reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Hej mamuski ja tylko tak szybko wpadłam bo nie mam czasu na bb Laura cały czas gorączkuje i to dość wysoko. Bylismy u lekarza ale jest zdrowa. Pobralismy krew a jutro damy mocz do badania. Prawdopodobnie to jakis wirusek ale i tak sie meczy bo ma ponad 39:baffled: na lekarzowym wiesc po szczepieniu;-)
Mam nadzieje że to nic poważnego

Witam sie kochane tylko na minutkę, my wciąż u rodzicow i nie mam internetu. Teraz jestem u teściowej i korzystam z okazji póki Ciocia bawi Maciusia a ja sie melduję. Święta ok. Zajączek odwiedził Maciusia i zostawił mu prezenciki. Zęby mu idą i ma wzloty i upadki ;-) raz smiech raz płacz. Wracamy w niedziele do domku i nie wiem jak was nadrobię :-) pozdrawiamy gorąco wirtualne ciocie :-)
Wracaj szybko:tak:

U mnie o 9 niania Pozniej ja poszlam do pediatry Wiesci na odpowiednim watku:tak:Pozniej prosto do przyjaciolki zaniesc jej miamie moj pit do rozliczenia
Jak wrocilam zostawilam Oli z niania Ona ja nakarmila DESEREK a ja poszlam do urzedu sparbowego i miasta Przyszla moja mama wiec niania poszla tak sie umowilysmy Teraz odpoczywam Ale juz padam Spac mi sie chce A jeszcze czekam na G i chce isc do sklepu ale nie wiem czy sie doczekam bo dzis ma dlugo pracowac a chce sobie buty kupic a nie chce mi sie isc samej :crazy:
Oli ma drzemke Jutro do pracy na 12 godzin masakra W grafiku jutro mam dniowke pozniej w poniedzialek dniowke a dzis dzwonim szef i mowi ze jutro jak co to bede mniej godzin w pracy a przyjde sobie na chwile w sobote i niedziele A ja do niego ze NIE bo nie mam z kim dziecka zostawic Wiec jest tak jak w grafiku Wkurza mnie takie zmienianie :wściekła/y:Ja wole jutro 12 pozniej weekend wolny i zas 12 a nie dziennie do pracy
Mam nadzieje że jutro szybko ci dzień zleci i że Oli da pospać w nocy zebyś była wypoczęta. Trzymam kciuki. Tylko nie zapomnij o BB;-)

Dziewczyny, ja już u kresu wytrzymałości... spałyśmy 45min i znowu ryk non stop... już nie mam siły do niej...tylko na kolanach lub na rękach jest ok... ryczeć mi się chce... Czekam na M. i wychodzę z domu. Wrócę rano albo najlepiej wcale!!!!!!!!!!
Trzymaj sie. Mam nadzieje że będzie lepiej

ja znów wpadam jak poparzona normalnie ta temp lali mnie przeraz 2h zbijałam i zeszłam do 37,7:baffled::baffled::baffled::baffled: jestem przerazona oby do 11 bo wtedy mam wizyte i odbiór badan:-:)-:)-:)-:)-(

Nigdy nie czułam sie tak bezradnie jak teraz:((((((((((
Jesteś silna i dasz rade. Mam nadzieje że szybko to minie. Zdrówka dla Laurki i dużo sił dla Ciebie:happy:

My dziś prawie cały dzień na dworze. Chyba sie troche opaliłam na twarzy bo gęba czerwona i piecze jak cholera. Mały troche marudził na drugim spacerze ale jakoś go zajęłam i sie uspokoił. Nie chciał spać na spacerze ale teraz już padł.Będę go budzić przed 21 na kąpanie. Poczytałam na spacerze troszke książkę "P.S. Kocham Cie" naprawde super jeśli ktoś lubi tkliwehistorie do popłakania:-p

reklama
Dorotka, Magdziunia powodzenia w pracy!!!
Czarna biedna Laurunia:-(moze zalapala jakas trzydniowke?
Kate nic mi nie mow.moje dziecko ostatnio tez zwariowalo...nie dosc ze w nocy urzadza sobie pieciogodzinne imprezki to jeszcze w dzien tak sie drze jak tylko glowe odwroce ze nie mam czasu nawet sie wysikac:crazy:i tez tylko raczki, kolanka....normalnie juz mi od tego niedobrze.i jeszcze nie mam go z nikim zostawic bo tez chetnie poszlabym sobie w piz....
mlody zasnal pol godziny temu.zaraz ide kolacje jesc i spac bo jak znowu od polnocu bedzie miauczal to oszaleje...

Witam po krotkiej przerwie.nie bylo mnie bo duzo roboty z tym mieszkaniem.
w koncu znalazlam i kupilismy.na poczatku maja sie wprowadzam:-)
dzisiaj wzielam wnioski o zlobek bo na sczescie do konca kwietnia sklada sie u nas papiery.moze sie dostaniemy ze wzgledu ze jestem samotna matka.ale to jeszcze sie okaze bo w maju bedzie komisja.
mieszkanie jest nawet fajne.na spokojnym osiedlu.co prawda stare bloki bo kolo 30 lat maja.ale mieszkanie 2 pokojowe, na parterze wiec oki:tak:teraz zamieszania od cholery i jezdzenia przez to.trzeba bedzie je pomalowac.no i musze kupic sobie lozko jakies, i pralke.jakies meble wezme z Warszawy z tamtego mieszkania.W mowi ze jakas prace mi zalatwi wiec tylko modlic sie musze zeby Rafalek dostal sie do tego zlobka i powinno byc dobrze.teraz jeszcze mam maly problem to znaczy studia.bo one w Warszawie.i chce przejsc na zaoczne.nie wiem czy dam rade bo mam zalegle egzaminy i nie wiem czy mnie przeniosa:-(a jak nie to nie wiem co to bedzie:-(
idu Was poczytac bo juz wogole nie wiem co sie tu dzieje:zawstydzona/y:

GRATULUJE SUUUPER WIEŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiola no to wesolo bylo:))))
u nas na szczescie nie ma resztek ze swiat bo malo zrobilysmy tak ze nawet w drugi dzien swiat hamburgery jadlam bo glodna bylam:)))
a filii tu nie ma SGGW bo jest tylko w Lowiczu i gdzies jeszcze w okolicach Warszawy.jeslibym chciala mgr robic to wtedy moge w szczecinie albo w poznaniu.ale inz musze u siebie niestety dokonczyc:(((chociaz mama twierdzi ze pewnie nawet to mi nie wyjdzie...wrrrrr.nie ma to jak wsparcie:/

Hahaha znam to ja jednak w ciebie wierze!!!dasz rade jestes silna kobieta!!!!!!

Helol
ja wlasnie sobie loda na sniadanie wcinam bo nie wiedzialam co zjesc.
mlody coraz gorze j w nocy spi:-(dzisiaj plakal przez sen doslownie co chwile od polnocy do 5 rano po czym zasnal na godzine:wściekła/y:jestem padnieta jak choler.bo cala noc nad lozeczkiem.i tak juz od tygodnia.zebow dalej brak i nie widac aby cos sie zanosilo.tyle ze tylek dalej odparzony az krew leci wiec mysle ze to moze byc przez to.teraz mu to zasypujemy takim zoltym proszkiem na saczace sie rany.i chyba troche jest lepiej.pojecia nie mam skad mu sie to wzielo.moze za cieplo ubrany byl?
ja nigdy jeszcze samolotem nie lecialam ale obawiam sie ze bym sie troche bala:zawstydzona/y:bo ja taka w gruncie rzeczy strachliwa jestem:-p
Dorotka probuj z ta praca.jesli nic nie tracisz to warto sprobowac.
Kaka ja sie boje mojemu chrupki dac ze sie zadlawi.jak ona je je?bo ja sobie tego wyobrazic nie moge;-)
ja znalazlam kanape do mieszkania bo w tzw duzym pokoju bede ja spala tez wiec nie moze byc tam normalne lozko i znalazlam cos takiego
KANAPA KENZO najtańsza na allegro PROMOCJA Od SS (607593918) - Aukcje internetowe Allegro
duze po rozlozeniu i chyba moze byc.

kanapa ZARABIASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz pokazalam mojemu i jak on odnotuje splate na koncie ze skarbowki kupujemy!!!!!!!!!:-D

Właśnie czytam "Mamo to i ja" i tam piszą, żeby chrupki kukurydziane podawać najwcześniej w 9 m-cu. Ja szczerze mówiąc, bym się bała teraz...ale jak Wam jedzą bez problemów to przecież ok :)

Ja cała w skowronkach, bo koleżanka urodziła wczoraj wieczorem 15 dni po terminie i już tak czekałam na dobre wieści!!!

A moja tez juz jadla :-p

Hej mamuski ja tylko tak szybko wpadłam bo nie mam czasu na bb Laura cały czas gorączkuje i to dość wysoko. Bylismy u lekarza ale jest zdrowa. Pobralismy krew a jutro damy mocz do badania. Prawdopodobnie to jakis wirusek ale i tak sie meczy bo ma ponad 39:baffled: na lekarzowym wiesc po szczepieniu;-)

ja znów wpadam jak poparzona normalnie ta temp lali mnie przeraz 2h zbijałam i zeszłam do 37,7:baffled::baffled::baffled::baffled: jestem przerazona oby do 11 bo wtedy mam wizyte i odbiór badan:-:)-:)-:)-:)-(

Nigdy nie czułam sie tak bezradnie jak teraz:((((((((((

O KURCZE ZDRÓWKA DLA LAURUNII!!!!!!!!!!!

ja narazie spadam zajrze pozniej i dalej odpisze

Naprodukowałam się i skasowałam przez przypadek wsio.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mykam spać już bo zmęczona jestem a Seba popłakał trochę dziś.

Mam stresa przed jutrzejszym powrotem do pracy - dosłownie jakbym miała iść na jakiś egzamin :eek::baffled:

Czarna zdróweczka dla Lali.

Asiu ja też czasem mam ochotę uciec gdzieś daleko - a później aż się wstydzę przed samą sobą za takie myślenie.

Lili wracaj do nas szybciutko.

Kate a może Mariczce ząbki się wyżynają i dlatego taka marudna jest.

Dobra zmykam spać, bo i oczki pieką i nogi bolą.
Buziaczki i do jutra - po południu postaram się wpaść tu do Was.

Pa

Oby maleńka jak najszybciej wróciła do zdrowia i żeby nie było nic poważnego. Trzymam za was kciuki.

Witaj Lilunia!

Dziewczyny, ja już u kresu wytrzymałości... spałyśmy 45min i znowu ryk non stop... już nie mam siły do niej...tylko na kolanach lub na rękach jest ok... ryczeć mi się chce... Czekam na M. i wychodzę z domu. Wrócę rano albo najlepiej wcale!!!!!!!!!!
Ja tez tak mam bardzo często. Kacper potrafi całe dni tylko płakać i nic nie pomaga. Na szczęście jest już tego coraz mniej. Zostaw małą z tatusiem a ty wyjdź gdzieś i odpocznij. To bardzo pomaga. Musisz to jakoś wytrzymać. W końcu to mija a jak się uśmiechnie to od razu się zrobi cieplej na serduszku. Jak Ci źle to pisz.

A my z Kacperkiem cały dzień poza domem. Najpierw Tesco zakupy, potem u rodziców potem spacer, dom i jedzonko, rodzice i Kacpero spał sobie na ogrodzie i dopiero po 19 powrót do domciu. Padł totalnie zmęczony. Kurcze nie wiem co mam z nim zrobić bo strasznie mocno łapie go słońce pomimo tego że smaruję go kremem z filtrem. Koniecznie muszę kupić parasolką do wózka a w najbliższym czasie zero słońca. Najpierw był ładnie opalony taki brązowiudki a teraz cały czerwony jak burak. Pomimo że na słońcu straszni długo nie przebywał. Zawsze staram się by miał cień. Wcześniej używałam filtra 30 a dziś kupiłam 50 może będzie lepiej.

Lece spać.Dobranoc.

Poszlam z mama na zakupy i kupilam cichobiegi do pracy az za 5,50 he he W drodze do sklepu i ze sklepu Oli na rekach bo wielki placz byl W domu marudzi Na szczescie juz spi Ja nie wiem ze ona sobie sama tak godziny do spania przestawila ????????

Jestem zalamana G jak zwykle zawalil Wrocil po 19 Pobawil sie z nia kilka minut Ukapalismy ja Pozniej G sie z nia polozyl na wersalce tak ze Ona byla na wylocie wersalki Ja poszlam na chwile do lazienki (a wczesniej go prosilam i ostrzegalam) I dobrze ze wyszlam w danej SEKUNDZIE Z LAZIENKI RYKLAM A G ZLAPAL OLI W OSTATNIM MOMENCIE OLIWIA SPADLABY NA PODLOGE :-(
Podbieglam i wzielam ja na rece i wyszlam z pokoju Nogi i serce to trzesly mi sie bardzo dlugo Jejku jak ja go nienawidze I JAK JA MAM WROCIC DO PRACY ?????????????????
Jak ja bede na nocce od 18 to G bedzie z nia Jak jej sie krzywda stanie to ja go ZABIJE serio

dorotka magdziunia powodzenia jutro
dorotka on zasnął czy co
zdrówka dla Lali

sorki ze tak w skrócie, ale zmykam spac w nocy nie spałam, ale to moja wina, a raczej cycków, mały spał ładnie od 21 do 5. wstaliśmy przed 8, wyzbieralismy się byliśmy w pracy, mały po prostu nie boi się obcych i u każdego mu dobrze, a u szefa przyatakowała myszke i laptopa:), na zastępstwo jeszcze niekogo nie mają, bo nie było nikogo ciekawego, papiery złożone, potem dom, spacery i obiadek w przerwie, gości cd. potem byli znajomi, a wieczorem po kąpieli małuy zacząl strasznie marudzić i płakać,, zjadł tylko 50 ml kachy, cyca nie, usnął w łózeczku, ale przestał marudzic dopiero po posmarowaniu dziąsełek więc może zęby. A jeszcze spalilam butelki w mikroweli bo chyba grila włączyłam.

KATE wspolczuje ze Mariczka daje ci tak w kosc Ja jestem pewna ze to zeby Wytrwalosci asiu DLA CIEBIE rowniez
MAMO MAKSA nie zapomne o BB
MADZIU doklandie przed jutrzejsza praca mam tak samo pietra wrrrr

Dobra i ja mykam spac bo o 4,20 zadzwoni mi budzik do wstawania do pracy W miedzy czasie kilka razy mnie Oli obudzi Nie wiem czy obudze w nocy G tak straszie jestem zla na niego

Jejku mam nadzieje ze ta noc bedzie ok I ze bede mniej wiecej wypoczeta do pracy 3 majcie za mnie kciuki jutro I napewno jutro wieczorem sie odezwe Moze was nie nadrobie ale napisze
Jutro pracuje od 6 do 18

Pa dziewczynki dobranoc

reklama
PATI tak zasnal w sekunde moj przerazliwy ryk go obudzil Szkoda slow mowie wam gdybym wyszla o sekunde pozniej Oli na ziemie by spadla Wiec pewnie w szpitalu teraz bysmy byly b wersalka wysoka
MASAKRA

Do góry