kalina_malina
Fanka BB :)
Ja mam przodujące łożysko, które totalnie uniemożliwia poród naturalny, ponieważ zakrywa ujście szyjki macicy. Jestem od 2 miesięcy na zwolnieniu, bo takie usytuowanie łożyska grozi krwotokiem przy jakimś większym obciążeniu, uderzeniu itd. itp...
Można powiedzieć, że żyję z taką bombą zegarową, która w każdej chwili może wybuchnąć, czyli stresik non stop.
I ja też usłyszałam, że jeśli łożysko podniesie się troszeczkę, to będzie można próbować rodzić sn, a w razie krwotoku (bardzo prawdopodobnego) będzie cc
Jeśli mi to łożysko chociaż troszkę zagraża jakimikolwiek komplikacjami, jestem gotowa płacić, dawać łapówki itd. byle tylko spokojnie oczekiwać porodu!

Można powiedzieć, że żyję z taką bombą zegarową, która w każdej chwili może wybuchnąć, czyli stresik non stop.
I ja też usłyszałam, że jeśli łożysko podniesie się troszeczkę, to będzie można próbować rodzić sn, a w razie krwotoku (bardzo prawdopodobnego) będzie cc

Jeśli mi to łożysko chociaż troszkę zagraża jakimikolwiek komplikacjami, jestem gotowa płacić, dawać łapówki itd. byle tylko spokojnie oczekiwać porodu!

Ale też uważam,że każda kobieta powinna mieć prawo wyboru i decyzji odnośnie rodzaju porodu. Bo który poród lepszy, to jest osobna kwestia i opinie zawsze będą podzielone; nie chcę nikogo urażać,ale to może troszkę dlatego,że żyjemy w takim kraju. Wy tu mówicie o cc bezpłatnym (czy też płatnym na życzenie),co wydaje mi się jeszcze dalekie z uwagi na fakt,że mało gdzie można się doprosić o znieczulenie do porodu...Nie wiem dlaczego panuje takie przekonanie,że tylko sn, że to jest najlepsze, że ma boleć i koniec.. Nie rozumiem dlaczego lekceważy się lęki i potrzeby kobiet w ciąży; przecież żyjemy w XXI wieku!! Na dzień dzisiejszy nie wiem czy bym chciała cc na życzenie, bo panicznie boję się wszelkich zabiegów i operacji, ale równie mocno boję się bólu i całej tej otoczki towarzyszącej pn. Nie wiem jakie będę miała zdanie za parę tygodni...Albo może coś się zmieni od strony fizycznej....Pozdrawiam. Będę tu zaglądać. :-)
Nie wiem czy to dobry pomysł. Jestem gotowa tam jechać, jeśli w przeciągu miesiąca nie uda mi się załatwić skierowania od neurologa lub psychiatry.