reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

cześć wszystkim kobietkom:))
od listopada byłam na wątku mamusie- staraczki w 2009r. ale piszędziś do was tutaj ponieważ tam czuję się jakoś ignorowana..nikt mi nie odpisuje jakbym była niewidzalna trochę:-( chicałabym się do was przenieś jeśli mnie przymiecie w grono starających się..........
Napiszę troszkę co tam u mnie...to już 7 cykl starań i nic:(
trochę mi smutno ale nie załamuję się i nie tracę nadzieji.
Odebrałam wyniki badań hormonalnych:
w 7 dc:
TSH 2,345 ( norma 0,350-4,940)
FSH 7,87 (norma 2,8-11,3)
LH 15,50 (norma 1,1-11,6)
Estradiol 154,00( norma <587)
Prolaktyna 286,00 ( norma 40-530)

w 22 dc:
Progesteron 1,93 ( norma 15-57)
Testosteron 2,49 ( max 2,80)
Androstendion 4,1 ( norma 0,5-4,8)

Te badania robiłam w marcu. Potem zaczęłam przyjmować duphaston od 16 dc. Pierwszy cykl z duph. i od razu planienia po 2 dniach jego brania. Potem dostałam normalnej @ w 21 dc no i przestałam go brać (dawka 1 tab dziennie)
Teraz kolejny cykl dziś 22 dzień..biorę duphaston 2 x 1 tab i nie mam plamień choć pobolewa mnie już podbrzusze.
Robiłam też w 13 dc prolaktynę z testem:
1 pobranie- wynik 236,9 ( norma 127-637)
po 2 godz. i tabletce - wynik 1269 ( norma nie podana)
Właściwie to nie wiem co o tych wszystkich badaniach myśleć...chyba coś jest nie tak. Moje cykle są nieregularne: ostatnio: 21, 23,32,36,21....:crazy:
Powiem wam że nie mam nadzal żadnych objawów owulki...przez 3 cykle przed braniem duphastonu robiłam usg i ani razu nie miałam owu. ale teraz nic nie skazuje, że mam:-(
Martwie się kochane...co mam robić? Myślicie, że powinnam jeszcze coś brać na wywołanie owu? Już się zagubiłam w tym wszystkim....
Mój M na nasienie w normie. Trochę mało ruchliwe żołnierzyki ale żywotne:-D
Ma też śladowe ilości jakiejś bakterii i dostał leki na to.

W koło mnie coraz to słyszę o kolejnej dzidzi...i to po bardzo krótkich staraniach a my...dół....aż płakać się chce...

reklama
od listopada byłam na wątku mamusie- staraczki w 2009r. ale piszędziś do was tutaj ponieważ tam czuję się jakoś ignorowana..nikt mi nie odpisuje jakbym była niewidzalna trochę:-( chicałabym się do was przenieś jeśli mnie przymiecie w grono starających się..........
Odebrałam wyniki badań hormonalnych:
w 7 dc:
TSH 2,345 ( norma 0,350-4,940)
FSH 7,87 (norma 2,8-11,3)
LH 15,50 (norma 1,1-11,6)
Estradiol 154,00( norma <587)
Prolaktyna 286,00 ( norma 40-530)

w 22 dc:
Progesteron 1,93 ( norma 15-57)
Testosteron 2,49 ( max 2,80)
Androstendion 4,1 ( norma 0,5-4,8)

Te badania robiłam w marcu. Potem zaczęłam przyjmować duphaston od 16 dc. Pierwszy cykl z duph. i od razu planienia po 2 dniach jego brania. Potem dostałam normalnej @ w 21 dc no i przestałam go brać (dawka 1 tab dziennie)
Teraz kolejny cykl dziś 22 dzień..biorę duphaston 2 x 1 tab i nie mam plamień choć pobolewa mnie już podbrzusze.
Robiłam też w 13 dc prolaktynę z testem:
1 pobranie- wynik 236,9 ( norma 127-637)
po 2 godz. i tabletce - wynik 1269 ( norma nie podana)
Właściwie to nie wiem co o tych wszystkich badaniach myśleć...chyba coś jest nie tak. Moje cykle są nieregularne: ostatnio: 21, 23,32,36,21....:crazy:
Powiem wam że nie mam nadzal żadnych objawów owulki...przez 3 cykle przed braniem duphastonu robiłam usg i ani razu nie miałam owu. ale teraz nic nie skazuje, że mam:-(
Martwie się kochane...co mam robić? Myślicie, że powinnam jeszcze coś brać na wywołanie owu? Już się zagubiłam w tym wszystkim....
Mój M na nasienie w normie. Trochę mało ruchliwe żołnierzyki ale żywotne:-D
Ma też śladowe ilości jakiejś bakterii i dostał leki na to.

W koło mnie coraz to słyszę o kolejnej dzidzi...i to po bardzo krótkich staraniach a my...dół....aż płakać się chce...

Witaj, pewnie ze mozesz do nas dolaczyc :-)

co do twoich badan to wydaje mi sie ze LH jest troche za wysokie ( ale nie wiem czy za wysokie LH wplywa na brak owu ) i strasznie mnie to dziwi ze robilas badania w 7 dc :baffled: podobno te badania robi sie miedzy 2-3 dc i pozniej w 14-16 dc.
Ja przez pierwsze 3 cykle tez bylam na samym duphastonie w 4 cyklu dostalam juz clo na wywolanie owulacji bo przez poprzednie 3 cykle wogole jej nie bylo. Po clo mialam owu ale ciazy brak.
Wydaje mi sie ze 7 cykli to nie az tak dlugo ja sie staram ok 23 cykli i nic :szok: tylko ze ja mam stwierdzone Pco :no:

Ostatnia edycja:
witaj wśród nas Karo!!:-)
mamy coś wspólnego bo ja też od 7 cylki sie staramy i właśnie dzisiaj robiłam testa i negatywny jednak wyszedł i na to wskazuje że @ sie pojawi i tym razem też sie nie udało:tak:
co do badań to ja nie jestem ekspertem to ci nie pomoge ale ja miałam wysoką prolaktynę i juz ja obnizyłam i miałam nadzieję że sie uda ale chyba jednak nie:-(
dziewczyny tu radzą żeby odpuscić i wyluzować sie wiem ze nie jest to łatwe bo próbowałam już ale chyba nie mamy wyjscia

o matko Olesiu zapomniałam ja też składam najlepsze zyczenia z okazji rocznicy okrągłej!!

Babeczki moje kochane tak mi sie cykl popieprzyl ze nawet FF nie moze go zinterpretowac :szok: przypuszcza ze owul byl miedzy 9dc-14dc tyle to i ja wiem. Oto moj wykres moze wy na cos wpadniecie, ale moze byc i tak ze owul. nie bylo. Bardzo minimalne klucia w jajniku ale tak znikome ze mozna nawet ich nie zauwazyc.

HELP​

Załączniki

• wykres + napisy.jpg
    wykres + napisy.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 50
Babeczki moje kochane tak mi sie cykl popieprzyl ze nawet FF nie moze go zinterpretowac :szok: przypuszcza ze owul byl miedzy 9dc-14dc tyle to i ja wiem. Oto moj wykres moze wy na cos wpadniecie, ale moze byc i tak ze owul. nie bylo. Bardzo minimalne klucia w jajniku ale tak znikome ze mozna nawet ich nie zauwazyc.

HELP​
ja ci niestety nie potrafie pomóc bo kompletnie sie nie znam na tym :-:)-(
ale chyba będe musiała też zacząć mierzyć temp i oserwacje bo jak bez tego się nie udaję to moze z obserwacja sie uda

Witam babeczki w ten piekny dzionek.
Musicie to zobaczyc.
Sun TV | Video | The Sun |Video

Nacisnijcie na SEARCH i w ramce TICKLE. pierwsza obcja :)
Niesamowity ten filmik:-)
Ah! I wszystkiego dobrego Wam życzę:tak::-D

Zaniepokojona a może spróbuj za kilka dni zrobic test Quick Vue z takim bobaskiem na wierzchu. Podobno jest ok. Tak mi kiedyś na wątku dziewczyny doradziły i ja uzywam tylko takich ( ale to zabrzmiało, haha:laugh2:)

Lilu19- dziękuję za przyjęcie:) moja ginka kazała mi przyjść w 7 dc...też mnie to zdziwiło ale ponieważ nie znam się na tym to poszłam...może powinnam jeszcze raz zrobić te badania...

zaniepokojona- no to jesteśmy na podobnym etapie starań:happy:

Ja się nie poddaje. Chce się teraz wybrać w nowym cyklu do kliniki leczenia niepłodności w Warszawie- INVICTA...podobno są bardzo dobrzy jeśli chodzi o diagnostykę i problemy z zajściem....macie jakieś doświadczenia z tą kliniką?

reklama

Zaniepokojona a może spróbuj za kilka dni zrobic test Quick Vue z takim bobaskiem na wierzchu. Podobno jest ok. Tak mi kiedyś na wątku dziewczyny doradziły i ja uzywam tylko takich ( ale to zabrzmiało, haha:laugh2:)
pewnie nie będe musiała bo mnie @ nawiedzi bardzo mi smutno ale nie mam już nadziei

Do góry