reklama
Maluszki którę mają dzisiaj 5, 6 miesięcy - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
Wiola - zazdroszczę porządków świątecznych...ja dopiero pokój i kuchnie ogarnełam, ale do świąt pewnie i tak się znów ubrudzi... koniecznie chcę okna jeszcze umyć, a najlepiej w tym czasie Małego z kims na spacer wysłać...
Kasia - a elektronicznym mierzysz pod pachą?? chyba na wiekszości tych elektronicznych trzebva dodać 0,5 stopnia pod pachą,,,, choć nie powiem..ja już 2 elektroniczne wywalilam, mam jeszcze 2, ale kupilismy taki na czoło... tez miałam przejścia jak Szymek miał stan podgoraczkowy..co termometr to pokazywał inną temperatuę!!
Magdziunia - może to faktycznie reakcja na ząbki ...albo coś z dieta.. ale skoro więcej kupek nie ma, to pewnie wszystko w porządku!!
Dorotka - zdsjęcia super, a Oliwcia śliczna..bardzo ładna ta czapeczka!! a spacerówka to się chyba jej podoba :-)
Kate - no ja właśnie nie mam jeszcze oparasolki...musze kupić dopiero..i to pilnie, gdyż dzisiaj musiałam iśc zakosami (jakbym pijana była), gdy inaczej, jak wracałam do domu to słońce świeciło wprost na Szymka... a on przy okajzi złościł się, gdyz go raziło... spacerówkę też można na płasko rozłożyć więc OK..aczkolwie żal mi, gdyz wymieniliśmy wózek i niewiele się nim nacieszyłam..grrr..
Też Wasze dzieciaki tak chlapią w kąpieli???? Szymek całą kuchnie zalewa!!!!
Jutro dalsze porządki (łazienka + może te nieszczęsne okna), spacer i...popołudniu M zostaje z małym, a jha uciekam na popołudniedo Krakowa :-)
Wiola - zazdroszczę porządków świątecznych...ja dopiero pokój i kuchnie ogarnełam, ale do świąt pewnie i tak się znów ubrudzi... koniecznie chcę okna jeszcze umyć, a najlepiej w tym czasie Małego z kims na spacer wysłać...
Kasia - a elektronicznym mierzysz pod pachą?? chyba na wiekszości tych elektronicznych trzebva dodać 0,5 stopnia pod pachą,,,, choć nie powiem..ja już 2 elektroniczne wywalilam, mam jeszcze 2, ale kupilismy taki na czoło... tez miałam przejścia jak Szymek miał stan podgoraczkowy..co termometr to pokazywał inną temperatuę!!
Magdziunia - może to faktycznie reakcja na ząbki ...albo coś z dieta.. ale skoro więcej kupek nie ma, to pewnie wszystko w porządku!!
Dorotka - zdsjęcia super, a Oliwcia śliczna..bardzo ładna ta czapeczka!! a spacerówka to się chyba jej podoba :-)
Kate - no ja właśnie nie mam jeszcze oparasolki...musze kupić dopiero..i to pilnie, gdyż dzisiaj musiałam iśc zakosami (jakbym pijana była), gdy inaczej, jak wracałam do domu to słońce świeciło wprost na Szymka... a on przy okajzi złościł się, gdyz go raziło... spacerówkę też można na płasko rozłożyć więc OK..aczkolwie żal mi, gdyz wymieniliśmy wózek i niewiele się nim nacieszyłam..grrr..
Jutro dalsze porządki (łazienka + może te nieszczęsne okna), spacer i...popołudniu M zostaje z małym, a jha uciekam na popołudniedo Krakowa :-)
magdziunia
Październikowa Mama'08
Racja8:0 dla nas![]()

A jednak 9:0

Aniu no na szczęście już jest dobrze.Magdziunia - może to faktycznie reakcja na ząbki ...albo coś z dieta.. ale skoro więcej kupek nie ma, to pewnie wszystko w porządku!!
A Sebcio tak chlapie, że później musowo podłoga do wycierania

racjaZgapiłam się a może za chwilę będzie 9:0 ... O nie niestety nie w tej chwili :-)
a jednak 9:0 :-d:-d:-d
10:0
magdziunia
Październikowa Mama'08
Oj tak ... kupki, kupki i jeszcze raz kupki ... mam nadzieję, że nie będą mi się śniły w nocyMagdziunia jeszcze będąc w ciąży to śmiałyśmy się z "kupek", a teraz te kupki potrafię trochę zmartwien i radości narobić :-)
;-)
YESSSSSSSSSSSSSSSSS 11:0 uuuuu spalony więc 10:0
ppatqa
Październikowe mamy'08
kate oj bidulko, ja moge ci oddać moje kilogramy
kasiu oby nic się nie wykluło
Evelajna ja też naleze do zmarźlaków, nawet latem chodze w góralskich kapciach
czarna ale sami duży
dorotko ja byłam od 12 do 15, przerwa na obiadek i potem połtora godzinki, ale robiliśmy padok po południu. Oli slicznie wygląda
czarna jakie buciki?? A solniczki niezłe
Aniu ojej jako nocka. Udanej imprezki
A mi Kamis znowu nie dal do południa poprasować, o 12 wybyłam na spacer z koleżanka do 15, potem my obiad i mały, i znowu na dwór i tak zeszło do 17.30, cyc, zabawa z malym, rower, sprzątanie, kąpiel i cyc. Dzis robiliśmy padok ten przed stajnią, mały ładnie pomagał bo spał, zagrabiony, trawa posiana, kamienie wysprzatane, ogródek podlany. A w domku tylko piętrzy się robota. Teściowa jest już w domu.
kasiu oby nic się nie wykluło
Evelajna ja też naleze do zmarźlaków, nawet latem chodze w góralskich kapciach
czarna ale sami duży
dorotko ja byłam od 12 do 15, przerwa na obiadek i potem połtora godzinki, ale robiliśmy padok po południu. Oli slicznie wygląda
czarna jakie buciki?? A solniczki niezłe
Aniu ojej jako nocka. Udanej imprezki
A mi Kamis znowu nie dal do południa poprasować, o 12 wybyłam na spacer z koleżanka do 15, potem my obiad i mały, i znowu na dwór i tak zeszło do 17.30, cyc, zabawa z malym, rower, sprzątanie, kąpiel i cyc. Dzis robiliśmy padok ten przed stajnią, mały ładnie pomagał bo spał, zagrabiony, trawa posiana, kamienie wysprzatane, ogródek podlany. A w domku tylko piętrzy się robota. Teściowa jest już w domu.
Evelajna
Październikowa mama
U nas spacer się zakończył płaczem i pchaniem wózka brzuchem Dzidziolindą na rękach. Zaczynam się bać
No bo ona jeszcze nie siedzi, a już nie chce leżeć, ani półleżeć. I weź tu dojdź do ładu! Zmykam na chlapu-chlapu!
I tak już do wesela - nie dojdziesz do ładu. I tak źle i tak niedobrze.

...Evelajana ja też wypieprzę chyba elektroniczne termometry w cholerę. U mnie z kolei na elektronicznym było 38, a na rtęciowym 37,2 i chłodne ciało. Znalazłam w necie termometr wypełniony nietoksyczną substancją taki sam jak rtęciowy i chyba jeszcze taki kupię. A z Bartkiem to jest jeszcze taki psikus, że on ma czoło chłodne, tylko boczki i tył główki ciepły.
Kasia a mogłabyś linka do niego wkleić? Ja myślę nad takim, co w uchu mierzy temp. w kilka sekund. Tylko drogi

...Też Wasze dzieciaki tak chlapią w kąpieli???? Szymek całą kuchnie zalewa!!!!
Oj taaaak. Tylk ou nas cały dywan zachlapany i komoda do czwartej szuflady od dołu

Czarna Sami to wygląda na starszego niż pół roczku. I się mieści w spacerówce jak trzeba. Ale uśmiech ma zniewalający

Dorotka czapeczka taka zalotnie-dziewczęca. Śliczna. Noe wiem jak z pogodą w Polsce, ale ja tak ubieram Tuśkę jak jest jakieś 10-15 st. C Jakby nie było Oli jest zadowolona na spacerku więc chyba ani chłód ani za ciepło nie dokucza.
Kaka ząbki pewnie też. A do tego po szczepieniach odreagowywała.
Dziewczyny, w piłce nożnej tyle goli??? Co to za mecz oglądacie?
Joj, Andy wyszedł spod prysznica i mnie wygania. Ja dziś urodzinuję. Osiemnaste oczywiście i jeszcze trochę łakoci przede mną.

Dobranocki
Mama Maksa
październikowa mama
Tym to przebiłaś wszystkie kawały na forum. Aż sie popłakałam ze śmiechu.ale się uśmiałam z tego kawału.Tak apropo,to wysłałam wczoraj M do Carrefoura (z karteczką z wypisanymi produktami)i miał kupic m.in.żel Durex,a ten głupek zaczął szukać go na chemii i zaczepił babeczkę,pytając GDZIE JEST TEN ŻEL DUREX DO WC,babka podobno nie mogła się powstrzymać ze śmiechu,a ten mnie tak zjebutał przez telefon,że aż usiadłam na podłodze bo nie mogłam wyrobić ze śmiechu
:-)

Hania ślicznie wyglada. A ztym ubieraniemtego chłopca to chyba lekka przesada. Przegrzać tez nie możnamoja wersja spacerowa;-) Hania - wiosenna;-)
Taka średnia ta czapeczka...bo na uszach ma złożony materiał.
Tak sie wałsnie zastanawiałam czy nie wyrodna matka ze mnie...wczoraj na spacerze obok mnie jechał chłopiec w spacerówce - widac, ze starszy. Miał grubą zimową czape, zimowy kombinezon i zimowe rękawiczki...na nogach koc i śpiwór...A Hanka tak sobie pomykała jak na fotce. Sprawdzałam czy jej ciepło i było ok cąły spacer. U nas wczoraj było 13 stopni i piękne słopnko.
Zdrówka dla taty. I oby mamy nie złapałoTylko na sekundę, bo Marika właśnie zasnęła, a ja mam tyle rzeczy do zrobienia - w domu bur... straszny, można się przewrócić. Mama zaraz będzie, zabierze Marikę, a ja posprzątam i okna pomyje.
U nas już ok. Ja czuję się dobrze, wieczorem nawet apetyt wrócił, ale cycuchy nadal bardziej puste i próbuję dokarmiać Marikę, ale ona nie chce z butli pić. Mój M. też już dziś czuł się ok, za to od wczoraj chory mój tata... :--
-(Biedny, tak się męczył całą noc... ciekawe, czy kogoś jeszcze zaraziliśmy... martwię się, czy mama rota nie złapie....
No racja. My kupiliśmy garniturek + koszula i krawat i i 200zł na to wydałam. Poprostu Szok.Wczoraj rozglądałam się za ubrankami do chrztu i masakra drogie.
Ale na allegro może coś taniej kupię.
No i chyba chrzicnki nm wypadną na 26 kwietnia bo nie wiem czy się wyrobimy na święta.
Boskieupatrzyłam sobie buty na allegro, ale nie wiem czy to dobry pomysł, bo niemierzone mogą być niewygodne.
co sadzicie?
JASKRAWO SZAFIROWY ZAWRÓT GŁOWY - HIT 2009 r 37 (595475068) - Aukcje internetowe Allegro

Ja też parę kilo moge oddacMama właśnie wyszła z Mariką na spacer (dziś pierwszy raz w spacerówce na płasko, chyba jej dużo wygodniej), a ja się biorę za sprzątanie. Potem wyjdę, bo też chcę trochę spacerówką pojeździć.
Ważyłam się przed chwilą, spadło mi po chorobie kolejne 3kg, czyli już 7kg mniej ważę niż przed ciążą (51kg). Chyba powinnam trochę zadbać o siebie :--
-(.

Zdróweczka zyczeWanilia to się napracowałaś. Ja miałam takie plany i zdrowie mnie zawiodło
Dorota najpierw ubieram siebie, potem Martynie spodnie, bluzę i buty.Potem całego Bartka, otwieram okno, kończę Martynę, swoje buty, kurtka i heja, ale trzech minut to nie zajmuję. Czarna podziel się doświadczeniem :-)
Ja Bartkowi zakładam body na długi rękaw, bluzę i ma zimową kurteczkę z polaru, welurową czapeczkę, rajstopki, skarpetki, spodnie i buciki. Przykrywam go kocem. Nie wraca do domu spocony. Wiadomo, że trzeba trochę cieplej niż nas ubrać, bo jednak dzieciaczki leżą, za dużo w wózku się nie poruszają, ale to trzeba wyczuć co które woli.
Czarna ja się ucieszyłam, że trafiłam u Martyny z sikaniem, bo ona tak się zdziwiła co się dzieje, że jej się spodobało i na razie żadnej wpadki. Sama siada. Jeszcze na noc jej nie zdejmowałam, ale myślę, że lada moment i tu tak zrobię. Boję się jeszcze na spacer wyjść bez pieluchy, ale też czas pokaże, bo może nie ma czego. Powodzenia dla Laury!
A plecy na pewno od schylania. Wystarczyło, że Bartka kilka razy na kanapie przebrałam i mam. Może też od nerek. Muszę się wziąć za te moje dolegliwości, ale to po skończeniu karmienia. Mam nadzieję, że dożyję ;-)
Moli gratulacje dla MikiegoMojej Martynie wyszły najpierw dolne jedynki, a potem górne dwójki
Też fajnie wyglądała
Lilunia złoty medal dla Twojego M - bez dwóch zdań
Kate taki wirus to tsunamidobrze, że samopoczucie lepsze.
A u mnie plecy teraz ok, ale w nocy myślałam, że padnę. Jeszcze Bartek dwa razy się budził. Wydawało mi się, że jest ciepły, ale czoło miał chłodno. Rano tak samo. Zmierzyłam temp, a tam 37,2. Potem zrobiło się 37,6, a za chwilę znowu 37,2 Chyba to wina zębów, bo nic więcej się nie dzieje, poza luźniejszą kupą. Fakt, że dałam mu soczku jabłko-malina i w sumie zrobił dwie w krótkim czasie. Będę obserwować. Teraz śpi, a to nie jego godzina. Leczy się. Tak więc na spacer nie poszliśmy. M wyjdzie z Martyną "kopać" jak wróci z pracy. Chyba, że ja się ruszę. Pogoda dalej wiosenna, ale teraz bez słońca.
No śłicznie. I dołączam się do stwierdzenia że wygląda na starszegoMy juz po jednym spacerku i wrócilismy na obiadek. A tak Sami prezentuje sie w spacerówie![]()

Czapeczka śliczna. I widze że chyba jednak smok podpasował.:-)Hej my wyszlysmy na spacerek o 11,30 i spacerowalysmy 2 godziny Pozniej w domu bylo mleczko i zas prawie 3 godzinny spacerek Chcialam niuni kupic kurteczke Obeszlam cale miasto i nic Byly fajne to za drogie jak na moja kieszen A jak cenowo byly ok to zas nie pasowaly
Kupilam niuni sliczna czapeczke z daszkiem :-)
Ubralam dzis niunie w grube rajstopki ,buciki i spodnie ,body z dlugim rekawem swterek i ala kurteczka Oraz kocykiem przykryta byla i bylo ok :-)Po tak dlugim spacerze jestem strasznie padnieta
Jak wy dlugo spacerujecie teraz ?
Ale tak sie ciesze ze sie wiosna w koncu zrobila
To fotki z dzisiejszego spacerku :-)I nowa czapeczka
ImageShack - Image Hosting :: 090401124556b.jpg
ImageShack - Image Hosting :: 090401124740.jpg
A tak bylam ubrana :-)
ImageShack - Image Hosting :: 090401133846.jpg
Mam nadzieje ze nie jestescie zle ze zasypuje was zdjeciami :-)
Mam nadzieje że będzie coraz lepiejCześć dziewczyny!! Nie nadrobię wszystkiego.... czytałam Was podczas karmienia, ale nie byłam w stanie odpisać... Szymcio ostatnio strasznie się rozprasza jak robię coś innego, gdy on cycoli.... więc ukradkiem czytam... ale jak rozmawiam przez tel podczas cycolenia, to on przerywa, patrzy się na mnie i..gada!! hehe
Nocki ostatnio ciut lepsze... ale wciąż wiele pobudek.. o 1:05 (cyc); 1:50 (bec cyca); 3:10 (cyc) 3:55 (bec cyca) 06:00 (przewijanie + cyc), 08:30 pobudka.
Pozatym spacerek, potem obiad u wujka... pogoda cudna!!!!!!
W sobotę mamy imprezę, a raczej sami robimy... ma być sporo ludzi..5 albo nawet 6 par, dwojka maluchow (3 i 7 miesięcy) + 2 nienarodzone jeszcze (kwiecień i lipiec), więc wesoło będzie.. cz/esc zostanie do niedzieli, a w niedziele basen :-)
Widzę, że coraz więcej mamusiek przesiada się na spacerówki!!!! My jeszze w gondoli, ale chyba tez niedługo spacerówka, gdyż Szymcio coś zaczął marudzić.... jak jest ciepło na polku, to pomimo, że nie ubieram go grubo to budzi się i chce oglądać.... ale ostatnio jest ciut lepiej..zaczął mi dzremać w dzień i nie jets już tak marudny... więc wszystko na lepszej drodze...byleby jeszcze zaczął lepiej spać....
słodkiej nocki,\lecę na inne wątki !!
Dziś grała polska z san marino. Wygraliśmy 10:0. Gratki dla naszych piłkarzy:-)I tak już do wesela - nie dojdziesz do ładu. I tak źle i tak niedobrze.
Kasia a mogłabyś linka do niego wkleić? Ja myślę nad takim, co w uchu mierzy temp. w kilka sekund. Tylko drogi
Oj taaaak. Tylk ou nas cały dywan zachlapany i komoda do czwartej szuflady od dołu
Czarna Sami to wygląda na starszego niż pół roczku. I się mieści w spacerówce jak trzeba. Ale uśmiech ma zniewalający
Dorotka czapeczka taka zalotnie-dziewczęca. Śliczna. Noe wiem jak z pogodą w Polsce, ale ja tak ubieram Tuśkę jak jest jakieś 10-15 st. C Jakby nie było Oli jest zadowolona na spacerku więc chyba ani chłód ani za ciepło nie dokucza.
Kaka ząbki pewnie też. A do tego po szczepieniach odreagowywała.
Dziewczyny, w piłce nożnej tyle goli??? Co to za mecz oglądacie?
Joj, Andy wyszedł spod prysznica i mnie wygania. Ja dziś urodzinuję. Osiemnaste oczywiście i jeszcze trochę łakoci przede mną.
Dobranocki
Oj sie naodpisywałam ze nie mam już sily nic napisać. Tak z grubsza to powiem że spacerk był a porządki czekaja na mnie i nie wiem kiedy sie zmobilizuje. Tak mi sie nie chce.
WSZYSTKIM 5 I 6 MIESIĘCZNIAKOM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA.
MALENA ŚLICZNY AWATAREK.
EVELAJNA 100 LAT ŻYCZE
Dobra ide spac bo już mi juz literki latają.
reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
pRACA CI SLUZY :-)Czesc dziewczyny pozdrawiam. Wpadłam na chwilke o ie mam czasu. O lekarza na pisałam na lekarzowym.
Wracam z pracy obiad jakies sprztanko prasowanie zabawa z małym i koniec dnia. Nie narobie was. Moze w sobote
W pracy superosko !!!!!!!!!!!!!!!!!!1DOROCIU GRATKI DLA SYNOWEJ ZA ZABKA JEST CUDNA W NOWEJ CZAPECZCE.
DLA WSZYSTKICH PIECIO I SZECIOMIESIECZNIAKÓW GRATKI
KATE SZYBKIEGO POWORTU DO ZDROWIA
TRZYMAJCIE SIE MAMUSKI
nO DOPIERO WIECZOREN NA bB ZROBILO SIE TLOCZNOWidać ze wiosna nastała bo wszytskie spacerują i nie maja czasu na bbMy juz po USG ;-) Jestem padnieta przez Wiole wyciągnełam swoje wysokie buciki i zrobiłam na nich z 8km jak nie wiecej
a teraz mi łeb pęka chyba z głodu
Spadam dzieci kapać Bo dizś znowu nasze łazegi graja i mam nadzieje ze bedzie lepiej niz w sobote
Dorotka super malutka wygląda w tej czapunii mozesz ja tak spokojnie ubierac
![]()
Dzieki za komplementa i pocieszenie ze dobrze ubralam OLI ;-)
U nas tez jest tak czasem ze nawet w spacerowce na pol siedzaco placzeU nas spacer się zakończył płaczem i pchaniem wózka brzuchem Dzidziolindą na rękach. Zaczynam się bać
No bo ona jeszcze nie siedzi, a już nie chce leżeć, ani półleżeć. I weź tu dojdź do ładu! Zmykam na chlapu-chlapu!

I jak kupki Mam nadzieje ze okNo i już kupki nie było ... ufff.
Ale bacznie będę to obserwować .. być może i na ząbki taka reakcja może być.
Jutro z samego rana biorę się za mycie okien, później spacerek i dalej sprzątanie a jeszcze zakupy bo muszę do pracy FAV zanieść.
A wieczorkiem padnę ... no chyba, że jeszcze będę miała siły na grzebanie w ogródku.
Może jutro kupię kwiatki jakieś i posieję
Ano Wiola święta i ta krzątanina jest męcząca.
A gdzie się tak załatwiłaś????
Aniu to się masz z tym swoim brzdącem
Impreza się szykuję na całego.
Dla imprezujących dzisiaj maluszków z okazji skończenia 6 miesiączków ogromniaste gratulacje.
Ja tez chyba dzis padne wieczorem

Powodzenia z praca I fajnie ze posprzatalas sobie i spacerek zaliczylasUfffff... co za dzień - padam na ryjek taka zmęczona, ale M. ogląda mecz, więc poczytam Was trochę.
Prawie cały dzień sprzątałam, najgorsze te okna.... ale pogoda super, więc się zmobilizowałam :-) Niunia spacerowała z babcią w spacerówce i było jej wygodnie i cieplutko. A jeszcze wieczorem na chwilę w chuście z nią wyszłam.
Dziś odezwała się babka z HR z agencji reklamowj mojej koleżanki i poprosiła o CV. Może mnie zaproszą na rozmowę... A do mojej firmy dziś wróciła laska z macierzyńskiego (dyrektor kreacji) i dostała wypowiedzenie. Od razu mi się "raźniej" zrobiłoPo co tam wracać? Nie dam im tej satysfakcji... Ku****wo, nieee...???
A i dziś moja koleżanka urodziła córeczkę Igę, właśnie piszę z nią smsy :-):-):-)
Idę czytać resztę...
oj tsunami naprawdę!!!!
wiesz, jak mnie plecy bolą, tylko w ciąży było wszystko ok, dziwne, nie?
super facet w super bryceale on wygląda na starszego niż jest - cudny!
super fotki, ślicznie Oli wygląda w nowej czapeczce :-), ja postaram się pstryknąć jutro fotki ze spaceru
Marikę ubieram w body z dł rękawem, rajstopki, cieplejsze spodenki misiowe, kaftanik i kurteczkę taką wioseną (odpinam kaptur) + cieńsza czapeczka, kocyk i okrycie na nóżki
ja uwielbiam oglądać "naszee dzieci"
trzymaj się cieplutko :-):-):-)
albo sprzątają 5 godzin.... :--
-(
oby nie rota!!!!!!!!!!!!!mam nadzieję, że już ok
kochana, u nas tak samo, bo leżeć nie chce, nawet do przewinięcia nie da się jej położyć na plecach, ale na spacerze jest ok (na razie!), ale musi być na płasko rozłożone, bo inaczej chce się podnosić :-)
u mnie wiosenne porządki odhaczone
my od dziś w spacerówce na płasko, bo więcej miejsca i budkę można regulować i sam daszek zrobić co by w oczka słonko nie świeciło i już parasolkę nawet wyjęłam
mnie też boli, może od tego mycia okien
a szczepienia odłożyłam na razie

Maluszki którę mają dzisiaj 5, 6 miesięcy - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
Moja tez strasznie chlapie :-)
No walsnie ja nie mam parasolki a Oli strasznie denerwuje sie i placze jak jej slonce po oczkach swieci Musze sie rozejzec za jakas parasolka :-)
U nas nocka gorsza od ostatnich Po 22 Plakal ale wypila tylko 20 ml Pozniej po 1 nie chciala pic ani herbatki ani mleka Za to po pol godzinie wypila 100 ml niestety mleka Pozniej zas 5 sie obudzila a od 5,30 juz nie spala Dzis w planach spacer dlugi i pochodzenie po sklepach w ktorych jeszcze nie bylam

Jejku jak was tak czytam o tych porzatkach to dostaje kompleksow i tez musze sie za nie wziasc Moze jutro Lece bo oli skrzeczy
Podziel się: