reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

ja mierze o 8 a poprzedni cykl o 7... (zmienilam godzine bo chcialam wstawac o 8 i jakos nie wyszlo.. zamieszcze skany dwoch cyklow i porownacie jakie rozbierznosci

Nektarynka - pokazuje swoje wykresy:)

A ja nie widze wykresow :baffled:

Wiecie co, ja zawsze mialam za darmo...no teraz jak prywatnie to u nas ok15 zl.

gdzies czytalam na BB ze wlasnie dobrze ze jest orgazm, bo niby skurcze zasysają plemniki:-) i ktoras tam sie sama wspomagala juz po, i nogi w gorze:tak::-)

No taaak ale to w czasie owu, a nie po
;-)

reklama
Kropeczko jak ma już ten @ być to oby dziś bo 21ego Mój zostanie na noc i wiecie:p
My jeszcze nie mieszkamy razem, ale od maja ma się to zmienić bo po Wielkanocy robimy swoje 4 Kąty:)

Ktosiowa-dacie rade! Ale co to za historia ze przytulanki przspieszaja @ ????
Czyli w maju to dopiero sie u Ciebie zacznie!!! no chyba z do tego czasu juz bedzie fasolka:-)

mi lekarz wytlumaczyl ze zawsz o tej samej porze miedzy 5 a 7 rano..

ja mierze o 8 a poprzedni cykl o 7... (zmienilam godzine bo chcialam wstawac o 8 i jakos nie wyszlo.. zamieszcze skany dwoch cyklow i porownacie jakie rozbierznosci

Ja juz sama nie wiem jak to jest , wiem, ze trzeba o tej samej godzinie, ale czy o 5ej czy 8ej czy 10ej najlepiej to pojecia nie mam...zreszta temperatura -jak juz kiedys pisalam - to nie szwajcarski zegarek... dziewczyny-czasem lekkie przeziebienie, stresik itp, itd i moze sie poprzestawiac...temperatura jest pomoca i ogolnym miernikiem ale nie wyrocznią! oprocz tempki wiele czynnikow sie liczy...

najzabawniejsze to jest to ze ja juz nie mam nic innego do roboty .... mam tak zajebiscie (sorry) dogodne warunki do pisania ze az se sama zazdroszcze! :angry: i co .... mam ochote monitorem rzucac a nie siedziec i grzecznie pisac! :baffled:

zazwyczaj cykle mam 33dni taka srednia ale w tym miesiacy zaczelam mierzyc temp i mialam skok dopiero 22dc wiec + 14 dni fazy lutelanej i mamy 35 dc :dry:
o a teraz mnie nasuwa lewy jajnik normalnie bym mogla pomyslec ze owulka! :dry: auc!!!!
hmmm czy ja moglabym byc w ogole nie grzeczna??? :-D fakt ze przytulanki byly w odpowiednim terminie ale tak jak mowilam przerywane wiec spoko wodza! sie pozyje sie zobaczy! ja tam na to uwagi nie zwracam! chociaz polechtam twoje przypuszczenia bo mam dzisiej 6d fazy lutalnej i spory spadek temkpi! :rofl2:
a z tym zwolnieniem to raczej mnie sie nie oplaca juz bo lekarka najszybciej przyjela by mnie w czwartek ... po poludniu! :nerd: jak mi ise nie poprawi do czwartu to i tak mialam do niej isc! :sorry2:

Eve-kochanie-wlasnie najczesciej jest tak, ze czasu brakuje wtedy kiedy jest go za wiele...:-Djak sie ma wiele spraw na glowie to sie czlowiek skoncentruje i leci po kolei i wszystko zalatwi...a jak zostaje juz tylko jedno, to ma sie na to czas...i tak z dnia na dzien...kazdy tak ma, wiec sie nie stesuj...bo to calkiem ludzki objaw...
Wazne by w penym momencie powiedziec sobie dosc tego, teraz albo nigdy...i lepiej by bylo to teraz:-D
Cholerka z tym bolem i spadkiem tempki...ja mowie ze zagniezdzenie...moze te przeruywane nie byly przerwane w pore:szok::-D:szok:
I skoro nie L4 to kuruj sie babcinymi metodami!!! Walcz, walcz walcz!!!

Dokladnie jak mowisz.:tak:Mała jest normalna 3500 i 54 cm. więc standard:-) ma pucki na buziaczku śliczne, bo spala na boczku o to mi chodzilo....

A ja tam uwazam ze wszystki dzieciaczki są śliczne, maluszki takie to juz wogole...A zresztą dziecko zaraz po porodzie- a juz nawet tydzien po, wygląda inaczej zupelnie...kto ma porownanie to napewno potwierdzi:tak:

w.kropeczko mozliwe, mozliwe, wszak to bylo 30 lat temu! rabanu takiego narobila w szpitalu ze znalazla swoje dziecko na odziale(to jakas cyganka podmienila, ktora tez urodzila dziecko) a baby przy kąpieli nie poznaly się!
dluga historia...brat mojego męza byl duzy i cały śniady i mial czerne wloski, a przyniesli jej kurczątko malutki-i poznala się.Najleprze jest to ze, ta cyganka tlumaczyla się ze chce oddac dziecko komus tam, a to jej się wlasnie spodobalo najbardziej...:no::szok:

babylysss-dokladnie-kazde dziecko jest sliczne, widomo zaraz po porodzie-szczegolnie po zwyklym jak sie przeciskac musza-to takie zabki pomarszczone, ale juz za kilka dni skora sie wyrownuje i mamy piekną pocieche!

A z tą tesciową...masakra jakas...boze! dobrze ze byla chociaz duza roznica w wygladzie tych dzieci i sie zorientowala...

Wiecie co, ja zawsze mialam za darmo...no teraz jak prywatnie to u nas ok15 zl.
ja placilam w styczniu 30 zl za cytologie...ale to dlatego ze bylam prywatnie u ginki...i przy okazji poprosilam o zrobienie badania....a jakbym byla ze skierowania mialabym cytologie za darmo, bo tez taka akcja w Krakowie byla - w styczniu bynajmniej -nawet u tej samej lekarki co ja bylam...ale nie wiem czy jest nadal:confused:

Kropeczko z tym przyspieszeniem @ przez seks to ja tak miałam w zeszły cykl. @ spóźniał mi się 3 dni, myślałam, że to Fasolka, tego trzeciego dnia był seksik i 4ego dnia od świtu @. Wpierw się cała trzęsłam bo myślałam, że poroniłam, ale to był normalny @ trwający tyle co zawsze plus skrzepy. Norma więc. Myślę, że jak będzie mi się spóźniał znowu @ to po seksie znów nadejdzie. Ale to tylko myślenie.
Znikam się trochę pouczyć:) A Wy trzymajcie kciuki za te co mają w najbliższych dniach NIE DOSTAĆ okresu!

Czesc dziewczynki:-D

Wy to nie macie litosci, przysiegam!!! Znowu stron naprodukowane, przeciez nigdy tego nie ogarne.

Hanka <---przytulam Cie bido kochana! Poki @ jeszcze nie wszystko stracone.

Olap <------ ogromny buziak za wiadomosc! W szoku jestem jaka jestes kochana :-D

Ide poczytac reszte, pewnie zjedzie mi do wieczora :-D

ja placilam w styczniu 30 zl za cytologie...ale to dlatego ze bylam prywatnie u ginki...i przy okazji poprosilam o zrobienie badania....a jakbym byla ze skierowania mialabym cytologie za darmo, bo tez taka akcja w Krakowie byla - w styczniu bynajmniej -nawet u tej samej lekarki co ja bylam...ale nie wiem czy jest nadal:confused:
jak ja sie dowiedzialam ze u tej mojej nowej ginki az 50 dych to mi kopara do podlogi opadla!!! dziwna rozmowa w ogole byla! bo na stronie byl cennik i ze cytologia 30zl ja tak zagadalam to pancie o cene zeby sie upewnic ze 30 a ona ze nie ze u tej pani doktor to 50!!!!:szok:
a ja sie niestety na akcje darmowych cytologi nie lapie nie mam skonczonych 25 lat a poza tym ostatnia cyto mialam 1,5 roku temu i to I gr a w tych informatorach pisza ze albo 3 lata przerwy miedzy badaniami albo zla grupa! :dry:

Hej!

Kaprycha, Kulaszusza...ale rozgorzala dyskusja zapanowala na temat angielskiej sluzby zdrowia.... mam nadzieje jednak, ze Kaprysiu-czujesz sie juz lepiej i ten ginekolog powie ci wreszcie jakies konkrety 25ego...I oby byly to same dobre wiesci fasolkowe!!!
Ja tez mam swoje zdanie na temat tej opieki medycznej...ale mam tez swoje skromne o opiece medycznej w Polsce...i powiem Wam, ze na jedno wychodzi-tak tu jak i tam-zeby byc dobrze -naprtawde dobrze i solidnie-obsluzonym trzeba zaplacic, z tym ze w UK niedopuszczalne sa lapowki, a jedynie wizyty prywatne-za ktore trzeba slono zaplacic, ale ma sie wystawiane faktury, lakarze placa za kazda wizyte podatek itd... itd...i majac np prywatne ubezpieczenie duzo sie zwraca... zas w Polsce niestety-prywatni nas okradaja - nie ewidencjonuja pacjentow, ukrywaja faktyczny stan przychodow a z ludzi wyciagaja ile sie da....a panswtowym lakarzom np w szpitalu w polsce jak nie dasz w łape to masz gooowno! Moja rodzina przerabiala to tyle razy ze ksiazke moglabym na ten temat napisac...

I zdanie Kaprysi ze oni tj. angole sa "100 lat za murzynami" to ja bym nieco rozwinela...100lat za murzynami jest ich podejscie do pacjenta i poziom wiedzy niektorych-lekarzy-szczegolnie temat ginekologii, bo stawiaja nbardziej wtej mierzena naturalnosc i naturalna selekcje (czyli slaby zarodek ginie nie bez przyczyny, bo jest za slaby i moglby byc potem niepelnosprawny itd...), stad o ciazy mowi sie na wyspach dopiero po 12 tygodniu ciazy..., zas jesli chodzi o nowatorstwo i metody leczenia, sprzet i specjalistyczne urzadzenia...to niestety ale sa duuuzo do przodu w porownaniu z Polska.
Ale ja ososbiscie i tak bardzej wierze i ufam naszym;-)))) paradoksalnie...choc jak mam czekac-jak teraz np na rezonans do konca czerwca w polsce bo brakuje sprzetu to mnie trafia...wieczny brak pieniedzy w Polsce i srodkow na publiczna sluzbe zdrowia :wściekła/y:

Masz racje, sprzet maja lepszy. Co do opieki to w tamtym roku pisalam na ten temat prace. Tu wszystko zalezy od Twojego kodu pocztowego, tak zwany "Postcode Lottery". To gdzie mieszkasz generalnie determinuje, jaki tym opieki medycznej dostaniesz. Juz nawet nie chodzi tylko o hrabstwo. Czasem to kwestia dzielnic. Inne leki i badania sa refundowane, do innych specjalistow ma sie dostep. Tak jak mowila, nie w kazdym hrabstwie sa prywatnie specjalisci (no chyba, ze z Bupy). Londyn, to Londyn niestety:-(

Kochanie - albo się macica oczyszcza po ostatniej @ albo masz krwiaczka podkosmowkowego i jak jestes aktywna to krwawi co daj plamienie!
Zrob to co ja - wzielam urlop z roboty i lezalam bukiem 5 dni!!! sama sobie zaordynowalam bo ci palanci nie chcieli mi nawet usg zrobic - mam czekac i sie nie oszczedzac - wiec zrobilam niemal jak mi kazai czekam ale sie mega oszczedzam :). i co ??? i beta rosnie :D jutro ide zrobic kolejna :)
Mam nadzieje, ze to wlasnie jakis krwiaczek :zawstydzona/y: Tylko denerwuje mnie ta niepewnosc. Oszczedzam sie ale na uczelnie musze niestety chodzic.

Cześć Dziubaski! :-D

ale zes kobito namieszala! :rofl2:

Nom, namieszalam z deko, bo zakrecona jestem ostatnio na maxa. Az mi teraz wstyd :-D

:szok::szok::szok::szok::szok::szok: slyszalam wiele o tej sluzbie zdrowia ale to juz przechodzi ludzkie pojecie! mam wrazenie jakby oni tam wczesna ciaze (ewentutalna) traktowali jak pryszcza! a stwierdzali ja po wiekszym brzuchu! :-D:-D:-D:rofl2: :angry: nie wiem czy smiac sie czy plakac! a juz wyobrarzam sobie jej szok w glosie jak chcialas te wyniki dostac! :-D:-D:-D co za tempota! i jeszcze placic za ksero! :-D:-D:-D ja zawsze dostaje wyniki do reki a lekarz swoje! :-)
Kaprysiu my ci tu pomozemy wytrzymac do tej wizyty! :-D

Jak juz nasza W.Korpeczka najukochansza pisala, do 12tc ciaza nie jest traktowana powaznie. To znaczy, jeszcze w 100% nie moge sie wypowiadac, poki nie porozmawiam z ginem. Jeszcze tylko 8 dni, bedziecie musialy znosic moje marudzenia.
Biedne moje dziewczyneczki :-D

reklama
Dziewczynki wpadam na chwilę, dzisiejsze testowanka Hani i niunians tylko upewniły mnie w podjęciu właściwej decyzji i odejściu.
Ściskam was mocno, powodzenia!

Do góry