reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Ja nie miałam takiego brzuszka, żebym musiała ćwiczyć. Pas i specjalne majtki po porodzie stosowałam przez chwilę, ale tak jak napisałam- nie było takiej potrzeby więc zrezygnowałam. Warto kupić dobre maści do smarowania rany, ja już nie pamiętam nazwy mojej ale kupiłam ją w aptece i po cięciu nie ma śladu!:-) Podziwiam was za te ćwiczenia, ale wy macie energii:szok:

reklama
Doskonale Was dziewczyny rozumiem!!! I popieram w 100 % cesarka jest bardziej humanitarna i to my powinnyśmy decydować o swoim ciele i o tym gdzie chcemy być cięte. Adusia3 napisz proszę gdzie miałaś te cesarki może wiesz czy robią tam też cesarkę na życzenie. Pozdrawiam :-)
U mnie wszystkie ze skierowaniem... i w matce polce i koperniku w łodzi oficjalnie nie istnieje cos takiego jak cc na życzenie... ale tylko oficjalnie wystarczy dobrze ustawiony lekarz ze szpitala i zawsze można zacząć rodzić w nocy kiedy jest na dyżurze;-);-).Jak pisałam nie potrzebowałam podchodów do cc bo oficjalnie miałam cc ale niektóre dziewczyny nie miały wyboru chodziły prywatnie do gina ze szpitala i z nim się dogadywały...

Witamy się serdecznie :-) super temacik i fachowe doradztwo :tak: więc jeżeli mogę Was pomęczyć to proszę o pomoc w znalezieniu takiego miłego miejsca w W-wie. Co prawda mam jeszczę troszkę czasu ale warto o takich sprawach pomyśleć wcześniej :tak: Na doradstwo znajomych nie mam co liczyć, bo to już dawno za nimi ;-)

Witam,

Planuję CC na życzenie. Czy znacie jakiegoś miłego okulistę w Warszawie, do którego mogłabym się udać po zaświadczenie?

pozdrawiam
dominika

Witamy się serdecznie :-) super temacik i fachowe doradztwo :tak: więc jeżeli mogę Was pomęczyć to proszę o pomoc w znalezieniu takiego miłego miejsca w W-wie. Co prawda mam jeszczę troszkę czasu ale warto o takich sprawach pomyśleć wcześniej :tak: Na doradstwo znajomych nie mam co liczyć, bo to już dawno za nimi ;-)
Beata - z czystym sumieniem polece Ci klinike Iatros, o ktorej juz pisalam wczesniej. .: Iatros - Lecznica Polozniczo-Chirurgiczna :. o polowe taniej niz w damianie, a w sumie nie wiem, czego mozna chciec wiecej :-) jak dla mnie idealnie, wszystko przebieglo tak, jak sobie wymarzylam, chyba nawet lepiej :tak: i drugi porod tylko tam, niedlugo zaczynamy starania :-) wczoraj moja mama wspominala "jak ja rodzilam.. lozek zbraklo, chodzilam z kroplowka po korytarzu, bole nie do zniesienia... ", a ja na to, ze dzien narodzin mojej corki uwazam za najpiekniejszy w zyciu i w sumie moglabym tak rodzic co najmniej 2 razy w roku, hehehe :-D:-D

Beata - z czystym sumieniem polece Ci klinike Iatros, o ktorej juz pisalam wczesniej. .: Iatros - Lecznica Polozniczo-Chirurgiczna :. o polowe taniej niz w damianie, a w sumie nie wiem, czego mozna chciec wiecej :-) jak dla mnie idealnie, wszystko przebieglo tak, jak sobie wymarzylam, chyba nawet lepiej :tak: i drugi porod tylko tam, niedlugo zaczynamy starania :-) wczoraj moja mama wspominala "jak ja rodzilam.. lozek zbraklo, chodzilam z kroplowka po korytarzu, bole nie do zniesienia... ", a ja na to, ze dzien narodzin mojej corki uwazam za najpiekniejszy w zyciu i w sumie moglabym tak rodzic co najmniej 2 razy w roku, hehehe :-D:-D
Gagunia duże buziaczki za wskazóweczkę :-):-):-) jeżeli mogę Cię jeszcze troszkę pomęczyć to od którego tygodnia powinnam zacząć ich nękać moją osobą :-) i ogólnie jakieś praktyczne poradki bo tumanek ze mnie i zero kumacji w tym temacie ...

Gagunia duże buziaczki za wskazóweczkę :-):-):-) jeżeli mogę Cię jeszcze troszkę pomęczyć to od którego tygodnia powinnam zacząć ich nękać moją osobą :-) i ogólnie jakieś praktyczne poradki bo tumanek ze mnie i zero kumacji w tym temacie ...

Dzwoniłam do Iatrosa w styczniu - najpóźniej do 36tc trzeba ustalić z nimi termin. Czym wcześniej tym lepiej bo dzięki temu będziesz miała pewność, że będą miejsca w odpowiednim dla Ciebie czasie.

pozdrawiam
dominika

Witajcie ponownie.
Szczesliwie jestem juz 24 dni po cesarce i nie bylo tak zle.Naprawde szybko doszlam do siebie i drugiego razu nie bede sie bała raczej :)
Jesli trafię na tego samego lekarza i ten sam szpital :)
Najtrudniejsze byly pierwsze dni bo bolał…a rana,ale tylko 2 byly ciezkie :)
Pozniej juz bylo coraz lepiej.Pozdrawiam!

reklama
Oto jaką wskazówkę dostała moja siostra na porodówce, gdzie umówiła się z lekarzem na cc, ale ostatecznie zmuszoną ją do rodzenia sn - "źle się pani za to zabrała, trzeba było mieć skierowanie od psychiatry". Czyli warto iść do psychiatry pomówić np. o panicznym strachu przed bólem, brakiem opanowania i koncentracji na zadaniu i ... może się udać. Kto dyskutuje z psychiatrą? Lepiej babkę pociąć niż znosić jej nienormalne zachowania ;-);-);-)

Do góry