reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Opieka nad dzieckiem czyli o kolce, laktacji, karmieniu, śnie itp

Monika, i ajk odsmoczanie?

ja od 3 dni wogóle nie daję smoka w dzień - tylko do usypania. jak wstaje to zabieram mu i mówie że pan zabrał i ze jak bedize pora snu, to pan przyniesie. a niedługo powiem mu ze pan zapomniał przynieśc. i mam nadzieje ze obejdzie sie bez sensacji.
tylko nie wiem czym go bede zatykac w miejscach publicznych, np w kościele?:baffled:

reklama
Powodzenia Dziewczyny.
My chyba mielismy szczescie, ze tak bezbolesnie to u nas poszlo. Bo jak tak dookola slucham, to kurcze ciezko to idzie. :no:

My sie wachamy co do odstawienia cumla, Julka dostaje tylko do spania, w trakcie dnia nawet nie woła o niego. Raz jestesmy zdecydowani ze zabieramy, a innym razem stwierdamy, ze jeszcze jakis czas. Julka jednak juz wie, ze cumelek zostanie sprezentowny małej Matyldzi jak pojedziemy do niej w odwiedziny. I nawet sie na to zgadza, mysle ze nawet jej go da tylko obawiam sie ze moze byc gorzej jak przyjedziemy do domu i cumla juz nie dostanie. No coż zobaczymy bo odwiedziny dpewnie dopiero za pare tygodni wiec jeszcze troche spokoju przed nami i musimy sie tym delektowac:-D

Nasz nono w użyciu tylko podczas zasypiania. Całkiem dobrze szło nam z odsmoczeniem ale ostatnio Fifi budzi się w nocy płacze i woła "nono, nono":wściekła/y:

U nas juz chyba koniec spania w dzien:crazy:. Julka juz piaty dzien z kolei nie spi w dzien, a było tak pieknie potrafiła nawet do 3 godzin w dzien spac, ateraz lipa. Zastanawiam sie tylko czy jak dziecvko rezygnuje z dzremek to przestaje tak spac z dnia na dzien czy stopniowo spi coraz krocej az do całkowitego zaprzestania:confused:? A moze to jeszcze reakcja po lekach ktore brala, ale nie wiem czy to mozliwe

reklama
Ju;la teraz tez o 20 juz spi i wstaje ok 8, ale to spanie w dzien było bardzo na reke bo w czasie gdy ona spała to mozna było cos zrobic, jakis obiad, sprzatanko itp. a tak to juz wiekszy problem bo chodzi i albo nudzi zeby sie z nia bawic albo jest wszystkiego ciekawa i oczy naokoło głowy trzeba miec

Do góry