reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczywiście ja nie miałam nic złego pisząc o róznicy wieku ...przeciwnie ...wiesz z wiekiem pewnie zdarza sie ze trudniej zaciazyc choc to nie reguła ....chodziło mi raczej o to ze ma sie wiecej czasu przed sobą ...ja pierwsze dziecko uroddziłam mając 24 lata drugie 29 , teraz chciałabym przed 32 bo musze wreszcie zająć sie tez praca , a właściwie chce ....:-):-):-)

Nie jestem zadnym ekspertem w sprawie planowania płci a raczej obserwatorem róznych przypadków no i sama jestem złozonym przypadkiem , bo po długosci cykli i tych podstawowych wiadomosciach któe same mozemy zaobserwowac powinnam dawno byc w ciazy a jednak okazało sie to nie byc takie proste wiec czasem trzeba sie troche bardziej wgłebic no i miec tą .....CIERPLIWOŚĆ

reklama
Anufifi ależ ja nie wyczułam żadnej złej intencji dotyczącej różnicy wieku! :-) Heh z tym moim wiekiem to mam jeszcze pewnie parę latek na staranka, ale chciałabym żeby już się udało :tak: Mój Mężyk też do 30stki chciał zawsze zostać tatusiem, a już mu tylko roczek został :-) a u mnie w rodzinie wszystkie kuzynki swoje pierwsze dzieci rodzą dopiero teraz, czyli w wieku 32-34 lat, jakos tak wyszło że przez wiele lat nic, a teraz wszystkie naraz, chociaż my tez już dawno chcieliśmy, ale staramy się dopiero teraz..
ale zobaczymy, jestem pełna wiary i dobrych myśli, zastanowię się nad monitoringiem w tym cyklu, skoro mówisz Anufifi że co dwa dni, to poszłabym 10go i 12go, a 12 dnia już powinien mi wyjść pozytywny test owu, więc i na usg może będzie coś widać ;-)

W tym cyklu mnie mój M przekonuje że tym razem jego strategie wprowadzamy w życie :-D tzn jak będą grube dwie krechy na teście owu to wtedy się poprzytulamy raz z wcześniejszą tygodniową abstynencją....:szok: czyli od wczoraj :-D i zobaczymy co będzie. Bo wcześniej to próbowaliśmy tak dzien przed i dzień po owu (przypuszczalnej). Eh, zakręcone to wszystko, może lepiej nie myślec i iść na żywioł :-)

nie ma to jak M bierze staranka w swoje "ręce" :tak: moj też się w ostatnim cyklu zbuntował, bo serduszkowanie było tylko ze 2 razy na cykl, tak 2-3 dni przed owulką i oczywiście bez rezultatu, więc stwierdził, że takim systemem to kolejnego maleństwa długo nie będzie, więc ten cykl był pod jego dyktando, a zobaczymy czy z dobrym rezultatem ................ :tak:

zastanowię się nad monitoringiem w tym cyklu, skoro mówisz Anufifi że co dwa dni, to poszłabym 10go i 12go, a 12 dnia już powinien mi wyjść pozytywny test owu, więc i na usg może będzie coś widać ;-)

napewno będzie juz cos widać : 10 zobaczysz jakiej wielkości są pęcherzyki, 12 zobaczysz czy pięknie książkowo przyrastają i pewnie 14 powinnaś iść zobaczyć czy pękły ( jeżeli z monitoringu owulka będzie właśnie 13 dc) :tak: tylko,że chyba wtedy faktycznie jest to serduszkowanie na chłopca ......................

Jarzębinka a ty masz chyba jakos wizyte u gina w tym miesiacu ....??? kto wie ..może juz z fasolka ...tfu tfu zeby nie zapeszyć >):):tak::-D;-):-)

na monitoring na ten ( tzn. kolejny) cykl sie nie załapałam, bo w terminie owulki nie było juz miejsc, mam wizyte zaklepaną na kolejny, kolejny cykl czyli początek marca - wizyta 2 a ewentualny termin owulki 4 marca :tak: dopiero :-(

U mnie dziś jest 30 dc ale kreska była prawie niewidzialna. Na razie spróbuję się nie cieszyć. Zdarzały się tu sytuacje że dziewczyny miały dwie kreski a potem nadchodziła @
W tym miesiącu sporo przesunęłam czas serduszkowania bo na 12 dzień a właściwie na 12,5 bo już nie miałam cierpliwości, wcześniej próbowałam w 10, 11, 11,5 dc. I teraz przeskoczyłam az na 12,5. A mam krótkie cykle.
Jarzębinko a Ty w tym miesiącu który dzień wybrałaś na przytulanko?

Indygo to poczekaj jeszcze kilka dni i powtorz test.
Ja mialam podobnie..najlpier bladziuchan kreseczka a wieczorem juz widoczna :))))))) a test robilam 2 dni po spodziewanej @
trzymam kciuki ale cos czuje ze sie udalo....
A swoją drogą to istne szalenstwo wszytskie zaciązone :)))))

reklama
a ja czekam jeszcze kilka dni i lece po test bo to byla ostatnia szansa przed wyjazdem meza do pracy w danii a n mierzenie temp niestety nie mojge liczyc bo przeziebienie mnie dopadlo.

Do góry