reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Cypisia są jeszcze takie
Brevi Bagnotime - nadstawka na wannę - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl

ale jak dla mnie za droga impreza :no: ceny od 250 do 420 pln
Ja też nie będę miała gdzie kąpać Małej a w łazience miejsca na ewentualny stelaż pod wanienkę nie mam. Fakt, że "życzliwi" twierdzą iż mogę kąpać wszędzie na podłodze, ale ja już chyba wolę schylać się do wanienki na dużej wannie.

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się dziś wreszcie wzięłam za porządkowanie "spadkowych" ubranek. Posortowałam je wg rozmiarów i część już wyprałam, a jutro zacznę prasować:tak: Stwierdziłam, że nie ma co dłużej z tym zwlekać, bo nie wiem dokładnie co jest w tych wszystkich torbach i lepiej mieć świadomość, czego jeszcze brakuje, jak już wybierzemy się wreszcie na zakupy:happy: Poza tym postanowiłam wreszcie zrobić listę potrzebnych rzeczy, żeby wreszcie skompletować do końca wyprawkę. No i muszę kupić trochę uniwersalnych ubranek na wypadek, gdyby pojawił się na świecie Benio, bo może nie wszystko, co mam jest różowe, ale prawie wszystko ma jakieś kwiatki i księżniczki:baffled:

Tusieńko, ja muszę zrobić to samo, co Ty :happy: Czyli wielką segregację i solidną listę braków. Ciuszków mamy już sporo, ostatnio coraz więcej dziewczęcych, więc wolałabym, żeby jednak Kseni nic nie urosło.
Postanowiłam sobie jednak, że nic nie kupię, dopóki nie skończę wielkiego wiosennego remanentu, a nic nie zapowiada rychłego końca tego heroicznego przedsięwzięcia... :baffled:
Ja taka segregacje i wpis na liste zrobilam w poniedzialek :tak:Owiele lepiej widac co jest a czego nie ma. No i u mnie okazalo sie z emam ubranka newborn czyli rozmiar ok 56cm a nastepne to 3-6msc musze dokupic jeszcze takie od 0 do 3msc i pare wyjsciowych i bedzie wsio :tak::-)

Dziewczyny czy wy naprawde juz pierzecie i prasujecie wszytsko :confused::confused::confused:
Nie za wczesnie na to :confused: Ja sie tak zamierzam dopiero kolo pierwszych dni maja :sorry2:A tak wogole to kiedy wstawiacie lozeczka, posciele itp. Ja tak mysllam zeby kolo 20 maja zrobic gotowy kacik dla maluszka. Choc nie powiem z checia zrobilam bym to juz teraz :-)

Carmi bardzo ladne ubranka :tak:

Lenka sliczne ciuszki :tak::-) a te buciki :-D:-D:-D:-D

Dziewczyny czy wy naprawde juz pierzecie i prasujecie wszytsko :confused::confused::confused:
Nie za wczesnie na to :confused: Ja sie tak zamierzam dopiero kolo pierwszych dni maja :sorry2:A tak wogole to kiedy wstawiacie lozeczka, posciele itp. Ja tak mysllam zeby kolo 20 maja zrobic gotowy kacik dla maluszka. Choc nie powiem z checia zrobilam bym to juz teraz

Ja już mam łóżeczko dawno rozstawione i ogólnie kącik dla maluszka prawie gotowy - zostało jeszcze tylko zamontowanie półek. A jeśli chodzi o pranie i prasowanie - to ja to zaczęłam robić z trzech powodów:

1. żeby zobaczyć, co jeszcze muszę dokupić, bo nie miałam pojęcia, co tak naprawdę jest w tych wszystkich torbach, które tu przywiozłam;
2. jak już zaczęłam przeglądać te ciuszki, to stwierdziłam, że byłoby bezsensem upychać je z powrotem do toreb, skoro mam już komodę, w której mogę je ulokować;
3. już teraz mam mega-lenia, a jak brzuch mi jeszcze trochę urośnie, to wolę sobie nie wyobrażać, jakie ten mój leń osiągnie rozmiary.

Nie za wczesnie na to :confused: Ja sie tak zamierzam dopiero kolo pierwszych dni maja :sorry2:A tak wogole to kiedy wstawiacie lozeczka, posciele itp. Ja tak mysllam zeby kolo 20 maja zrobic gotowy kacik dla maluszka. Choc nie powiem z checia zrobilam bym to juz teraz :-)
Martusia ja nic nie piorę bo jeszcze nawet nic nie mam :sorry2:a czas pędzi nieubłaganie. Zupełnie nie mogę się zabrać za zakupy.
Jeśli chodzi o kącik dla Małej to mąż musi jeszcze dokończyć remont naszej sypialni i wtedy coś pomyślę. Mam nadzieję, że zdążę przed porodem...

Ja juz tez popralam i poprasowalam wszystkie ciuszki malenkiej,tylko musialam pochowac wysoko na polki bo moja Viki nic tylko chce przegladac rzeczy dla baby,i chyba musialabym codziennie prac.Zostala mi jeszcze poscieldo uprania i kocyki,i gdzies poczatkiem maja tez bede powoli przygotowywac kacik dla malej.Lozeczko jeszcze stoi,bo Viki przeprowadzilismy do jej pokoiku dopiero tydzien temu,i zostawilismy je w razie czego,jakby mala miala kryzys w nowym luziu,ale jest dobrze.

Sfocilam wlasnie to, co zebralo mi sie od stycznia chyba. Pare rzeczy po corci kuzynki, troche z ebay, troche z pchliego targu, troche z komisu, kilka ze sklepu w drudze od gina :-D Rozmiary 56-68

przepiękna kolekcja !!! i faktycznie możesz sklepik otworzyć :-D

Moje ostatnie zakupy dla Adasia:) :

cudne ciuszki ale dużo bucików :-D

Dziewczyny, wiem że raczej się nie odzywam :zawstydzona/y:ale mam nadzieję że mi poradzicie
co myślicie o takiej wanience?
Wanienka na wannę - plastikowa z korkiem TOMI.pl Warszawa

jakbym miała wybierać to tą pierwszą - choć wydaje mi się trochę mała .... druga wydaje mi się pomysłowa ale nie wiem na ile wygodne będzie codzienne użytkowanie takiej konstrukcji :confused: - ale doświadczenia nia mam :-)

ja planuję kupić taką na stojaku, bo też nie mam miejsca w łazience na wanienkę...

Ja też się nad taką zastanawiam. Tylko właśnie nie wiem, jak to będzie z tym schylaniem... W sumie jak kupię inną wanienkę, to też nie mam nic wyższego, żeby ją postawić. A na stelażu nie chcę.
Trudna sprawa :-D

Ja też nie będę miała gdzie kąpać Małej a w łazience miejsca na ewentualny stelaż pod wanienkę nie mam. Fakt, że "życzliwi" twierdzą iż mogę kąpać wszędzie na podłodze, ale ja już chyba wolę schylać się do wanienki na dużej wannie.

Ja mam klasyczną wanienkę i stelaż ale kąpać będę w kuchni na stole :tak: myślę, że tak mi będzie najwygodniej.

reklama
Moje ostatnie zakupy dla Adasia:) :

W takich ubrankach to się Adaś od kobietek nie opędzi;-):-D.
Piękne ciuszki :-)

Martusia ja planuję prać i prasować w maju, łóżeczko już stoi złożone ale będzie rozstawiane na początku czerwca:tak:. Nie mam jeszcze kosmetyków ani dla siebie, ani dla Martuni i zamierzam je kupić na koniec maja. Nic się nie martw zdążymy ze wszystkim

Do góry