused:

Mój Sebuś bierze mnie na przetrzymanie - skubaniec słodziutki mój.
Najada się i zasypia a po 20-30 min budzi się i patrzy a zaraz płacze i znów cyc.
Bardzo lubi jak jestem blisko i to zrozumiałe - wtedy to już jest jak w raju.

Mój Sebuś bierze mnie na przetrzymanie - skubaniec słodziutki mój.
Najada się i zasypia a po 20-30 min budzi się i patrzy a zaraz płacze i znów cyc.
Bardzo lubi jak jestem blisko i to zrozumiałe - wtedy to już jest jak w raju.

Gabrysia robi tak samo :-) Zasypia na rekach, odkladam ja, kreci sie i zasypia, za chwile budzi sie i cyc znowu. Teraz opracowalam na nia metode. Czekam az mocniej zasnie i klade jej moja koszulke kolo buzi. To dziala ! :-) Spi teraz juz 2,5 h a ja mam czas dla siebie.

reklama
Moja tez pije kilka minut i zasypia i zaraz jak ja odkladam to sie budzi i krzyczy ze glodna jest :-(

Moj M juz usypial przed tv wiec mu malej nie zostawie najwyzej w nocy go obudze ale to sie tez zobaczy jak bardzo bede zmeczona Narazie mala jeszcze nie spi

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry