reklama
rasqo
Zaciekawiona BB
Witam wszystkie przyszłe sierpniowe mamusie.
Ja mam termin na 20 sierpnia, do tej pory wszystko jest ok.
Byłam na pierwszej wizycie 30 grudnia by upewnić się co z ciążą, widziałam już bijące serduszko
. Następną wizytę mam 27 stycznia.
Do tego czasu muszę zrobić badania. Tak więc jest to 7 tydzień. Do tej pory to męczą mnie mdłości, mam mały apetyt, odrzuca mnie od słodkiego i od wędzonego, no i lekki ból w dole brzucha.
Pozdrawiam Was
Ja mam termin na 20 sierpnia, do tej pory wszystko jest ok.
Byłam na pierwszej wizycie 30 grudnia by upewnić się co z ciążą, widziałam już bijące serduszko
Do tego czasu muszę zrobić badania. Tak więc jest to 7 tydzień. Do tej pory to męczą mnie mdłości, mam mały apetyt, odrzuca mnie od słodkiego i od wędzonego, no i lekki ból w dole brzucha.
Pozdrawiam Was
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
Hej rasqo!
Witamy w klubie przyszłych mam
Jak przeczytałam twój post to aż mnie ciarki przeszły
Wygląda na to, że jesteśmy na ty samym etapie ciąży
Wyliczyłam sobie termin na stronach internetowych i raz wyszło mi 19 drugi raz 21 sierpnia. Ja do mojej dr G wybieram się jutro i nie spodziewałam się, że już będzie można posłuchać serduszka!!! Ciąże potwierdził inny lekarz, do której poszłam tylko po to.
Nam apetyt dopisuje, może dlatego, że od ponad tygodnia siedzę w domu z powodu grypy
Ale już jest lepiej. Mam lekkie mdłości, ale nie toleruje jedynie kawy zwyczajnej za to rozpuszczalną z mlekiem jak najbardziej.
Pozdrawiam serdecznie
Ps. Prawda, że sporo nas tu
Będzie nam raźniej:-)
Witamy w klubie przyszłych mam
Jak przeczytałam twój post to aż mnie ciarki przeszły

Wygląda na to, że jesteśmy na ty samym etapie ciąży
Nam apetyt dopisuje, może dlatego, że od ponad tygodnia siedzę w domu z powodu grypy
Pozdrawiam serdecznie
Ps. Prawda, że sporo nas tu
Będzie nam raźniej:-)- Dołączył(a)
- 4 Styczeń 2009
ja co prawda mam termin na przełom sierpnia i września, ale kibicuję sierpniowi, bo urodziny taty i dzidzusia w pierwszych 2 tygodniach września (2 panienki
) to za dużo
pozdrawiam wsyzstkie mamy :*
PS: rasqo ja byłam na wizycie przedwczoraj (żeby potwierdzić wyniki 2 testów...) lekarz ocenił ciążę na 5 tydzień i 3 dni i nie słyszałam jeszcze serduszka
nie mogę doczekać się 8 tygodnia, żeby pójść i już na pewno usłyszeć bo trochę się martwię, chociaż lekarz powiedział, że to normalne bo ciąża jest bardzo młoda.
PS: rasqo ja byłam na wizycie przedwczoraj (żeby potwierdzić wyniki 2 testów...) lekarz ocenił ciążę na 5 tydzień i 3 dni i nie słyszałam jeszcze serduszka
Dzien dobry Wszystkim :-)
ankka11 nie martw sie-ja na pierwszym usg (zarowno teraz jak i w pierwszej ciazy) tez bylam jakos w 5 tyg i 3 , czy 4 dniu i widzialam jedynie pecherzyk, bez widocznej jeszcze fasolki no a tym bardziej serduszka... Wszystko zatem jest w porzadku-glowa do gory!! Ciaza jest rzeczywiscie jeszcze zbyt mlodziutka, ale na pewno juz na nastepnej wizycie uslyszysz i zobaczysz to, czego tak bardzo pragniesz i wyczekujesz :-)
Ja nastepna wizyte mam 13 stycznia-juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze wszystko bedzie oki :-)
Jak ja Wam zazdroszcze ze odrzuca Was od slodkiego-bo ja gdyby nie silna wola moglabym jesc czekolady i inne lakocie doslownie kilogramami
Nie wiem czym to jest spowodowane, moze tym ze na ogol w stanie nieciazowym nigdy nie przepadalam za slodkim, no teraz w odmiennym musialo to ulec zmianie:-)
a tak poza tym w dalszym ciagu zero objawow- najbardziej przerazaja mnie piersi, ktore ani nie bola, ani jak na moje sie nie powiekszyly
moze panikuje
oby...
ankka11 nie martw sie-ja na pierwszym usg (zarowno teraz jak i w pierwszej ciazy) tez bylam jakos w 5 tyg i 3 , czy 4 dniu i widzialam jedynie pecherzyk, bez widocznej jeszcze fasolki no a tym bardziej serduszka... Wszystko zatem jest w porzadku-glowa do gory!! Ciaza jest rzeczywiscie jeszcze zbyt mlodziutka, ale na pewno juz na nastepnej wizycie uslyszysz i zobaczysz to, czego tak bardzo pragniesz i wyczekujesz :-)
Ja nastepna wizyte mam 13 stycznia-juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze wszystko bedzie oki :-)
Jak ja Wam zazdroszcze ze odrzuca Was od slodkiego-bo ja gdyby nie silna wola moglabym jesc czekolady i inne lakocie doslownie kilogramami

Nie wiem czym to jest spowodowane, moze tym ze na ogol w stanie nieciazowym nigdy nie przepadalam za slodkim, no teraz w odmiennym musialo to ulec zmianie:-) a tak poza tym w dalszym ciagu zero objawow- najbardziej przerazaja mnie piersi, ktore ani nie bola, ani jak na moje sie nie powiekszyly
moze panikuje
oby...kaskax25
mama wspaniałej trójki
andziaa mam to samo nie bola mnie ani troszke i tez sie nie powiekszaja, za to mdlosci mam na potege. Troche tez mnie to martwi ze nie bola, ale jutro mam wizyte i usg a u mnie juz serduszko musi byc widoczne bo wychodzi mi juz 10tydz. Takze mam nadzieje troche sie uspokoic 

Witam dziewczynki. Chyba zima nas nawiedza
. Ja od kilku dni męczę się z kaszlem, ale na szczęście głównie tylko wieczorami. Pije na to mleko z miodem. Jak nie pomoże to do lekarza się wybiorę.
Andziaa ja też raczej mdłości nie mam. Miałam może ze 3-4 razy i to tylko chwilę trwało. Piersi miałam bolące, ale teraz już nie czuje. Albo przestały boleć albo się przyzwyczaiłam. W podbrzuszu też nic się nie dzieje. Martwiło mnie to, ale jak byłam we wtorek na usg, widziałam pikającą kropeczkę :-). Andziaa po prostu mamy szczęście, że nas nie "męczą" objawy. Chociaż i ja byłabym chyba spokojniejsza gdybym sobie tak raz na jakiś czas zwymiotowała i piersi nawet nie mogła dotknąć ;-) - wtedy czułabym że jestem bardzo w ciąży
. Ponieważ moja fasolka wygląda na młodszą iż gin liczył, w piatek mam kontrolę czy się dobrze wszystko rozwija. Będzie to koniec 8 tygodnia. A w poniedziałek idę na resztę badań. Ojjj czuje , że czas będzie mi płynął od wizyty do wizyty
.
Mam pytanie, dziewczynki mówiłyście już coś swoim pracodawcom ? Ja jeszcze nie i szczerze mówiąć już śni mi się to po nocach.
. Ja od kilku dni męczę się z kaszlem, ale na szczęście głównie tylko wieczorami. Pije na to mleko z miodem. Jak nie pomoże to do lekarza się wybiorę. Andziaa ja też raczej mdłości nie mam. Miałam może ze 3-4 razy i to tylko chwilę trwało. Piersi miałam bolące, ale teraz już nie czuje. Albo przestały boleć albo się przyzwyczaiłam. W podbrzuszu też nic się nie dzieje. Martwiło mnie to, ale jak byłam we wtorek na usg, widziałam pikającą kropeczkę :-). Andziaa po prostu mamy szczęście, że nas nie "męczą" objawy. Chociaż i ja byłabym chyba spokojniejsza gdybym sobie tak raz na jakiś czas zwymiotowała i piersi nawet nie mogła dotknąć ;-) - wtedy czułabym że jestem bardzo w ciąży
Mam pytanie, dziewczynki mówiłyście już coś swoim pracodawcom ? Ja jeszcze nie i szczerze mówiąć już śni mi się to po nocach.
Koti (zdrowiej przy okazji
) i Zeberka trzymam kciuki za Was i rozsądnych pracodawców
Ja jak na złość zrezygnowałam 2 miesiące temu z pracy na umowę o pracę i teraz tylko zlecenie więc nawet nie mam czym się martwić jeśli chodzi o wyrozumiałość pracodawcy
kocham moją małą wpadkę ;-)
Co do objawów to moje piersi też są jak kiedyś, ani nie wyglądają jakby miały zaraz rosnąć, ani nie bolą. Za to mdli mnie tak, że...
a na myśl o czekoladzie mi się pogarsza więc zazdroszczę Ci andzia tej ochoty :-) ale chyba masz rację z tą "odmiennością" stanów, bo ja uwielbiałam słodycze, a teraz wolę nawet o nich nie myśleć.
Ja jak na złość zrezygnowałam 2 miesiące temu z pracy na umowę o pracę i teraz tylko zlecenie więc nawet nie mam czym się martwić jeśli chodzi o wyrozumiałość pracodawcy
kocham moją małą wpadkę ;-)Co do objawów to moje piersi też są jak kiedyś, ani nie wyglądają jakby miały zaraz rosnąć, ani nie bolą. Za to mdli mnie tak, że...
a na myśl o czekoladzie mi się pogarsza więc zazdroszczę Ci andzia tej ochoty :-) ale chyba masz rację z tą "odmiennością" stanów, bo ja uwielbiałam słodycze, a teraz wolę nawet o nich nie myśleć.reklama
aga_irlandia
MAMA PO RAZ PIATY:)
DZIEN DOBEREK DZIEWCZYNKI...
co do objawow to moje piersi jak w kazdej ciazy oczywiscie sa bardzo bolace juz teraz i duzo wieksze( co mnie wcale nie bardzo cieszy bo z natury biust duzy mam)....mdlosci jako takich nie mam zbytnio rozmawialam z kibelkiem raptem kilka razy....zachcianek specjalnych nie mam,bole w podbrzuszu jak na : i owszem ....
pozdrawiam
co do objawow to moje piersi jak w kazdej ciazy oczywiscie sa bardzo bolace juz teraz i duzo wieksze( co mnie wcale nie bardzo cieszy bo z natury biust duzy mam)....mdlosci jako takich nie mam zbytnio rozmawialam z kibelkiem raptem kilka razy....zachcianek specjalnych nie mam,bole w podbrzuszu jak na : i owszem ....
pozdrawiam
Podziel się: