reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Jeju, poczytałam, poczytałam i nie wiem, już komu co napisać.. :zawstydzona/y::sorry2:
Aniu - Wszystkiego najlepszego..:-)!

Jeśli chodzi o diety to nigdy żadnej nie stosowałam, ale chciałabym wreszcie zacząć się zdrowo odżywiać.. Dziś wyczesałam 4 pukle włosów..:szok::crazy:, wielkości dłoni :szok:! Jak czegoś z tym nie zrobię, to za miesiąc, dwa będę chyba kompletnie łysa..:szok::baffled:
Nałożyłam po południu maskę regenerującą i kupiłam nowy zestaw witamin. Na początek - dobre i to :sorry2:. Teraz muszę skupić się na tym, co jem.. Mam wrażenie, że powinnam się zmuszać do częstszego, albo przynajmniej bardziej wartościowego jedzenia..:dry:

Jak tak czytam o Waszych domowych porządkach..- to,aż mi wstyd..:zawstydzona/y: Jedynie co kuchnię i toaletę udało mi się ostatnimi czasy solidnie wysprzątać.., a salon i sypialnia -:szok: ? Matko z córką - lepiej nic nie mówić.. :baffled: O oknach już nawet nie wspominam..:zawstydzona/y:
Bosssshe, kiedy Wy macie na to czas :szok:;-)?

Wybaczcie, ze tak ogólnie.., ale nie mogę się jakoś zebrać, by coś konkretnego Wam tu napisać..:sorry2:

Aaa! Dziś dowiedziałam się, że w pn. przyjeżdża do nas Teść :-) i strasznie się z tego powodu cieszę :tak::tak::tak:.

Jutro rano jadę z Młodą na zakupy, wiec czeka mnie cała wyprawa..
Muszę w końcu kupić sobie nowe buty i ogólnie coś do ubrania.. :tak:, a że nie umiem przejść obojętnie obok sklepów dziecięcych, to pewnikiem Młodej też się coś dostanie :tak:;-).

Naszym forumowym chorowitkom, życzę dużo zdrówka i wielkie gratulacje dla Kochanych dzieciaczków z okazji skończenia 4 i 5 m-ca :-)

Spokojnej nocy Mamuśki..
Tymczasem idę jeszcze ogarnąć pozostałe wątki..;-)

reklama
...moje niedzielne plany właśnie się posypały.....:(

M musi odwieźć swoją córkę do poznania i jedna wielka dupa muszę zostać znowu cały dzień sama z małym w domu :( Sobota to samo bo M jest na uczelni i generalnie cały przyszły tydzień. Nic tylko normalnie się pociąć. k... czy ja jeszcze kiedyś wyjdę z domu i będe miała 5 minut dla siebie.EH znowu narzekam.

Marma, kiedyś w końcu się uda... Do 18 naszych pociech niedaleko:-)Ja się tak pocieszam:-)

...EVELAJNA no nie moze cie to spotkanie ominac Ale swoja droga to wredne ze chce cie teraz zwolnic Jak jest dziecko i jak kasa potrzebna :confused:

No taki babsztyl. Może tych kilku pozostałych partnerów będzie za tym, żebym kilka miesięcy popracowała... Oni mają po 4 dzieciaków więc wiedzą czym to pachnie. A moja... stara panna, wolna, bezdzietna i do tego chyba lubi dziewczęta. Zero pojęcia o rodzinie:baffled:

...EVELAJNA to Ci się małpa szefowa trafiła
My po lekarzu, Marika się przebudza, więc zaraz lecę kąpać – dziś sama, M. pobiegł do kumpla na mecz, pewnie postawi tez urodzinową flaszkę.

Wpadł na chwilę mój brat z prezentami dla Mariki i dla M. Trochę mi smutno, ze będę sama siedzieć. Może Słonko uśnie szybko i da mamie wolny wieczór. Na razie leży z otwartymi oczami jak w hipnozie.
A propo's małpy... grrrr:wściekła/y:

O masz. Myślałam, że skoro m ma urodziny to spędzacie je razem. Faktycznie trochę smutno. Ale może nadrobicie. Faceci i sport...

...Nic nie mwów. U mnie też nie zawesoło z robotą. Coś czuję ze będę musiała pracować na zmiany (z dzieckiem do 3 lat musze wyrazic zgodę ) albo mnie wyper... Sory za brzydkie słowo. Nerwa mam jak pomyśle.(...)Mi delikatnie daja do zrozumienia że zmienia się system pracy wrrrr...

Osz w mo...ę. Gdzie są te przyjazne rodzinie przepisy???:wściekła/y::wściekła/y:

...Qrcze przykro mi, że się szukuje coś takiego.
Wrrrr ....[...]A ja nie pojechałam na zakupy ... po myciu okien i sprzątaniu dalszym padłam jak długa i zasnęłam z małym - on przy cycusiu.
Później przyjechał mąż i stwierdziliśmy, że odpuszczamy.
Trudno .... ale przecież jeszcze w przyszłym tygodniu można.
Teraz oglądam sobie mecz UDINESE vs LECH no i ... piękny gol dla Lecha w 12 minucie.
Brawo, brawo kolejorz :-D

No właśnie miałam pytać jak tam wózeczek... Zapytam w przyszłym tygodniu:-)
Proszę, proszę... koleżanka fanka piłki nożnej!

...Asia - rozbawiłaś mnie tym śpiewaniem do lwa :-):-) Szymek najczęściej śpiewa do cyca... jemu też się często żali, mówi do niego, uśmiecha się, w ogóle to cyc jest bjego najlepszym przyjacielem chyba...
[...]Evelajna - a może tylko wcale nie chodzi o zwonienie??

Oj jak to musi bosko wyglądać- śpiewanie do cyca:-D Nagraj sobie koniecznie!!!
Niestety dowiedziałam się, że tematem spotkania ma być obecna sytuacja ekonomiczna na świecie i w firmie. Jak nic poobcinają godziny, wypłaty, wypuszczą ludzi po kontraktach i... zwolnią polkę, słowaczkę, nigeryjkę, matki półetatowe... Jejku jak ja proszę nie!!!

Uffff..udało mi się nadrobić ten ostatni czas...a i tak ledwo ledwo.... trochę mi czasu ostatnio brakowało....
We wtorek wybrałam się do koleżanki, a potem,...... pojechałam z tatą na...narty!! na wieczorne jeżdżenie.. było bosko!! stok swietnie przygotowany i wyratrakowany przed wieczorną jazdą, ludzi mało, fajnie doswietlone..bosko!!
wczorajszy wieczór spędziliśmy z M w dwójkę na małych przytulankach, a wcześniej szczepienie i sprzątanko...grrr..
a dzisiaj spacerek (Szymek spał na spacverze i po 3,5h:szok:) a później z mamą pojechałam do Fashion House z Szymkiem.. Szymcio pierwsze poł godziny był Aniołkiem... gadał cały czas, a później jak to facet.... po 5-ciu minutach w sklepie zaczynał się wrzask i tzreba było wychodzić ze sklepu..i w każdym sklepie to samo... ale i tak udało mi si/ę kupić super kurtkę narciarską w wieeeeeeelkiej promocji.. :-)
Zmykam do łóżeczka, bo tam już M czeka z balsamem na mnie :-) Masażyk :-)
Słodkich snów

No i narty w temacie. Moje się kurzą od trzech lat. Pewnie nawet z mody wyszły, ale kto by się tym przejmował- poszusowałabym. A tu du..a blada. Nic to. Jeszcze niejedna zima przed nami:-)
Jeszcze się Szymek nauczy, że sklepowe awantury robi się dyskretnie ale skutecznie:rofl2:

Jutro rano spotkanie, a potem Andy mnie w plenery zabiera na odreagowanie. Może wieczorem zaglądnę. Pozdrawiam piątkowo! :-D

CZESC DZIEWCZYNY
przepraszam ze tak samolubnie wpadam tylko jak wiatr, ale padam na ... Jest 1.15, o 5.30 musze wstac rodzine naszykować na podróż, kąpiel itp itd... wiec spadam wreszcie do wyrka i zajrze do was pewnie dopiero wieczorem późnym wiec całuję wszystkie mocno, obiecuje doczytać was a i...
ANIU, SPÓŹNIONE ALE SZCZERE NAJSERDECZNIE ŻYCZENIA FOR YOU!!:-):-) ZDROWIA, PIĘNIĘDZY, SPELNIANIA MARZEŃ, RADOŚCI DZIECIĘCEGO UŚMIECHU KAŻDEGO DNIA !!!:-):-):-)

pa dziewczyny:-)

Anna - to fajnie, że do Was teść przyjeżdża!! udanych zakupów!! hehehe..skądś to znam..ja też nie potrafię przejść obojetnie koło sklepów dzieciecych...i obawiam się, że za jakieś 2 lata Szymek nie będzie potrafił przejść obok takich sklepów.... SMYKa to z nim chyba z dalekja będziemy oglądać...hehe..byłam świadkiem awantury w SMYKu, jak dziecko nie chciało stamtąd wyjść...a podobały mu się najdroższe zabawki..hehe
Evelajna - powodzenia na spotkaniu!! i miłego odreagowywania!
Justynka - dzięki!! Póki co nie narzekam na brak dziecięcych uśmieszków :-) Szymcio mnie często nimi obdarza :-)

A ja już na nogach... nie wiem co się stało Szymkowi, ale budził się dzisiaj co....godzinę !! !! !! chyba nigdy wcześniej tak nie było....coś mu chyba musiało dolegać... teraz zjadł, zrobił wielkie kupsko, leży w łóżeczku i zajmuje się swoją czkawką..hehe
Może jeszcze uda mi się dzisiaj wejść na BB, ale nie na pewno..a później dopiero w poniedziałekm, gdyż ok 15-ej jedziemy do teściów i wrócimy dopiero w niedzielę pewnie póóóóóóźnym wieczorkiem.... wcześniej jeszcze spacerek i babcia do mnie przychodzi...
Miłego dnia:-)

U nas nocka spokojna. Spała cięgiem od 20:30 do 6:00
Potem cycek i już urzędowanie.
Więc kawkę piję. Coś ostatnio mam mało energii.

Magdziunia, ja już od jakiś 2 miesięcy zrezygnowałam z pokąpielowej czapki, bo było darcie i tak ją zaraz próbowała zciągnąć.
Co ciekawe na spacerową czapę nie ma awantury.

Malena - czemu nie ma opcji leży z otwartymi oczami???? tzn chce od razu na rączki?? Szymek ostatnio nauczył się wymuszać rączki... i nie powiem...skuteczny jest w tym,.,.

Niekniecznie na rączki, ale trzeba ją zabawiać, zagadywać. Nawet jak na macie leży.Tylko luka gdzie mamusia a jak nie patrzę na nią to wrzeszczy. Nie płacze ale właśnie wrzeszczy, a głosik ma hoho

Dziś planów brak. Tylko spacer!

Miłego dnia!

ANIAAA spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe
ZDROWKA I POCIECHY Z SZYMKA :tak:
No moze Aniu to jestes w ciazy ja na bank nie jestem :-pUdanego weekendu u rodzicow

ANNA a jak relacje z M po waznej dla was rozmowei:tak:
KATE oj to smutno ten wieczortek urodzinowy M ty sama :-(No ale dzis sobie odbijesz:tak:
KAKA sliczna Hania

TRINA I ANIAA a o moja Oliwke NIKT NIE CHCE ZAWALCZYC :-D:-p

EVELAJNA powodzenai na rozmowie
JUSTYNA jaki wwyjazd ? bo chyba nie jestem w temacie ?

DZIEN DOBRY

U nas nocka standard Tylko ze ja poszlam juz o 21 spac wiec jestem wyspana Cho pol nocy meczyla mnie alergia mimo wzietych 2 tabletek wwwwrrrrrrrrrr:baffled:
G poszedl teraz za praca jak wroci to idziemy do shella Moj szef cos tam odemnie chce
MILEGO DNIA

Moja niunia dzis je norlamalnie jak narazie :-D

Witam z rana.
Nocka przespana i dobrze.
Pogoda znów do bani i mży deszczyk .... ja chce wiosnę!!!!!!!

Evelajna u mnie to zboczenie zawodowe ;-):-D pracuję jako n-l wychowania fizycznego i wszystko co ze sportem związane jest mi bliskie.
Bardzo lubię sportowy styl życia :-) i teraz jak wiosna idzie trzeba wrócić do niego na całego.

Malenko ja też już czapeczki nie zakładam - wycieram dobrze włoski.

Madziu może się przemoże mały do antybiotyku.
A z teściową to :baffled:

Aniu miłego dnia.

Justyneczko miłej podróży i szerokiej drogi.

Co do książki, którą wczoraj dostałam to jest o francuskiej diecie proteinowej.
Składa się z 4 etapów:
- błyskawicznej utraty kg
- łagodnego dojścia do upragnionych kg
- utrwalenia uzyskanej wagi
- ostateczna, długotrwała stabilizacja wagi
Później napiszę coś więcej o niej.

Mykam pod prysznic a później do ginekologa.

Witam
maly przysnal na chwile wiec moge cos napisac:tak:
u nas nocka jak zwykle to znacczy maly spal od 20 do 6.jedzonko i do 7.
pogoda nawet fajna bo cieplo, lekki wiatr jest ale tez cieply wiec spacerek bedzie na pewno.no chyba ze padac zacznie...
jutro wybieramy sie z malym na zakupy:tak:pierwszy raz w nowym wozku i wogole pierwszy raz na zakupy w galerii.tylko mam problem bo nie wiem jak powinien byc tam ubrany.wiecie jak jest w galeriach.i chyba w kombinezonie go wozic nie bede.co myslicie?
ja sie chyba musze tez zabrac porzadnie za odchudzanie bo sie wiosna zbliza a waga stanela w miejscu.tylko czekam az sie cieplej zrobi i takiego blota nie bedzie i zaczynam znowu biegac.bo na ten aerobik cos sie zebrac nie moge...
Magda mmoj tez antybiotyku nie chcial wiec strzykawka mu dawalam i jakos szlo...
Justynka no wlasnie gdzie sie wybieracie bo ja tez nie wiem(czyzby do Polski?:)

reklama
Może mi coś doradzicie dziewczyny.
W sprawie pracy.
Mam macierzyński do 20marca. I nie wiem co potem zrobić.

Jestem zatrudniona u teścia, więc nie mogę wrócić do pracy, dotychczas pomagałam mężowi w firmie, ale kryzys i ciężko jest teraz.

I mam takie rozwiązania:
1. wychowawczy (ale to jakieś marne pieniądze)
2. bezrobocie (jeszcze gorzej)
3. Szukać pracy (nie mam z kim dziecka zostawić na cały etat, a na pól to tak samo jak wychowawczy wychodzi, niania odpada)
4. Myślimy o drugim, ale, że karmię piersią, to może zejść długo z "produkcją", a teściu za mnie ZUsu nie może płacić tyle czasu :-(
Może macie jakieś inne rozwiązanie dla mnie?

Czy można np. pójść na wychowawczy, a jak się dowiem, że jestem w ciąży przejść na chorobowe????

Do góry