reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Doti, czy masz w sprzedaży "pokrowce" na deski do prasowania? I czy też szmatki do żelazka to mają właściwości czyszczące takie jak sztyft?

Majandra, te pokrowce są teraz nawet w promocji, kosztują niecałe 14 złotych . Nie mam ich w domu, musiałabym zamówić, dużo moich znajomych je kupiło i są zadowolone. A co do szmatek, to nie powiem Ci, czy czyszczą tak jak sztyft, bo nie używałam (szczerze mówiąc szmatek też nie, czyszczę żwlazko jakimś środkiem co mi się trafi pod ręką). Ale generalnie mam kilka z ich środków czystości i jestem bardzo zadowolona.

kurcze w takich sytuacjach to nie wiadomo co powiedzieć:-(
a dla nas kiepskiego czasu cd. S złapali na prędkości i zakazie dla tirów, miał dostać 500+6pkt,ale wzieli 50. A kasy nie ma. Ja mam w portfelu ostatnie 50,które miały być jakby co na te czopiki których nigdzie nie ma. Jutro muszę kupić pampersy,bo zostało mi 15,ale to chyba do soboty nie starczy. Któraś z was chyba kupuje te Dada z Biedronki, więc i ja się pokuszę,bo muszę:crazy:

Justyna, ja używałam dada i są ok. Ale wyszło mi że jak jest promocja na huggies to mi huggiesy wychodzą taniej :szok:. Dzisiaj kupiłam bella też za 30 złotych. Ostatnio się do nich przekonałam, są fajne.

Anetasa, tak mi przykro z powodu kuzynki. Doskonale rozumiem przez co przechodzi...

reklama
napisałam posta i zawiesił mi się net wrrrr i wszystko poszło w .....

Wpadłam Was podczytać żeby zaległości sobie nie robić ale weny niestety dziś brak. Wybaczcie! Niestety moja kuzynka już nie musi lecieć do Polski dziś poroniła:-(

:-:)-:)-:)-( bardzo mi przykro też to przeszłam:-:)-(

mialo mnie już nie być ale D na chwilkę gdzieś poszedl więc korzystam:-p

a zadzialaly na ciebie te tabletki poczulaś jakąś ulgę?

Ja już dzisiaj tyle tego wzięłam że już sama nie wiem co działa a co nie jestem normalnie smarkula ;-) a te tabletki akatar już kiedyś miałam i owszem pomogły ale później wszystko się skumulowało i zawaliło zatoki , no ale i tak ich będę używać bo w środę do pracy i jakoś pracować trzeba

justyna pan aptekarz to niezły "kawalarz"

Ostatnia edycja:
Ja już dzisiaj tyle tego wzięłam że już sama nie wiem co działa a co nie jestem normalnie smarkula ;-) a te tabletki akatar już kiedyś miałam i owszem pomogły ale później wszystko się skumulowało i zawaliło zatoki , no ale i tak ich będę używać bo w środę do pracy i jakoś pracować trzeba
Ja też tak miałam po tym akatarze wszystko było ok dopóki go nie odstawiłam a potem miałam zatoki:-( Od tamtej pory unikam tych specyfików na katar i w razie potrzeby na noc włanczam nawilżacz powietrza i dodaję kilka kropelek olejku eukaliptusowego do wody a pod nos ładuję maść majerankową. Zazwyczaj szybko pomaga:tak:
A co do kuzynki to właśnie najgorsze było to że nie wiedziałam co mam jej powiedzieć gdyby była chociaż obok to mogłabym ją przytulić i pozwolić się wypłakać a tak przez telefon to nie wiedziałam jak jej dodać otuchy bo chyba pocieszyć się nie da:no: zwłaszcza że bardzo chcieli maleństwa i się strasznie cieszyli.
Bardzo Was przepraszam ale ja uciekam spać bo po tym całym dniu już nic mi się nie chce i tak pewnie będę leżała i myślała o Ewie i aniołku.

Ostatnia edycja:
Doti, ja do żelazka używam sztyftu, jest rewelacyjny. Musze używać, bo mąż brudzi żelazko prasując marynarkę (taki dziwny materiał, że zostawia syf). Ja bym wzięła od Ciebie ze 2 pokrowce. Czy to jest jakaś standardowa wielkość? Nie wiem czy są różnej wielkości deski.:confused::sorry2:

NuŚka, ja mogę Ci polecić SINUPRET (drogi, ale bardzo skuteczny) i SUDAFED. Bez skutków ubocznych. Ostatnio brałam Sinupret i wystarczył 1 dzień kuracji. Ale cholerstwo kosztuje ponad 30 zł.:wściekła/y:

Cześć babeczki
Anatesa bardzo mi przykro z powodu kuzynki:-(
Doti Carioca trzymam kciuki żeby w końcu zaskoczyło :-) i może rzeczywiście warto trochę odpuścić i nie kontrolować tak tej temperatury itd psychika też jest bardzo ważna ale łatwo powiedzieć nie myśl o tym :sorry2:
Agulka rzeczywiście mała mądralińska Ci rośnie :-D
u nas wszystko dobrze W jedzie w czwartek do Krakowa bo ma umówioną wizytę z jakimś ordynatorem na laryngologii mam nadzieję że go zacerują ... i w końcu będzie lepiej :crazy:
ja siedzę nad jakimiś koszmarnymi ustawami (a miałam nie zabierać pracy do domu:dry:) ale zaraz zmykam do łóżka to znaczy zaraz po tym jak coś zjem (W właśnie smaży kotlety:rofl2:)
jeszcze raz pozdrawiam i życzę wam i dzieciakom dużo zdrowia

Majandra, rozmiar pokrowca jest taki, że pasuje na deskę o długości 120cm. Moja koleżanka dała ją też na mniejszą, mocno ściągnęła sznurek i też jest. To ja Ci zamówię, zależy Ci bardzo na czasie? Bo narazie czekam na więcej zamówień ;-)

Luandzia, dzięki :-D Ja właśnie nic nie mierzyłam, Carioca mnie namówiła żeby zacząć i spróbuję w jednym cyklu.
Mam nadzieję że W naprawią co trzeba i będzie ok.

U nas własnie -20'C i w łazience z wywietrznika sople zwisają

Majandra Sudafed tez mi pomógł

Ja pisałam o kuligu a zapomniałam, że Maja chora więc nie jedziemy.

Luandzia trzymam kciuki za "cerowanie"

No tak, małe niedopatrzenie:-D
Maleńkie, bo zachowuje się jak zdrowa tylko te białe plamki zdradzają o chorobie:tak::tak::-D:-D

U nas noc cacy:tak::tak::tak:. Wstalismy o 7:50:szok::szok::szok: a mały już poszedł drzemać:szok::szok::szok: Myslałam, że chce wymusić dydusia a kiedy mu dałam wlazł do łóżeczka i po 5 min juz spał:-D:-D:-D
Nadal zimnica choć pieknie zza okna wygląda

Kupimy Mai hulajnogę ( na wiosnę, tak się z nią ugadalismy, a prezenty i tak jakieś dostanie od rodziny) na dwóch kółkach, ma na 3, ale Adaś już w tym roku będzie na niej śmigał.
A poza tym jak to Maja mówi: na 3 jest dla dzieci :szok:a na dwóch dla dorosłych..... czyli dla niej:tak::-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry