reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

NIunians ja na razie boje sie wazyc wiec Ci teraz nie powiem... dzis wieczorem jednak sprawdze :| choc bedzie to na pewno szok obojetnie w ktora strone waga poszla :(

reklama
Hej!

U mnie dziś dobrze! Byłam u swojej ginki. Szyjka czysta, zamknięta. Plamienia najprawdopodobniej po globulkach dopochwowych przeciwgrzybicznych. bo grzybica może powodować delikatne plamienia (nawet w necie o tym czytałam) Z dzieckiem wszystko gra! a to najważniejsze! za tydzień idę na usg genetyczne i już się nie mogę doczekać! a byle by tylko plamienie nie wróciło!
A no i miałam przymusowa wizytę u dentysty! wypadła mi plomba w górnej jedynce! :wściekła/y: byłam twarda i nie brałam znieczulenia, chociaz przed ciążą bez niego to na fotel nie siadałam ;-) ale nawet tak bardzo nie bolało!

Buziaki :*

Hej!

U mnie dziś dobrze! Byłam u swojej ginki. Szyjka czysta, zamknięta. Plamienia najprawdopodobniej po globulkach dopochwowych przeciwgrzybicznych. bo grzybica może powodować delikatne plamienia (nawet w necie o tym czytałam) Z dzieckiem wszystko gra! a to najważniejsze! za tydzień idę na usg genetyczne i już się nie mogę doczekać! a byle by tylko plamienie nie wróciło!
A no i miałam przymusowa wizytę u dentysty! wypadła mi plomba w górnej jedynce! :wściekła/y: byłam twarda i nie brałam znieczulenia, chociaz przed ciążą bez niego to na fotel nie siadałam ;-) ale nawet tak bardzo nie bolało!

Buziaki :*

Gawit! Cudownie! Nawet nie wiesz jak się cieszę, że jednak wszystko OK!!!!

Ja do dentysty też muszę iść, na rutynowy przegląd ;-) Przed staraniami zostawiłam u mojej dentystki trochę kasy - bo chciałam wszystko wyleczyć, co się da. A że słodycze zawsze lubiłam i już chyba lubic zawsze będę - muszę się tam wybrać :-p

Witam Was kochane listopadoweczki po dlugiej nie obecnosci :)
Wczoraj wrocilam z Polski i jak na razie nie dalam rady przeczytac wszystkich postow
Mam nadzieje ze wszyskie czujecie sie coraz lepiej i ze nasze grono powiekszylo sie znacznie :)
Ciesze sie ze bylam te kilka dni w domku bo przez to nie mialam czasu na myslenie typu,krwawienie,poronienie itd,czas mi tak szybko uplynal i teraz w srode ide na usg to bedzie poczatek 13tyg i modle sie aby wszysko bylo ok :)
Teraz bede na bierzaco z Wami w rozmowach,pozdrawiam serdecznie pa

Oliwka, witaj, no, dawno Cię tu nie było:no::-D

Dobrze zniosłaś podróż? - My chcemy się skusić na weekend majowy i pozwiedzać Wiedeń. Mam nadzieję,że jak nie będę szaleć i często odpoczywać, to się nie przesilę na takiej 3-dniowej wycieczce? Najbliższa wizyta u mojego gina już za tydzień (28.04.), zapytam go. Ogólnie, to niemal "bezboleśnie" znoszę tę ciążę. W zasadzie zero mdłości, czasem tylko troszkę mi słabowato, ale bez sensacji. Pozdrawiam gorąco i czekam na na pewno dobre wieści po Twojej kontroli u lekarza!:tak:

Hej Dziewczyny! :)
Ale się rozpisałyście :)) Ja przez weekend byłam w szkole, a od dziś przed dwa tygodnie mam urlop :)) Odpocznę sobie, pospaceruje, spędzę czas z mężem, bo ostatnio nam go trochę brakowało- nadrobimy zaległości :))
Pisałyście, że piersi Was już nie bolą, mnie w sumie też, może tylko delikatnie sutki.
Brzusio pobolewa, ale tak ma być bo lekarz tak mi powiedział.
A USG genetyczne będę mieć w 12 tyg. czyli 4 maja, nie mogę się już doczekać. Koleżanka moja miała i mówi, że badanie trwa około 40 min., ale tego upływu czasu w ogóle nie czuć. Lekarz wszystko dokładnie mierzy, omawia z pacjentką, daje 4 zdjęcia i opis, mam nadzieję, że mój lekarz na NFZ tez tak jak ten jej prywatny przyłoży się do tego:))
A tak poza tym to wiosna, słoneczko na dolnym śląsku, cieplutko, aż chce się żyć:))
Pozdrawiam:*:*

Wszystkie bedziemy rodzic w listopadzie wiec pomozcie! Strasznie sie przeziebilam i okropnie kaszle boje sie czy to nie zaszkodzi malenstwu takie trzesienie od kaszlania biore tylko witamine c i stosuje tradycyjne metody naszych babc mleko z miodkiem herbatka z cytrynka i malinki itp. Czy mam sie czego bac ? Moze ktoras z Was tez tak chorowala? Co myslicie o tym kaszlu zaszkodzi czy nie?:confused2:

alisa79 dziekuje za mile przywitanie :)
Podroz znioslam dobrze choc musze przyznac ze bylam zmeczona,ubralam luzne ciuszki aby nic nie gniotlo i jakos zlecialo te 10 godzin w aucie takze mysle ze wypad do Wiednia to dobry pomysl :)

Gawit serdecznie gratuluje,ciesze sie bardzo ze wszystko ok :)

passingby tez sie zastanawialam ze dziwne ze grudnioweczek jeszcze nie ma no ale okazuje sie ze jednak sa hahahah

Hej Dziewczyny! :)
Ale się rozpisałyście :)) Ja przez weekend byłam w szkole, a od dziś przed dwa tygodnie mam urlop :)) Odpocznę sobie, pospaceruje, spędzę czas z mężem, bo ostatnio nam go trochę brakowało- nadrobimy zaległości :))
Pisałyście, że piersi Was już nie bolą, mnie w sumie też, może tylko delikatnie sutki.
Brzusio pobolewa, ale tak ma być bo lekarz tak mi powiedział.
A USG genetyczne będę mieć w 12 tyg. czyli 4 maja, nie mogę się już doczekać. Koleżanka moja miała i mówi, że badanie trwa około 40 min., ale tego upływu czasu w ogóle nie czuć. Lekarz wszystko dokładnie mierzy, omawia z pacjentką, daje 4 zdjęcia i opis, mam nadzieję, że mój lekarz na NFZ tez tak jak ten jej prywatny przyłoży się do tego:))
A tak poza tym to wiosna, słoneczko na dolnym śląsku, cieplutko, aż chce się żyć:))
Pozdrawiam:*:*

ja tez slyszalam ze lekarz długo robi te badanie itp moj to 10-15 miniut moze mniej wzial pomierzyl wsyztsko pokazal mi jedynie dokladnie nosek no i w calej okazałości dal mi 1 zdjecie jakbys poszla prywatnie to wiecej czasu napewno to by trawało... to normalne ... hehe ja to sie zastanawiam czy isc na wizyte do innego nawet prywatnie bo chcialabym zobaczyc opinii innego lekarza :) a wy? tez o tym myslalyscie?

Wszystkie bedziemy rodzic w listopadzie wiec pomozcie! Strasznie sie przeziebilam i okropnie kaszle boje sie czy to nie zaszkodzi malenstwu takie trzesienie od kaszlania biore tylko witamine c i stosuje tradycyjne metody naszych babc mleko z miodkiem herbatka z cytrynka i malinki itp. Czy mam sie czego bac ? Moze ktoras z Was tez tak chorowala? Co myslicie o tym kaszlu zaszkodzi czy nie?:confused2:

ja bylam strasznei chora gardło bolało z nosa ciekło jak z kranu i wogole myslalam ze sie wykończe ... poszlam do apteki po oscillococillum kosztuje okolo 14 zl za 6 ampułek i przy 4 chyba poczulam sie lepiej ... do tego duzo herbaty z cytryna i ciepły koc a poźniej na katarek lekki co został wzielam kupiłam wode morska do noska i wyzdrowaialm :) naprawde polecam kup se bo musisz szybko wyzdrowiec :) pozdrawiam

weri nic sie nie martw kaszel napewno dzidzi nie zaszkodzi.W sumie z tego co pisalas to zarzywasz wszyskie mi znane produkty dodmowe ktore pomagaja przy przeziebieniach,moge tylko dodac abys duzo pila i lezala to napewno tez pomoze szybciej stanac ci na nogi
Wracaj szybciutko do zdrowia
pozdrawiam
teraz mi sie przypomnialo ze jak bylam mala i mialam kaszel mama robila mi syrop z cebuli,jest bardzo skuteczny a robi sie go tak .Obrana cebule kroisz w grube plastry nastepnie zasypujesz je cukrem.Trzeba postawic to na kaloryferze lub w cieplym miejcu aby cebula puscila sok,ten sok nalezy pic kilka razy dziennie,naprawde pomaga :)
pa

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry